-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz Real_Necro #46240 üzenetére
Nyilván mindenra van fizikai magyarázat, legfeljebb még nem ismerik
Amúgy meg szerintem is elég ha így állsz hozzá és kezdésnek mindenből monokristályos rézből készültet szerzel be (készülék összekötők, hangfalkábel, tápkábelek). Ez már egy igen stabil alap.
Az ezüst mégjobb vezető, ezért ha az előbb említettekről feljebb akarsz lépni akkor olyat választassz ahol a monokristályos réz mellett ezüstszálak is vannak (ha az is monokristályos, akkor mégjobb) vagy jó minőségben ezüstözött.
Mindezek közül az ezüstözött réznél azért van kockázat. Azok közül ugyanis vannak nagyon jók, de akadnak gyengék is. Szóval olyat csak akkor, ha jó vélemények vannak. Bizonyára számít a gyártástechnológia és az is milyen vastagságban van ezüstözve ...stb.
Szóval elsósorban a monokristályosságot tartsd szem előtt, ha jobbfélét szeretnél.
És természtesen ez csak egy magánvélemény volt. Amit számomra a hangzásbeli viselkedés is megerősített. Bár az is igaz, hogy nem túl nagy tapasztalódás van mögöttem.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #46251 üzenetére
Kiegészítés (mivel már nem tudtam tovább szerkeszteni):
1. Ez már egy igen stabil alap.Ez már stabil alap.
2. Bár az is igaz, hogy nem túl nagy tapasztalódás van mögöttem és a rendszerem sem az a kategória, ahol pl. a szálszerkezet különbözőségeiből (itt olyanokra gondolok, hogy hány eres, milyen keresztmetszetű szálakból és milyen "sodrási" eljárásokkal készülnek; miylen csillapító anyagok vannak közöttük ...stb.) adódó eltérések is kihallhatóak lennének.
3. És persze bizonyára az anyagminőség mellett fontos az is hogy a külső borítás (szigetelés) minnél kevésbé szóljon bele az elektronok áramlásával generálódott mágnesen térbe (ic. illetve hangfalkábelnél). De általában a gyártók erre azért már odafigyelnek.De amúgy nem kell szivinfraktust kapnod: javasolnak neked megfizethető és elmegy kategóriájú kábeleket annak ellenére, hogy nem felelnek meg ezeknek a magasabb szintű anyagminőségi követelményeknek.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
-
Voice24
őstag
Valaki erre esetleg?
-
dave118
senior tag
válasz Voice24 #46237 üzenetére
A puffogós mélyládát lecserélnéd egy fesztiválon puffogtatásra szánt eszközre? Hangminőségről szerintem kár beszélni, igaz nem hallottam a szóban forgó hangkeltőt, de ránézésre nem várható tőle túl sok. Ezekkel a passzív mélyládás dolgokkal nem sok mindent lehet kezdeni (mármint ami megérné) szvsz., de hátha valaki megcáfol.
... Ami ami, az az.
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #46247 üzenetére
Miért adod el azt a remek rendszert??
-
exception
aktív tag
válasz Voice24 #46255 üzenetére
Az egy annyira rossz láda, hogy sok örömed nem lenne benne. Az lehet, hogy a nagyobb membrán és láda méret miatt hangosabb lenne, de a normális frekcenciagörbétől nagyon messze van. Nem azt mondom, hogy nincs olyan láda, amelyik jó lenne neked, de nem ebben az olcsó hulladék kategóriában (malone, auna, skytec, stb.)
Annyiért meg van rendes aktív házimozi láda is."Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
fehér_ember
addikt
válasz dave118 #46256 üzenetére
Itt inkább az a kérdés hogy az a gyengus erősítő mit fog ehhez szólni; illetve tényleg a ládának van-e baja vagy csak túl sok az elvárás, és már a gyárival is az a maximum.
Én inkább megdobnám a legolcsóbb szembejövő de aktív szubbal a rendszert, amin van hangfalvezeték bemenet is pl. (vagy esetleg külön erősített jelszíntű bemenete). Tehát simán csak bevinném a jelenlegi drótot vagy a Right IN-be vagy a Left IN-be. Nem hiszem hogy az üzemszerű (meghibásodásmentes) működéshez feltétlen szükséges volna a továbbfűzés is. Bár mérget azért nem vennék rá
Szóval jelen esetben az ötletemért nem vállalok felelősséget.
Viszont mások megerősíthetnek vagy épp cáfolhatják.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #46262 üzenetére
Itt az nem számít, hogy szerinted, vagy szerintem hogyan kell írni, a helyesírás szabályai a mérvadóak. A puffan, puffadt, puffancs, puffer az két f, a pufog, pufogtat, pufogós pedig egy.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #46265 üzenetére
Persze, olyan egyszerű lesz, mint az ősembereké, pár száz szó elég, minek 120-150000.
Ezzel az erővel azt mondhatnád, hogy közlekedési szabályok, törvények sem kellenek, hiszen azokat is emberek találták ki.(#46264) Dorian
Az is egy f. [435. cikkely] Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Real_Necro
veterán
válasz #09634560 #46241 üzenetére
"másrészt ugye csatlakozók vannak, azoknak nem szabad lényegesen nagyobb ellenállást kifejteni, nem szabad felmágneseződniük (akkor ugye egyenáram-forrásokká válnak)"
Ezt ugye csak poénnak szántad?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
balazska92
senior tag
válasz Beni2360 #46186 üzenetére
Szia, köszi a linket, meg is vettem a sráctól, tökéletesen működik is, apró kérdésem lenne, mivel nem értek ehez a témához nagyon. a tv-re dugott usb-ről játszom le a 4k 5.1-es filmet, ha a DAC pass állásban van, akkor van csak rendes 5.1 hangzás, 2.1 állásban 2.1 hangzás, 5.1 állásban viszont csak serceg. Jó ez így, csak arra vagyok kíváncsi ez miért van. Ha el tudnád mondani, megköszönném.
-
BBéci
legenda
válasz balazska92 #46268 üzenetére
Arra tippelek, nincs benne Dolby Digital és DTS dekóder.
-
Beni2360
félisten
válasz balazska92 #46268 üzenetére
Mivel nekem nem volt 5.1 DAC-m de az Alis oldalon amit linkeltem írja mit tud a cucc.
AC-3 / DTS 5.1CH digitális hangot ok.
Nézd át a TV beállításait.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #46270 üzenetére
Valamiért nem írták rá a ketyerére a Dolby Digitált és a DTS-t. Gyanítom, hogy nincs benne dekóder, bármit kamuzhatnak a leírásában. 18 dollárba egyszerűen nem fér bele. Nem csak a chip, hanem a jogdíj, amit Samsungék nem hajlandóak kifizetni még a félmilliós tévék esetében sem.
Ez persze csak tippHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
-
törölt tag
válasz Real_Necro #46267 üzenetére
ha poén, a forrás poénkodott ahonnan ezt irtam....
-
-
exception
aktív tag
válasz Real_Necro #46275 üzenetére
Sziasztok!
Szert tettem egy Uhd tévére, így már kicsit problémás a lejátszás, nincs ettől az Uhd dologtól elragadtatva a gép, kicsit szenvedés, mire műküdésbe lép a lejátszás, mert az erősítőm nem 4k képes, így külön kell vinnem a hangot és a képet. Ezzel nem is lenne probléma, de kapcsolgat összevissza, nem tudja a frissítési frekcenciát tartani rendesen, szenvedés ez így. Melyik a legolcsóbb már használható médiaplayer, amin 2 hdmi out van, egyik külön az audionak? Én a Zappiti One Se HDR-t találtam ilyennek, de hátha tudtok olcsóbb megoldásról is? Ha nem, akkor marad ez, jókat írnak róla.
Köszönöm!
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
saphancs
aktív tag
Sziasztok! Előre bocsájtom, hogy 0, de inkább mínusz szintű tudással rendelkezem ezen a téren. Még 2005ben nászajándékba kaptunk egy Pioneer vsx 515-ös erősítőt és két pure acoustics dream77 hangfalat. Szerepel még a történetben egy samsung 3d képes HD 2017es tévé, nem tudom most pontosan a nevét, de pótlom, ha kell, illetve egy apple tv Hd. Elgondolkodtam, hogy vajon lehetne e, és ha igen milyen módon és összegért 5.1 vagy 7.1es hangzást összehozni.
előre is hálás vagyok bármilyen segítségért, és bocs, ha nagy hülyeséget kérdeztem![ Szerkesztve ]
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
törölt tag
válasz saphancs #46279 üzenetére
valóban nem lehetetlen: optikai kábellel kell összekötni a tévével a pioneert és akkor kaphatsz 5.1 hangzást.hangfalakat kell venned hozzá, lehetőleg azonos tipus legyen az 5,0. és egy mélynyomó (sub) szükséges. 100 körül indulnak állóhangfalas szettek de olcsóbban isléteznek
-
saphancs
aktív tag
válasz exception #46281 üzenetére
Igen, optikai kábellel kötöttem össze a tévét, illetve már van a két említett álló hangfal. És valóban nem szeretnék sokat költeni, eddig a tv hangszórója is megtette, csak most rám tört ez az érzés, hogy ha már megvan, ki kéne használni. Tudnátok konkrét ajánlatot adni, úgy, hogy a két pure acoustic hangfal megmaradna? Vagy ez már túl nagy kérés?
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
exception
aktív tag
válasz saphancs #46282 üzenetére
Jó lenne beszerezni hozzá a centert és a surroundokat, hogy egységes legyen a hangzás. Tapasztalatból mondom, hogy észreveszed, ha nem ugyanolyok. Nem egyszerű beszerezni őket, szóval az egységes hangért lehet jobban jársz, ha egy 5.0 szett + mélyládát veszel.
-
szasanyi
félisten
válasz saphancs #46284 üzenetére
A drága és a gagyi nagyon relatív (szubjektív) így itt ez nem használható. Ahogy előttem is jeleztékmár: mondd a rendelkezésre álló keretet, mit tartalmazzon a rendszer + azt, hogy ilyen elvárásokat támasztasz (teljesítmény, hangminőség, szolgáltatások). Továbbá szintén fontos: használtban is gondolkodsz-e vagy csak új jöhet szóba?
Enélkül ne várj értékelhető választ. -
Dzsano89
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! 3 dologról lenne szó!
1. dolog! Hogy a Filmeket (számítógéppel játszom le (POT player) HDMI -> Yamaha HTR2071 -> HDMI Sony 4k Tv.
A kérdésem az lenne, hogy DTS filmetket jól kezeli (mondjuk a beállításon lehetne mit finomítanni, de a TRUE HD hangokat hogy tudom vele lejátszani?)
2. dolog! Jelenegleg Nagyon szeretem a kis rendszeretm Yamaha HTR2071 + Harman/Cardon 635 5.1 hangfal szett! Egy kis cimborám szeretne otthonra rendszert! Viszont mintha egyre nagyobb teret nyerne a SoundBar. Kettő közül melyikben érdemes gondolkodni?
3. dolog! Van egy 5.1 házimozi szett. (technics sa-ex500) Minden hangfallal, erősítővel, működik! Ezt a szettet valahogy még lehet kicsit aktuálissá varázsolni, vagy inkább érdemes eladni? (gondolom itt a HDMI hiánya nagyban ront a lehetőségeken)
Nagyon köszönöm előre is mindenkinek az észrevételt, és a tanácsot! -
törölt tag
válasz Dzsano89 #46287 üzenetére
1.POT playert teljesen nem ismerem, de keress valami codec pakkot pl: k-lite kodek pakk hátha az orvosolja a problémád, vagy nagyon gagyi hdmi kábelt használsz, vagy még a vidkártyádról kivezetve próbáld merthát a Yamaha képes felismerni és lejátszani. Más lejátszóval is próbálkozhatsz: saját kodekjei vannak: MPC HC, VLC, KMplayer.
2.Soundbar nem 5.1! Kis szobába vagy ha valaki nagyon háklis, annak van jelkentősége.. Van saját topikja de nem lesz vele valódi 5.1.
3.Ismerem, nem bővithető, add el occón a havernak akinek megfelel a soundbar.. , optikai bemenete sincs, se dekódere.. -
exception
aktív tag
válasz Dzsano89 #46287 üzenetére
Van pár lejátsztó, ami képes trueHD lejátszásra. Jriver media center (fizetős, de gusztustalan helyekről be lehet szerezni). PowerDVD simán viszi mókolás nélkül. Media Player HC + k-lite+ madVR, van pár leírás, hogy kell felrakni, utána jó lesz. Én ezeket ismerem, próbáltam, jelenleg a MadVR van.
-
makoss
veterán
Üdv!
Ez melyik típusa a Denonnak, hogy már kinyiffant?
[link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
NFLfan
kezdő
Dali spektor 6 5.0 hoz jó választás lehet egy jamo sub 210 egy 20nm es szobába? Kezdesnek! Nagyon jókat olvastam róla, mérete ellenére
-
KosDaniel
újonc
Sziasztok,
Egy attol tartok kisse rendhagyo kerdessel fordulnek hozzatok.
Jelenleg ideiglenesen a kovetkezo eszkozok allnak rendelkezesemre zene lejatszasara es filmnezesre.
AVR: Yamaha HTR-3065
Hangfal1: Videoton dc 2050 e
Hangfal2: JBL Control 2.4g WirelessKerdesem az lenne, hogy:
a videotonokat frontkent, mig a JBL-eket surround hangszorokent hasznalva, ha vasarolnek egy nem draga centert, akkor ki lehetne-e alakitani egy hasznalhato minosegu 5.0 rendszert (anelkul, hogy megterhelnem az avr-t).
Amennyiben igen, ugy milyen tulajdonsagokkal rendelkezo centert javasolnatok?Ha nagyon elrugaszkodott az otlet jelezzetek batran.
Nagyon koszonom elore is a segitseget.
Udv.
-
andorb
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvasást követően sem tudtam dűlőre jutni hálózati elosztó terén. A direkt erre gyártott specifikus elosztóra nincs anyagi keret, és belépő szinten nem is látnám értelmét. Egyébként házimozi hallgatására használom a hengrendszerem.(Yamaha RX-V679, Himedia Q10 Pro, Canton GLE 496, GLE 456, GLE 426, AS 125.2, Van Damme Loudspeaker 2x2,50mm)A villamos hálózatom a villanyóra után rendben van és csak kismegszakítós védelemmel rendelkezik, a szokásos szabvány réz vezeték a villany 1,5mm, a hálózati csatlakozó 2,5 mm. A bejövő feszültség elég ingatag (210 és 240 Volt között), de a régi villamoshálózatot tekintve ezen nem csodálkozom.
A Kotaset termékei tetszettek meg a leírásaitok alapján, csak itt sem tudom eldönteni, hogy a sima DI-STRIP Compact-ot válasszam, vagy érdemes egy zavarszűrős DI-STRIP Power Cleaner típust választani.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz andorb #46295 üzenetére
Kontaset jó ötlet, de nehogy szűrőst vegyél!
Cserélhető legyen a kábele, mert a rendszered már erősen igényli a készülékek mellé csomagolt hulladékoknál jobb minőségűeket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest