Új hozzászólás Aktív témák

  • vtomi2

    őstag

    TLDR: Yamaha RX-V371 + Jamo S803 lett a vége, hangfalakat kellene falra felfúrni/ állványt venni nekik. PC-ről pedig nem tudok optikai kimenetem DTS hangot átküldeni (TV-n működik), HDMI-n csak akkor, ha be van kapcsolva a TV.

    Na szóval, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgom felhívtak eshopból, hogy 1,5 hónapot kellene várnom a Yamaha hangszórókra, úgyhogy lemondtam (máshol nem találtam elfogadható áron), úgyhogy elmentem egy helyi boltba, ahol pont akciós volt a Jamo S803. Meghallgattam megtetszett, úgyhogy elhoztam.

    Miután rájöttem, hogy az erősítő alapból 5.1-re van állítva, és átraktam 2.0-ra, már szépen szólt nálam is. Tv mellé nem férnek el a hangfalak, így először a tv alá raktam őket, de sokat rontott a hangjukon, úgyhogy kellene valamilyen állvány alájuk/felfúrni őket a falra. Gondolom egyhangúan állvány mellett fogtok voksolni :)

    Következő probléma, hogy pc-ről optikai kábelen csak 2.0-t fogad. Optikai kimenetnél támogatott formátumoknál be tudom pipálni a DTS-t, és a Dolbyt, de alapértelmezett formátumoknál csak 2 csatornás opciók vannak, és 5.1 DTS filmnél is csak 2.0-ás jelet kap az erősítő (TV-n keresztül megy a DTS-3/2/0.1). HDMI-n menne az 5.1, viszont csak úgy működik, ha tovább tudja küldeni a tv-nek a képet. Erre tudtok valami megoldást? Dedikált hangkártya és analóg kimenet nem opció.

Új hozzászólás Aktív témák