-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #75950 üzenetére
Mikor élőbe halottam nagy csalódás volt revelt a helyére tették és jéé megjött a mozi hangja.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
junkpod
veterán
Sony kijött új erősítőkkel [link]
Gondoltam akkor jó hatással lesz az előző generáció árára, erre a legkisebb új modell is 400ezer plusz forint kategória.
Mindegy, egyelőre elengedem az erősítő váltást, sikerült egy drága de jól (minimális kompromisszummal) működő HDMI audio leválasztót venni, ami specifikáció szerint működik, CEC is.Box's don't touch!
-
m3ss
veterán
bw 602 s3 vs ma silver 100 6g masodik menet.
eladtam a bwt es bedugtam meg fel napra, hasonlitgattam oket directben denonon...hat ooo. egyertelmuen jobban tetszik a bw zenere egyertelmuen nagyobb tere van a ma-hoz kepest, pedig ugyanott voltak, szinte a falon. egesz hangzas is dinamikusabb. elenkebb fent is lent is, zenere valahogy nekem jobban tetszik ez a karakter. kicsit unalmasabb, fatyolosabb az ma talan. par szam amit hallgattam:
william wild fast stacken jobban el a vokal bowersel, legiesebb, mintha tobb lenne az auto tune egyertelmuen jobb. mike will made it perfect pint detto uez.
brubeck take five 3. perc utan a dobperges is erdekes modon elenkebb, temposabbnak tunik, fuvosok jobban elnek altalanossagban.
hotel california live on mtv 1994 is dinamikusabb, mintha melyebbre menne. mondjuk ez az a szam amihez egyertelmuen kell a sub mindkettovel. vaughan tin pan alleyben is jobban elnek a gitarszolok, nagyobb a ter..
aztan hogy a szinpadkepet/teret mennyire mosom ossze a dinamikaval, vagy azzal hogy mashogy vannak hangolva fent azt mar nem tudom
egy biztos, nem kell hangfalteszteket irnom
mindenestre ahogy bekapcsolom a szoba korrekciot a monitor audion fent is megjonnek a hangok, nem lesz annyira lapos.
jol szol az ma is, nem kell felreerteni, lehet tuloztam is kicsit. na meg hangosan filmeken nem kerdes melyiket akarom hallgatni, centerrol ne is beszeljunk. de zenere sztem ar/ertekben ez a 602 s3 tok jo cucc. lehet azert, mert megszoktam volna? lehet aki 20 evig ma-t hallgatott annak a bw a tul elenk..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
xpike_
csendes tag
Sziasztok
Van egy 75SM8610PLA tv egy 50m2es nappaliban, audio kábel falakban már, de hangrendszer nincs...
Vennék AV-t+4-5 hangfalat...zenére is kell de nagy igényeim azért nincsenek,kb Netflix-et nézünk max.. árérték a fontos.Első körben kisméretű, lapos hangfal szetttel falra szerelve szeretném megoldani.
Van bármi ilyen hangfal, vagy szett amit ennek mentén ajánlanátok?AV tekintetében Denon x1700h-val szemezek, bármi hasonló ajánlott?
Nagyon köszönök bármi tippet, útmutatót
[ Szerkesztve ]
Danny
-
félisten
válasz xpike_ #75958 üzenetére
- Mennyi a max kereted a hangfalakra az X1700 árán felül?
- Kisméret = bögreszett vagy polc sugárzók?
-Subwoofer?
- 2.0 - 2.1 - 3.1 - 5.0 vagy 5.1 vagy 7.1?
- Használt vagy csak új?Könnyebb ezek tisztázása után segíteni.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
A TV-men úgy nézek videókat és hallgatok zenét (youtube, plex, netflix, tidal, spotify, stb.), hogy HDMI-vel van összekötve az erősítő és ARC-on megy ki a hang az erősítőre. Szerintetek létezik, hogy különböző TV-k (Sony vs Samsung) más minőségben küldik ki a hangot HDMI-n? Tudtommal ott még digitális az adat (2ch PCM-et használok, mert stereo az erősítő) nem szabadna, hogy befolyásolja semmi, a DAC az erősítőben van. TV csere után úgy érzem sokkal gyengébben muzsikál a rendszer, mint azt a régi TV-vel tette. -
m3ss
veterán
válasz BIGi75 #75959 üzenetére
ja lehet ezt a hangzast csipem. nem lesz ez rossz kompromisszum,
zenet amugy is ritkan hallgatok idealis poziciobol es nem akarok vagyonokat centerre kolteni..
na meg a bw pl mozinal hangosan hamar banto lesz. szoval vmit vmiert. bar nem tudom hogy a magas vagy a torzitas esetleg mindketto miatt-e.
sot amugy zenenel is, pl ez a konnyen kimondhato nevu muzsika Miles Davis - Florence Sur Les Champs-Élysées - Ascenseur Pour L'Échafaud
itt pl mar az elso 10 masodperc szinte banto a bowersel.
viszont a cintanyerok elnek minden zenevel. a ma-val terben is eltunnek es nagyon visszafogottak. ugy latom ez nem is magas, inkabb kozeptartomany pedig..
arra kivancsi lennek a szinpadkepet hogyan lehet merheto, fizikai parameterekkel leirni. hazi fizikusaink elmagyarazhatnakepp top5/10/20 film listat probalok irni, hat ez nehezebb mint gondoltam. nem csinalunk ilyet?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Lali-213
senior tag
Most egy harman/kardon AVR-147-est használok. Alapvetően rég és jó is. Most találtam egy egész jó áron hirdetett AVR-171s-t. Megérné szerintetek cserélni?
-
powerup2
addikt
Ha már kábel xd érdemes megnézni és bekésziteni a pop corn-t xd
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
nem tudom jó helyen járok-e, remélem igen
Adott egy PC-->Q80T(HDMI)-->Samsung HW-A650 + Rear SWA9100S(HDMI-earc) bekötés. A TV hiába állítom a PCM / Auto / Passthrough jelátvitelt egyszerűen Stereo 2.0 megy át a HDMI-n.
Kodi-val szerettem volna PC->TV->Soundbar 5.1-et lejátszani (John Wick), de sehogysem tudom 5.1-re bírni PC oldalról.
Telepített Netflix / HBO MAX / Disney a TV-n azonnal 5.1-ben szólaltat meg így gondolom a Windows oldalról kell keresni a hibát.
Mit javasoltok beállításnak Windows 10-en?
Legfrisebb Nvidia HD Audio software fent van és a Realtek Audio Driver V6.0.9238.1.
Optikán sem megy ki a SoundBar felé az 5.1. csak a Stereo
Próbáltam a Kodi beállításában is a Passthrough-t de nem
-
a347
aktív tag
Lehet újra egymásnak feszülni
https://www.youtube.com/watch?v=eX3qssAlreA -
powerup2
addikt
Fentebb már megosztottam a hdmi-s részen azért padlóztam egyet. Szóval én fogom magam camlan szoftver plusz eszköz bekalibrálom az oled tv-t majd használom valami 5000 forintos hdmi-vel akkor nem kapom meg a tv teljes tudását !! videó szerint . Mert ha beteszem a rendszerbe az aq kábelt a fekete fekete lesz. Itt volt az a pont hogy visszatekertem és meghallgattam megint a marketinges mondandóját . Szóval kalibrálom a tv-t majd beteszem az aq kábelt és jobb lesz a kép ergo semmit nem ért a kalibrálásom ez már tényleg a legalja a megvezetésnek.....
Szóval az aq kábel ezen még javít xD és hát a fekete feketébb lesz ...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz powerup2 #75969 üzenetére
"amikor a fekete fekete lesz amikor a szín kiégeti a szemedet" eleve mondjuk egy OLED tvnél=( bárminél) vazze feketébb lesz a fekete egy 10x annyiba kerülő HDMI vel mint egy szabványnak megfelelő noname HDMI vel...nevetséges az egész, felháborító, meg is jegyeztem nekik , biztos kitörlik...
Dobhatom ki a 42 ezret az ablakon a Calman kalibrációmmal.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
powerup2
addikt
Visszamértem több hdmi kábelt mi változik és semmi amelyik tudja a szabványt oké volt nem másztak el a színek semmilyen irányba, Ha ez igy lenne akkor a kalibrálás semmit nem érne. Itt a gyártó a hibás főleg hogy ilyet állít. Az aki foglalkozik kalibrálással azt nem fogják megvezetni.
-
BIGi75
senior tag
Hát, azért ha így van, én a bw-t lehet meghagytam volna zenére...kerestem volna hp-n egy jó sztereó erősítőt hozzá. Mondjuk én mindentől marha nehezen válok meg, majd jó lesz vmire, vhova
Kicsit amúgy nekem is hasonló benyomásom van Triangle 902 vs. KEF Q vonalon.Triangle az izgága francia, nagyobb hangerőn valóban fárasztóbb. Viszont kisebb hangerőn is mutat olyan részleteket, amihez másnak kell a nagyobb feszkó. Bár ez lehet pont a magas érzékenysége miatt van. A KEF meg olyan "Bond-os" úriember, akiben benne van a karakányság, és odalép amikor arra van szükség, de végig feszes és precíz.
Nagyon egyben van a Q300+Q600+Q100+K12b rendszer amúgy, olyan 3 méteres körben vannak elhelyezve, közepén ülök, 83cm széles 21:9es monitort 1,3:1,0-ről nézve nekem bejön. Olyan buborékot képeznek így, hogy érzésre fingom nincs hol vannak a hangszórók, olyan szépen úsztatnak át mindent. A Rotel végfok meg számomra maga a csoda, elképesztő erővel hajtja ezeket a kis hangfalakat, azt csinál a membránnal, amit akar, ....vagyis amit végülis kell vagy kellene minden erősítőnek. Egyszerre jelen tud lenni a testes középmély hang és elkülöníthetően a nagyon finom magas részlet. Az énekhang meg olyan tényleg mintha élőben nekem nyomnák. Nem gondoltam, hogy egy erősítő csere ennyit adhat plusszban. Azt hittem hogy zenében kevésbé fog lemaradni a yamaha rn602, de nem jött össze neki (de még az emotivának sem) .
Top filmnél mire gondolsz?, képre/hangra vagy magára a filmre (storyra, színészi játékra)? -
atika88
senior tag
Sziasztok!
A hangfalkábel nyilak az erősítőtől a hangfalakba mutassanak?
A HDMI kábel esetén szintén az erősítőtől a TV irányába? -
félisten
válasz xpike_ #75973 üzenetére
Ha belefér, akkor:
- [RP-440C center] -110K
- [RP-160M front]-150K
Van használtan 120 ezerért is. [link]
- Hátra a frontból vennék 2 párat vagy ezekből a slimekből a falra, bár a140 karcsú oda.
[RP-140D]
- [RP240D]
A 120 ezres használt RP160 hátra nagyon jó lenne .azzal 380 ból meglenne egy 5.0 RP160-440 szetted ami már azért jó kis mozit rakna össze neked arra a területre
Ha 500 lenne a határ még egy sub is beleférne mellé: Klipsch 120 SW [link] -90 K
vagy kicsit drágábban egy 112 SW innen ,de ez azért jó kis sub már az RP szett mellé ezt venném :[link]Természetesen Jamo-val olcsóbban megúszható az egész ,de azért nem is lenne ez a minőség.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Az SVS prime pinnacle-t nem szeretném megvágni 80hz-en.
Egyszerűen túl jó melyei vannak. Mennyire “bűn” csak 60 vagy 40hz-en vágni?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem hiszem, hogy jobban szólnak rajta a 40-80 Hz közötti mélyhangok, mint az SVS SB-1000-eken. Ráadásul az AVR tehermentesítése is fontos szempont.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ctrlaltdel13
őstag
Ha már vágás.
Az lfe ugye +10dB a többi csatornához képest.
De mi van a crossover hangokkal, az is ugye annyival hangosabban szólal meg.
Kell is, vagy hogy lenne a legjobb🤔 -
Gino20
őstag
Szerintem az 500-as keretbe bele kellene, hogy férjen az AVR is (ha tévedek akkor sorry ) és ezért linkeltem az M.A szettet Yamaha AVR-el együtt.
Amúgy ez az irány nekem jobban tetszik . Volt olyan M.A.-m csak Denon-al, majd Klipsch RP, amivel sokkal jobb mozit lehet csinálni, nem mellesleg nálam is lapul egy 1 éves surround-ként használt RP-160 , ami 110-ért vihető + hozzá a másik RP-160 (110-be csak oda adják) + 110 a linkelt 440C és ehhez van mondjuk ugyan az a Yamaha [link] ~150-ért (a maradék ~20-ból meg lehet kábeleket venni). SUB-ra meg ha egyszer mégis igény lenne, akkor azt meg lehet venni később is. Ráadásul az az M.A. monitor 300 szerintem határozottan elmarad mélyben a "kis" RP-160-tól.#75983krx21: Grat a szetthez, komoly darabnak tűnik ez az svs pinnacle
-
félisten
válasz Gino20 #75991 üzenetére
Itt elméletileg azt kérdeztem tőle hogy az 1700X árán felül mennyit szánna rá, [link]bár igaz azt is hogy használt játszik e már nem válaszolt . Nehéz ha akar az ember aztán harapófogóval kell kiszedni az infókat a kérdezőtől.
Na az meg már úgy tényleg jó vétel lenne 320- 330 ból meglenne egy jó kis 5.0[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Gino20 #75994 üzenetére
A 1700x 309 ezer forint. 90 K-ba ,de még 190 be szerintem semmi / nem sok fér bele.
Ezt neki kellene megmondania ,hogy gondolta ,nem nekünk.
Kapott mindkét lehetőségre választ.[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Tudtok nekem segíteni hogy ha cserélném az Onkyo tx-rz720-as erősítőmet, milyen másik márkára/típusra tudnám cserélni, aminek a hang minősége (vagy nem tudom hogy lehet ezt jól kérdezni) hasonló/egyező vele de jobb a HDMI stabilitása?
4k@120hz plusz lenne de nem feltétel.
Viszont 4k@60Hz igen és Dolby Vision támogatás.
Esetleg a Marantz NR1711 mennyire vethető vele össze?Köszi előre is.
Janaboy
-
VoidXs
Topikgazda
válasz ctrlaltdel13 #75990 üzenetére
Az elv az, hogy 10 dB-vel lejjebb keverik át, de ezt a legtöbb AVR egyáltalán nem csinálja jól. Az elsődleges oka annak, hogy annyira szeretik a Cavern mélyeit, a helyes crossover szint, ez minden precíziónál fontosabb.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
Nah srácok én elhagyom a fórumot mindenkinek jó csevegést
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest