Új hozzászólás Aktív témák

  • jani-wan

    tag

    Üdv

    Kis segítségre lenne szükségem. Van egy régi rádió erősítőm ami mostanában lekapcsol.
    Bekapcsolás után kiírja a hibaüzenetet hogy "Overload", majd elhalványodik a kijelző. Hang nem jön ki rajta. És vége. Néha előfordult hogy egyszercsak magától "visszajön" és műkszik rendesen, ill. néha előfordul hogy nem is produkálja a hibát.

    Így írja le a hiba okát:
    "The protection circuitry has functioned because the positive and negative speaker connection wires are shorted, speaker systems with an impendence less than the indicated rated impendence of this unit are used or under severe use such as loud volume and in an excessively hot environment"
    "A védőáramkör működésbe lépett, mert a pozitív és a negatív hangsugárzó-csatlakozó vezetékek rövidre zártak, és olyan hangsugárzórendszereket használnak, amelyek ellenállása kisebb, mint az egység jelzett névleges ellenállása, vagy erős igénybevétel alatt, például nagy hangerőn és túl meleg környezetben üzemel."

    Nos az impendence gondolom nem változott mióta megvan a készülék, mivel ugyanazok a hangfalak is.
    A kezelési útmutató azt írja hogy kapcsoljam ki. Ami nem old meg semmit.
    És keressem meg a hiba okát majd kapcsoljam be a készüléket. Hát nem vagyok szerelő, nem értek hozzá, nem tudom megkeresni. Szerelőt meg egyet nem találtam aki hajlandó lenne megkeresni.
    Annyit tudtam tenni hogy fogtam és egyesével kihúzogattam mindent, hogy lássam mikor nem produkálja a hibát, de bármit húztam ki mindig előjött. Majd kihúztam mindent. És akkor is "Overload" lett, úgy hogy semmi nem volt bekötve. Azaz az erősítő a hibás
    Mit lehet ezzel kezdeni?

    Néztem hogy esetleg újat kellene venni, de nem találtam olyan nem horror árú min. 5.1 erősítőt ami tudná a 4 Ohm-ot, ami kell a két első hangfalamhoz. Mind ilyen 6 v. 8 Ohm.

Új hozzászólás Aktív témák