-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
instantwater
addikt
Sziasztok,
Lehet, hogy nem a megfelelő topikba írok, ez esetben elnézést kérek.
Azt hiszem "bele gyógyult" az optikai kábel a tévébe.
Hónapokig működött a kapcsolat rendesen a tévé és az erősítő között optikai kábelen, aztán egyszercsak valamiért nem működött tovább.Gondoltam, biztosan kilazult a kábel, vagy ilyesmi, és ki akartam húzni, hogy megnézzem, esetleg felcseréljem a két végét.
Az erősítőből annak rendje és módja szerint egy határozott kattanással ki is jött.
Viszont a tévéből feszegetve sem jön ki.
Igaz így nem tudom használni az optikai kimenetet, de eltörni sem szeretném az aljzatot.Létezik, hogy 90/180 fokkal elforgatva dugtam be a kábelt? Úgy nem is szabadna bemennie, pláne nem működni hónapokig.
A kábel végén látom a fényt, tehát a port nem teljesen halott, de most már szeretném egy hosszabbra cserélni a kábelt, ha ki tudom operálni a tévéből, mert elég rövid.
Lehet, hogy belül megtört a szál, ezért állt meg egy idő után?Van valami ötletetek arra, hogy hogyan próbáljam meg kihúzni a tévéből úgy, hogy a tévének ne legyen baja és újra tudjam használni a portot? A kábel nem lényeg, ha törik, filléres.
Köszönöm az örleteket.
-
Morris
veterán
válasz tothjani81 #50200 üzenetére
Van 300.000-ért is.
-
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni az LG C9 TV-mhez (játékokhoz és filmekhez) valamilyen hangrendszert, de nem sok infót, összehasonlító tesztet találok róluk. Tudnátok ajánlani párat, esetleg teszteket? Olyat szeretnék, aminek hátsó hangszórói is vannak, árban kb. 100ezer körül gondoltam, de ha kicsit több (150ezer), és megéri, még az is belefér. A tökéletes hangminőségnél a minél jobb térhatás még fontosabb.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Tuhajohn #50203 üzenetére
Az Blu-ray lejátszó, nem erősítő.
(#50200) tothjani81
Orbitális baromságok tömkelegét hordták össze, büntetni kellene, méghozzá nagyon szigorúan.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
instantwater
addikt
válasz instantwater #50201 üzenetére
Tárgytalan.
Kedves spanyol barátunk bemutatta, hogy elég határozottnak kell lenni, és akkor kijön a kábel. -
mettek
addikt
válasz TRobi86 #50204 üzenetére
Azt ennyiből nem fogod megkapni. A jo hang és tér a 350ezres 5.0 hangfalszettnél, kb 200-300ezres erősítőnél kezdődik plusz szubláda 200ezer kb. Nyilván megoldható 150ből is valami nagyon bazári cuccal vagy belépő használt rendszerrel de ez esetben nem beszélhetünk jó hangról és térről.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
v.attis
őstag
válasz wrathchild #50162 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez még akkor átgondolandó...
-
Real_Necro
veterán
válasz mettek #50207 üzenetére
Szerintem relatív, kinek hol kezdődik a jó. Akkor az én Dali Concept (6-1 (hamarosan 2)-Center) szettem a 2db Proson Rumble R12-vel meg az Anthem MRX 700-al soha nem fog szépen szólni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tothjani81
senior tag
De akkor mi az igazság? Márkákat félretéve ha veszek egyforma vastag olcsó de rézkábelt majd ugyanezt márkásba 600 helyett 2-3 ezerért méterét de menjünk tovább estleg 20-30 ezerért méterét a pénztárcám vastagságágán kívül mi fog változni? Vagy ezek csodakábelek belépő szinten mit se érnek?
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Morris
veterán
válasz tothjani81 #50210 üzenetére
1ft/m körül érdemes venni belépő szinten.
Az alatt kisebb keresztmetszetet kapsz és vagy nem ofc rezet. -
mettek
addikt
válasz Real_Necro #50209 üzenetére
Az anthem mrx 700 nem épp belépő. Én új árakról beszéltem.
Igen félre érthető voltam. Nyilván itt senki nem ismer minden hangfalat elektronikát. Nekem is volt belépő Dali szettem. Akkor jo volt aztán jött a Quadral és azóta nem vagyok hajlandó más márkát venni. Ebben lépkedtem feljebb. A 350ezres jó hang alatt pedig a Quadral Ascentre asszociáltam. Volt olyanom és brutál jó az áráért. Hogy ehhez képest mit szól a dalid azt nem tudom.Hogy mit szól a Proson azt sem tudom, de tudom hogy egx Elac 2070 brutál, egy T12 thunder ugyszintén. (Volt Polk Audio szubom is...na azt inkább hagyjuk pedig az is 120rzres cucc volt)
[ Szerkesztve ]
-
wrathchild
tag
Üdv!
Javaslatot kérnék:
adott egy JBL Northridge E90 álló hangfal.
Tapasztalt kollégákat kérdezem:
ma, új hangfal vásárlása esetén minőségben-tudásban, kihagyva minden szubjektív tényezőt, melyik más gyártó álló hangfala(i) felel(nek) meg a fentinek?
Ha esetleg segít: házimozi és kemény rockzene, heavy metál... -
Real_Necro
veterán
válasz mettek #50212 üzenetére
A Proson számomra meglepetés, szerintem kellemes a hangja zenénél. Képes annyira finoman éppen hogy egy keveset hozzá adni, amit simán a Concept 6-ból hiányoltam.Gondolom magasabb kategóriánál ezt a front is képes megoldani.
Filmeknél meg a 2 darab jön jól arra a térre. szóval maradnak jó darabig.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Smiley
addikt
válasz wrathchild #50215 üzenetére
Nekem egy polk s55e van nagyjabol ugyanerre a felhasznalasra En nagyon elegedett vagyok vele.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
TRobi86
csendes tag
-
embe
nagyúr
válasz Real_Necro #50216 üzenetére
Nekem Proson Rumble R10 van, nagyon tetszik a hangja, csak kicsit kevés a helyiségben, a 12-es jobb lenne.
-
tothjani81
senior tag
válasz TRobi86 #50218 üzenetére
Hát 150 ig azé ennél találsz jibbat.
Pl
https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/yamaha/ns-f51-5-1-p345792412/?gclid=CjwKCAiA6vXwBRBKEiwAYE7iS0ccgEPj7KC8CQ5qTs59833Dq3os9WjAmH1hK2cyLRSMVyB_882oghoCrAwQAvD_BwEVagy 100 alatt
https://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/onkyo/sks-ht528-5-1-p44366218/Ezek szerintem jobbak de nézz szét akad pár
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Real_Necro
veterán
35m2 a szoba, kellett a két R-12-es. Árban is kedvezőbb volt így, mintha veszek egy nagy Klipsch szubot.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TRobi86
csendes tag
válasz tothjani81 #50221 üzenetére
Köszi, ezek nem tűnnek rossznak, utánuk olvasok. Ha valakinek még van javaslata, szívesen várom.
-
embe
nagyúr
válasz Real_Necro #50222 üzenetére
Na nekem nappali - konyha étkező egy helyiség, ~ 40m2. Ezért tervezem én is, hogy előbb-utóbb egy 30-asra lecserélem.
-
SeatZola
őstag
Akkor tört volna el a kezem, amikor erre a topicra kattintottam. Az előbb összeszámoltam az utóbbi egy hónap költéseit mozira. Kár volt......
Zola
-
Tuhajohn
tag
Időközben összeírtam a dolgokat. A vélemyényetekre lennék kíváncsi, hogy cseréljek-e valamit. Van egy drágább és egy olcsóbb összeállítás (290€ különbség van köztük).
Olcsóbb: ASW610 - közép
607 - 4 darab
ASW608 - mélynyomó
Denon AVR-X2500 - erősítő
Drágább ugyanez csak 607 helyett 606 a mélynyomó pedig ASW610.
Szerintetek megérné a drágábbat venni? Vagy ennyi pénzért valami mást raknátok össze? (olcsóbb: kb. 1925€, drágább pedig 2211€)
Ezt három részben venném meg, először az erősítőt és a 4 hangszórót, utána pedig a mélynomyót majd végül a középső hangszórót, vagy ezeket fordítva. -
BumBum Jack
tag
Gyors kérdés.
Jol tudom ,hogy a hátsó sourrond dobozokat 60 cm magasságba kell elhelyezni?
Előre is köszönöm a választ! -
evitiguF
senior tag
válasz BumBum Jack #50229 üzenetére
Hallgatói pozíciótól 60cmre
-
Real_Necro
veterán
válasz BumBum Jack #50231 üzenetére
Fülmagasságtól 60-90cm. Nem régen kérdeztem én is.
-
BumBum Jack
tag
válasz Real_Necro #50232 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
mettek
addikt
válasz SeatZola #50227 üzenetére
Tudni kell megállni egy ponton és azt mondani hogy jó ez most ahogy van és élvezni kell a filemeket. Persze ezt igy könnyű mondani, én is napi szinten olvasgatom a forumot és minden évben egy valag pénzt költök rá ugyhogy ez most magamnak is szólt.
Én néhány ligával feljebb vagyok már az átlagnál ugyhogy hidd el hogy amig nincs tökéletes környezetben a cucc addig alig észrevehető hangban a sok százezer amit ráköltesz.
Ha ujra kezdeném én megálltam volna a Quadral Ascenteknél Elac sub2070-el és Yamaha 3050-el. Sajnos hajtott a kiváncsiság ezért lépkedtem feljebb de nem sok a különbség. (Nálam sem optimális a hely)PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BumBum Jack
tag
A Ypao bemérés után miért állította be a frontokat a centert es a sourrond sugárzókat Large - ra? Sub még nincs, talán azért?!
Ugy tudom álló frontoknál Large , a center , sourrond small. 80Hz. -
embe
nagyúr
válasz BumBum Jack #50235 üzenetére
Ha sub van, akkor mind smart. Legalábbis ez az ajánlott.
De hiába van mélynyomó, ha nagy a hangfalad, akkor large-ra fogja állítani, amit utána neked kell korrigálni. -
RockCNC
senior tag
A kettő közül melyiket választanátok?
Yamaha RX-V585
Denon AVR-X1600HKöszönöm!
-
Quqesz
nagyúr
válasz wrathchild #50215 üzenetére
Klipsch, főleg az R820f.....
Trobi86
[809] vagy a kisebb 807, de ehhez kell még erősítő is.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
addikt
válasz BumBum Jack #50237 üzenetére
Ááááááááááááá
Mostanában megint sokszor megjelenik ez a butaság.
A sub nem azért kell elsősorban,hogy több legyen a mély.
Az összefoglaló figyelmes elolvasása,szerintem alap kell,hogy legyen.
A többi témához kapcsolódó anyag tanulmányozása szintén.
pld. [lihttps://logout.hu/cikk/utmutato_a_basszus_hangok_kezelesehez/bevezeto.htmlnk][ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
mettek
addikt
válasz #46129152 #50241 üzenetére
Volt egy eladó Primare spa23 amit megvettem. Kegyetlen hangja volt a cuccnak, zenei, erős, dinamikus. Bemérő rendszer nélkül olyat szólt hogy csak pislogtam de megjártam vele mert tönkrement az egyik hdmi kimenete ezért eladtam. Bár már bánom.
Amugy most is yamahám van csak processzorból. Jó mozit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz BumBum Jack #50243 üzenetére
Melyiket nézted ki?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
zsoika
addikt
válasz BumBum Jack #50243 üzenetére
Ezt meglesném max 20nm re [link]
-
Alba Game
tag
Sziasztok!
Sok-sok év után ismét házimozit tervezek a nappalimba (gyerekek felcseperedtek, anyagi lehetőségek is jobba alakultak, szóval miért is ne? ). Az erősító már megvan, egy Marantz N1609 -re esett a váalsztás. 5.1.2 "Atmos" rendszert tervezek kiépíteni és hangsugárzó témában kérem a hozzáértők segítségét.
Az 5.0 szisztémát egy Pioneer S-RS55TB adná. Subnál egy Jamo SUB 210 -re esne a választásom. A fenti "Atmos" hangsugárzóknál viszont kicsit tanácstalan vagyok. A kérdés: ti mit ajánlanátok? A nappali 3,5 x 5,5 méteres (ebből kb. 3,5 x 3,5 méter volna használva a "mozizásra"), valamint társasházi, tégla építésű a kecó. Az általam kiszemelt 5.0 és sub szerintetek megfelelő volna? Használati terület: filmnézés, videójáték, valamint minimális mértékben egy kis könnyed "elektronikus" zene. Továbbá mit javasoltok "Atmos" sugárzónak? A keret az "Atmos" párra max. 50-60ezer ft volna, szóval ésszerű keretek között szeretnék azért maradni, mert nem vagyok biztos abban, hogy olyna hú-de-nagyon ki volna használva folyamatosan a cucc. És még egy extra kérdés: van valami preferált hangszóró kábel, amit ajánlotok, mint arany középút (értsd: ár-érték arányban erősen javasolt, ideális megoldás illetve választás) vagy nagyjából mindegy, csak ne egy gagyi teregetőzsinór legyen?
Nem vagyok egy nagy audiofil alkat, de azért nyilván a silányabb hangminőség engem is zavar(na). Köszi elpre is a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz zsoika #50245 üzenetére
Meg van még a tesó?
Erről kinek mi a véleménye? Wilson Raptor X ?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BumBum Jack
tag
válasz FerNandor #50244 üzenetére
Jamo J10 .
Auto Hifi Outlet 77590.
Igazából már novemberi BF kor kinéztem, csak a költségvetés akkor nem engedte. A sub kábelt még akkor megvettem , jó árban volt.zsoika: pont 20nm a szoba. A Jamo S 809 szett mellé jobban illene a J10 , márka azonosság nem? Meg fehérben lesz mint a szett.
Így passzolna az asszony fehér vonalas vintage dizájnához
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest