- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
válasz BIGi75 #72254 üzenetére
2 év vettem egy Edifier 1280t. Eddig PC-n használtam, de hely hiány miatt, gondoltam át kötöm a TV-re, mégis szebb lesz a basszus, ha nézünk egy filmet + van hozzá kis távirányító is, így ágyból tudom vezérelni a hangfalak hangerejét.
Azt hiszem ezek aktív hangfalak, de erősítsetek meg ebben.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok ,
Nem tudja valaki (aki esetleg kihasználja ezt a fature-t), hogy a zone2 és zone3 beleszámít a "chanell processing count"-ba ?
tehát ha egy 11.2 -s max jelfeldolgozás , érinti a multizone-t is ?
adott egy példa :a házimozi 5.2.4 - ben üzemel a "main zone"-n (internal amp-al)
zone 2 (2 chanell ext amp) , 2 hangszóró
zone 3 (2 chanell ext amp) , 2 hangszóróebben az esetben mind a 3 zóna működőképes ? vagy ahhoz hogy a zone2-3 menjen (jelfeldolgozás szinten), redukálni kell a "main zone" jelfeldolgozást ?
Köszi ,
Roland -
Panthera
őstag
Hali!
Ha egy 1.4 HDMI kábel gyárilag ezt tudja:
Resolution up to 3840 x 2160 @ 30Hz
10.2 Gb/s
akkor 1080p felbontásra teljesen megfelel? (FullHD-s projektorhoz kell.)[ Szerkesztve ]
-
chakany
tag
Sziasztok!
Egy Denon X1500H tulajdonosa lettem. Az a problémám vele, hogy nem lehet kalibralni a hangszórókat. Egyebkent van hang, de amikor vegigfuttatom a Setup Assistant akkor sem ad ki hangot amikor teszteli a hangfalakat és az Audyssey sem. Be van dugva a mérő mikrofon, de ha nincs akkor sem ad hangot így nem tudom pontosan beallitani a hangszórókat.
Nagyon el vagyok keseredve -
iceQ!
addikt
-
BBéci
legenda
válasz roland198905 #72257 üzenetére
Az nem szokott beleszámítani. 7.2.4 a maximum. De ettől még mehet egyidejűleg az 5.2.4 és valamelyik zóna. Nem próbáltam, tehát csak az olvasottak alapján írom.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy samsung soundbart a sony tvm-hez és kicsit elvagyok veszve hangformátumok és továbbításuk között.
Ugye a tv elvileg lejátszik Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, DTS, DTS-HD, DTS:X audiot és eArc képes is.
Mondjuk ha egy olyan soundbart veszek ami nem támogatla Dolby Digital Plus-t csak a sima Dolby Digitalt akkor szólni fog rajta a Dolby Digital Plus audio csak kevesebb csatornával? Vagy nem kompatibilis ilyen szinten visszafelé?
Az audio passthrough kapcsolható a tv-ben ennek bekapcsolva kell lennie hogy szoljon sounbar? Ilyenkor maga soundbar csinálja az audio dekódolást?
Köszi a válaszokat!
Bocsi a sok kérdésért de ez a téma új nekem :)Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz vass1024 #72265 üzenetére
Teljes a visszafelé kompatibilitás mindkét nagy cég esetében, viszont Dolby esetben csak az eredeti lemezen garantált. Egy új soundbar viszont mindent ismerni fog, nem kell emiatt aggódni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Gino20
őstag
ugyan nem a megfelelő topikba tette fel a kérdést (de kompetenciát illetően lehet itt van helye), de tényleg degradálva adunk egy nesze semmi fog meg jól a választ?
Szerencsére azért kapott választ........vass1024: A lejátszód (TV-d) támogatja az eARC-t / DD+/Atmos/DTS-X-et szóval engedélyezz rajta minden fícsört és minden esetben szólni fog az SB-d.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Gino20 #72268 üzenetére
A fórumozó házimozisok többsége flexelni vagy üzletelni jár az internetre, sajnos ennek a hobbinak ez a sötét oldala. Sokan nem fogadják el, ha valaki ésszerű határt húz meg egy számára nem annyira fontos szórakoztatóipari termék árára.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-igu-
addikt
válasz VoidXs #72272 üzenetére
Azt azért te sem tagadhatod, hogy egy soundbar esetében a sok és a sok+2 csatorna közötti különbség okán aggódni igencsak indokolatlan. Lehet a specifikációba csoda dolgokat beleírni, meg ezerféle szabványt felsorolni - ez maximum annyit jelent, hogy az eszköz nem esik hanyatt egy ilyen jelfolyam esetén, hanem megszólal.Valahogy.
Ez nem árfüggő, hanem egy tudatos döntés: vehetne akár egy kisebb, valódi sokcsatornás rendszert ugyanannyiért. Mindig van alternativa. Ha viszont csak soundbarnak van hely, az meg kompromisszum. De ne legyenek már irreális elvárásaink...A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
félisten
soundbarok között nem egy és nem kettő van valódi sokcsatornás különálló háttérsugárzókkal.
Egy komolyabb Samu vagy JBL árából jó ha veszel újan egy erősítőt önmagában. Pl Samsung HW-Q950A,HW-Q990B ,JBL Bar 9.1
A Mostani árak mellett vállalható és egyszerű megoldások.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
powerup2
addikt
válasz Zsömica #72278 üzenetére
2004 környékén volt z5500-am azzal moziztam meg volt egy acer pd116pd projektorom. És az utód valóban visszalépés volt nem is kevéssel.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
VoidXs
Topikgazda
Elég nagy különbség tud lenni két soundbar között, még ha az virtualizáló is. Már a Dolby két fejhallgatós szoftvere is ég is föld, és a soundbarok is vagy az 1996-os vagy a 2016-os hangszórós verziót licenszelik. Az főleg DSP-ben határozottan nem kis különbség.
-
Gino20
őstag
Volt Samsung HW-Q90R SB-m. Azt hiszem, jó páran meglepődnétek. Persze felmerül a kérdés, hogy vajon hallottatok-e már picit komolyabb SB-t vagy sem? Pl a pattogós atmos, (ami HM-ben elítélendő, mert az szar), azért tudta szélesíteni vertikálisan a teret, amivel el is érkeztünk támogatásokhoz. Nyilván nem menyóba épített sugárzó, na de egy SB-től nem rossz teljesírtmény. A SUB-ja meg olyan volt, hogy ketté hugyozta az azt követő belépő M.A MRW-10 SUB-omat.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz BIGi75 #72282 üzenetére
hát sajnálhatod mert tényleg egy jó szett volt. talán lehet mondani hogy a mostani belépőszinteket simán alázta főleg ha volt egy jó hangkártyád.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Yamahás
junior tag
Marantz 1710 AVR-re Bluetotth felhallgató rákötve, de 1-1,5 mp-et késik a hang. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Köszi -
Yamahás
junior tag
válasz VoidXs #72287 üzenetére
Hát igazából csak késő este használom,tv nézéshez. A tv-be megy az Androidos Telekom box, A tv optikaival van összekötve az erősítővel,és onnan jön a fejesre a hang Bluetoothon. (tudom,nem ez az ideális,de ebbe most ne menjünk bele,van oka... )
Majd keresgélek még,hátha a tv-n lehet állítani valamit.
Köszi -
Zsömica
aktív tag
válasz powerup2 #72283 üzenetére
Épp most adtam el az enyémet - van mellette egy Cambridge Soundworks S750, valamelyiknek már régóta mennie kellett - a Cambridge még a Z5500-on is túlmutat - főleg mióta kapott egy full kondi cserés tuningot, ládabélelést és a szatokat lecseréltem egy Klipsch 5.0 szettre..!
És igazollak - egy jó hangkarival hajtva nem gyenge hangot produkál.., sajna nem gyártanak már manapság ilyen minőséget..! -
proci985
MODERÁTOR
válasz BIGi75 #72282 üzenetére
abban a korban jo volt a Creative S750hez hasonloan, kb 15-20nm2ig kifejezetten jol szolt a Z5500 (S750et eloben nem hallottam).
annyira azert nem volt jo: pl az Onkyo arult abban az idoben kicsit dragan diszkret erositovel egybecsomagolt seteket, ez picit dragabban azert minden szempontbol jobb volt.
a fo baj a Z5500al es az S750el egyebkent az volt, hogy a subladaban volt az erosites (az osszes tobbi PCs 5.1/7.1hez hasonloan), megfelelo hutes nelkul. kb 2-4 ev utan leegett a sub mindegyikben. ez reszben javithatatlan tipushiba volt, pontosabban az elektronika egy reszet ki kellett koltoztetni a subbol. volt Genius SW-HF2500am, az is ebben halt be .
beleposzint hazimozinal gyakorlatilag pl egy 250 euros Yamaha NS-P1 (itt mar van aktiv sub!), kombinalva egy 360 euros Sony DH590el. mai aron kb ennyiert menne a Z5500 is, cserebe tippre korbe fogja rohogni a Z5500at, osszehasonlithatatlanul jobban el van latva bemenetekkel, tudja az ujabb formatumokat es van auto kalibracioja is. de innen a kovetkezo lepes egy Dynavoice Magic F-7 EX v3 800 euroert, erositobol meg a Yamaha V4A magaban 600 eur.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
powerup2
addikt
válasz proci985 #72293 üzenetére
volt a z5500-nak egy szériája ami hibás volt onnan lehetett tudni hogy halkan búgott a sub . Nekem hibátlan volt 5-6 évig használtam sőt egyik barátom vette meg tőlem és ő használta mostanáig sőt a szomorú az egészben az a logitech túl élte őt. Mivel 2 napja meghalt az illető aki birtokolta....
-
powerup2
addikt
válasz proci985 #72295 üzenetére
köszi
-
BBéci
legenda
Elég sok soundbart teszteltünk, volt olyan csúcsmodell Samsung, amiből egy órai kínlódással sem tudtam elfogadható hangot kicsiholni. Visszacsomagoltam nem készült róla cikk.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Yamahás
junior tag
Szakmámból eredően, amíg van igény az Albán fagyira,addig lesz olyan fagyizó is!
Asszony nézi a különböző "valóság show"-kat, celebműsorokat, akkor megy a Soundbar nálam is( pedig nagytudású,mindenevő). Ha már filmet nézünk,vagy zenét hallgatunk,akkor kikapcs a Soundbar,jöhet az AVR. Nekem így jó, de nem vagyunk egyformák.
Csak a Bluetooth fejesen ne késne a hang!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Motoros topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest