Új hozzászólás Aktív témák

  • Mikisys

    őstag

    válasz #62435328 #64308 üzenetére

    Igen, mert Én a filmes résznél befejeztem, a digitális vetítőgépekkel már nem foglalkoztam, de ott a hang az eleve külön kezelendő.
    ((HD film is létezik és ott más a jelentése, azért kérdeztem rá, többször is. Tehát nem a lejátszóberendezés a HD, hanem a fölvett hang a HD-minőségű, azaz Emelt minőségi szinten van rögzítve. Ez azért más. (HI-FI - csak ez a rövidítés már foglalt, kellett helyette a HD)
    Nem a kábel a HD-minőségű, nem az erősítő, bár ott használják a HD (azaz magas minőségű megnevezést, de ez a beltartalomra, anyagok minőségére, pontosságára vonatkozik)).
    -
    Lehet akárhány csatorna, azt ki is kell építeni és megszólaltatni valamivel. Ez egy újonnan épülő moziban esetleg "nem tétel", hogy legyen 12+3 csatornás hang. Aztán hogy lesz-e rá hang anyag, az más kérdés.
    Itt, a házi mozi porondon a hetente megjelenő újdonságok nem hoznak lázba a hang-átviteli vonalon. Persze, hogy van már 12+3, meg az Isten se tudja hány csatornás hangcucc, de minek?
    Nálam a vonal a Dolby-Digital 5+1, a DTS 5+1. Filmen a Sony SDDS és vége.
    (A házi mozi itthon teljesíti a DD 5+1 és a DTS 5+1 csatornás működést és ez elég is.)
    A többi az etetés, főleg az olyanoknak, mint akik itt a fórumon is bolyonganak.
    Nézzenek furcsán, nem érdekel. Nem költök milliókat egy olyan (főleg hangi) berendezésre, ami nem tud többet az előzőnél, mert nem tud többet, csak fölösleges virtuskodás az, ami megy a hangrendszereknél.
    (Nagyon a bögyötökben lehetek, ha idézitek, hogy miket írtam már ide, vagy nekem lehet némi igazam is ebben?!)
    Béke!

    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák