- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz sixpak #45039 üzenetére
kb 1 éve én is vettem az Emagról valamit, akkor nem volt gond, de ami miatt irtam az az, hogy annó mpo irta, hogy lecseszték, hogy nem szabad az Emagról venni, de, hogy ki irta és miért azt nem tudtam kideriteni itt.
Az biztos, hogy ha valamit venni szeretnék annak idegesitóen alaposan utánnajárok, tudom idegesitő vagyok, de nem érdekel, van mikor többször megkérdezem, igy csinálom mindig, többnyire beválik
Amúgy mpo-nak is olyan hifije van mint amit én szeretnék, csak mostanában meglehetősen ritkán jár erreKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
Monbazillac
friss újonc
válasz dave118 #45015 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Tudom, hogy kevés a pénz, de nem vagyok türelmetlen. Én is úgy gondoltam, hogy apránként szerzem be a "hozzávalókat".
Néztem a különböző hirdetési portálokat, de én laikusként nagyon hamar zavarba jövök a választék ( és az árak szórása ) láttán. A Diamond sorozatból is rengeteg tipust találtam. Mire érdemes figyelni?Jigsaw04 Neked is köszönöm a választ és a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Monbazillac #45055 üzenetére
Hogy teljes Diamond 8-as szett legyen. Sokan csak frontnak használnak diamondot és a center illetve hátsók WH.
50eFt ból nehéz lesz ,de nem lehetetlen[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz Monbazillac #45055 üzenetére
Egyébként pont van egy Tannoy 5.1 szett az aprón, nem reklámozni akarok, de pont belefér a keretedbe. Egy meghallgatást megérne szerintem!
Vagy akár HKTS 16 is kifejezetten ajánlott darab, szintén 5.1. 15-20nm-re még épp elegendő lehet.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
exception
aktív tag
válasz ilyen_85 #45000 üzenetére
A külön szub azért jobb, mert könnyebb a hangképbe illeszteni. A mély hangokkal van a legtöbb baj hangzást tekintve, mert sokszor verődnek vissza, nehezen csillapodnak. Egy jó házimozi szub 20 Hertz körül fog megszólalni, a frontod jó, ha 50-en, ez egy másik fontos szempont, a mély hangokat nemcsak a fülünk hallja, azt érezzük a bőrünkön, csontjaink is remekül vezetik.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
BBéci
legenda
válasz SeatZola #45045 üzenetére
Az irtó messze áll a valóságtól! Kiváló a Denonok hangja, aki netán az ellenkezőjét állítja, annak fogalma sincs arról, milyen a jó házimozi hang.
(#45059) exception
Szerinted azért jobb, szerintem egyáltalán nem.
Itt olvasható a részletes magyarázat.
Valamint a 20 hertzen értékelhetően megszólaló szubládák ritkák és nagyon sok pénzbe kerülnek. Már a 25-nek is örülni kell, bőven kielégíti az emberek 95 %-ának igényeit.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lajbim
csendes tag
Sziasztok,
Ahogy azt régebben is írtam már szeretném kiváltani a jelenleg használt 2 erősítőmet (AVR+Stereo) egy AVR-re, helytakarékossági okok miatt. Egy Denon X1500H-t néztem ki a Quadral Ferrum 7000 5.0 és egy Polk Audio DSW Pro 550wi szettemhez, mivel ezen van Phono bemenet és így nem kell külön erősítőt "tartanom" a lemezjátszóhoz.
Erről az erősítőről mi a véleményetek? Mostanában olvastam sok jót és rosszat is a Denon AVR-ekről, ezért egy kicsit elbizonytalanodtam...
Előre is köszönöm
-
Quqesz
nagyúr
Na ha már repkednek a vélemények csendben megkérdezem mi a véleménye a nagyérdeműnek a Cambridge Audio AV erősítőkről?(esetemben Azur 540R V2)..az egy dolog, hogy imádom és jó párat meghallgattam vásárlás elött, de nekem ez szólt a legtisztábban.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
dave118
senior tag
válasz lajbim #45061 üzenetére
Egy márka belépő modelljéről beszélünk. Ebben a szegmensben nem szoktak kirívó különbségek lenni, ha a phono bemenet miatt kell akkor szerintem vedd meg, nem leszel más típusokkal sem előrébb sem hátrább. Ha a használt piac is játszik akkor adott összegből sokkal jobb deal kihozható (effektív példa: a 2012-es "majdnem csúcs Pioneer AVR-em 150k volt, eredeti ára 600k) Ezt érdemes mérlegelni.
Denon-ról mi rosszat hallottál?
... Ami ami, az az.
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #45062 üzenetére
A legjobbak közé tartoznak, ha csak a hangminőség számít, akkor sokkal inkább Cambridge Audio, mint bármi más, kivéve az Arcamokat, mert azok legalább annyira jók.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
válasz Lacielvtárs #45067 üzenetére
Ez az érzés nálam is megvan. Sajna a dobozok még nem az igaziak, de dolgozom az ügyön(hiába Gale a kábel)[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
blakey
titán
válasz Gombinyó #45052 üzenetére
Csak nem mindegy, hogy megkapod-e a gyári garit vagy netán épp egy bolti garival szállítják illetve benne van a pakliban, hogy hibásat kapsz vagy felbontottat amivel aztán mehet a "huzavona" illetve a szervizeltetés is eltarthat néhány hétig hónapig ha Romániába viszik az eszközt. Reméljük az új tulaj (edigital tulaja) rendbe teszi, mert én sem veszek tőlük, eléggé trehány cég. Persze olyan eset is van amikor hibátlant kapsz és nincs dolgod a gariztatással, max. 20-30e Ft-ért vagyok hajlandó tőlük venni ha netán arra kerülne sor, de inkánn máshonnan veszem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sixpak
nagyúr
válasz blakey #45070 üzenetére
Lol...az Emag és az Alza a két bolt, ahol minden esetben feltüntetik, ha a termék bontott, érdekes magyar boltba még nem láttam ilyet, biztos azok nem értékesítik tovább...hagyjuk már ezt a rossz dumát.
Amúgy én lehet befejeztem az Emaggal, mivel betársult a magyar ED, innentől nekem felejtős.Szerk.: volt már személyes rossz tapasztalatod velük vagy csak a magyar szittya szájhagyomány útján tájékozódsz?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
blakey
titán
válasz sixpak #45072 üzenetére
lol-ozhatsz ameddig csak akarsz, ez van és a magyar boltok is feltűntetik, pl. itt van egy:
ED-től sokat vásároltam és soha semmivel nem volt gond, részemről nincs rossz duma, nem vagyok előitéletes.volt már személyes rossz tapasztalatod velük vagy csak a magyar szittya szájhagyomány útján tájékozódsz? - igen, volt, vettem tőlük valamit ami honlap szerint hivatalos garival bírt, mire hozzám ért már bolti garanciás volt és nem állt szándékukban visszavenni. Ugyanazért az árért megvehettem volna rendes garival is.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
lajbim
csendes tag
-
blakey
titán
válasz lajbim #45074 üzenetére
10 éve csak Denont veszek, 4-ik Denon erősítőm van, 2 AVR, 2 sztereó és maximálisan elégedett vagyok, minden erősítő igényli a megfelelő kábeleket és hangdobozokat. Alsó kategóriában szerintem a Denon a legjobb, a többiek "később" zárkóznak fel, legalábbis ezt tapasztaltam, főleg Onkyo vs. Denon viszonylatban. De mindenki mást szeret, én inkább a természetesebb hangzást kedvelem, ne legyen túltolva semmi.
-
arcitec
addikt
válasz blakey #45070 üzenetére
+1 Milliószor ED mint EMAG u.a hallottam én is. Persze addig míg valakit nem szívattak le addig happy....
Hát a Denon-on pont nincs semmi túltolva, sokan ezt róják fel neki. Izlés dolga szerintem,bár az tény, hogy egy Marantz,Yamaha úgymond "fickósabb". Ettől még nem negatív csak más....[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
illes0102
aktív tag
válasz lajbim #45074 üzenetére
nekem nincs vele gondom. Szombaton érkezett meg a denon x3500. Onkyo 609-et váltotta. Hangzásra elsőre furcsa volt aztán megszerettem. Belőttem audyssey-el kicsit utólag még adtam a mélyre azóta tetszik amit hallok. eltűnt a center "doboz" hangja, szépen hallani a párbeszédeket amit nekem Onkyoval nem sikerült összehoznom.
Kicsit játszottam a Detroittal ott is bejött a hangja plusz a zene ami nagyon tetszett még rajta már elsőre is.Talán legközelebbi erősítő vásárláskor rápróbálok az Onkyo-ra ismét vagy Pioneerrre. az Lx303/503 ról nem olvastam sok jót, onkyo oldalon meg az Rz830 volt ami egész jónak tűnt csak majd dupla annyiba fájt volna mint a denon.. igy is túlléptem a kigondolt keretet, de ahogy nézem 90kval olcsóbban jutottam hozzá mintha Mo-n vettem volna (árukereső szerint) szóval egész "bódottá" van
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz jaszy76 #45080 üzenetére
Gondolom az megvan, hogy ha egy gyári garanciás terméket veszel akkor nem a bolton keresztül javíttatod hanem a gyártó által kijekölt márkaszervizben. A csereutalványos dologra nem tudok mit írni, olyannal még nem volt dolgom, szerencsére.
Na az ED-nél minden esetben gyártói garanciás terméket vettem amit esetleges meghibásodás esetén a mo-i márkaszervizben tudtam javíttatni és minden flottul ment, ugyanezt az eM-nál nem tudtad megtenni ha nem mo-i forgalmazón keresztül szerezték be a terméket, nagyon sok termék esetében érdemes volt megkérdezni a hazai szervizt, hogy vállalják-e a javítást. Sony, LG, Samsung mind elhajtott, hogy onnan számazó terméket semmilyen szinten nem szervizelnek, mert nem rajtuk keresztül szerezték be. Tudom, hogy az elmúlt 1 évben már hazai forgalmazókon keresztül is beszerzik a termékeket, de akkor is még mindig sok termék származik máshonnan amit esetleges hiba esetén már nem tudsz itthoni szervizben javíttatni. Az egy másik kérdés, hogy most épp a hazai vagy a külföldi szerviz a jó.[ Szerkesztve ]
-
jaszy76
aktív tag
válasz blakey #45081 üzenetére
"Gondolom az megvan, hogy ha egy gyári garanciás terméket veszel akkor nem a bolton keresztül javíttatod hanem a gyártó által kijekölt márkaszervizben."
Tudom (a csere igazolás kiadása előtt természetesen a márkaszerviz vizsgálta be több alkalommal is), de ez most hogyan jön ide? Nem a javítást kritizáltam (ahhoz az ED-nek semmi köze), hanem az azt követő eljárást. Ugyanis a gyártó közvetlenül nem cseréli ki a készüléket, hanem azt ott kell kezdeményezni, ahol vetted. A gyártó csak kiadja a cseréhez szükséges igazolást, a többit a vásárlás helyén intézed. És ez az, amiben az ED egy kalap szar volt.
Basztak 7 hónapig kicserélni a készüléket, mikor a gyártó és annak hivatalos szervize igazolta, hogy a készülék javíthatatlan. A vásárlást követően 2x volt a szervizben az első 3 hónapban. A harmadik "javítás" után a készülék helyett kaptam az igazolást, hogy új készülékre vagyok jogosult. Innen kezdődött a kálvária: emailben, levélben, faxon, postagalambbal is megkapták a hivatalos papírokat, de 7 hónapig semmi sem történt. Folyamatosan kamuztak, hogy nem kapták meg az iratokat. Aztán 7 hónap után egyszer csak felhívtak, hogy visszakapom a pénzt. Össze sem tudom számolni, hogy hány óra telefonálás, írogatás és idegeskedés volt ebben a 7 hónapban. -
veterán
Sziasztok!
Kis tanácsra lenne szükségem.
Panelban szeretném a TV hangját feljavítani.
Amire használnám:
-TV adás
-Youtube/Spotify okostévén
-4K filmezés (Pendrive/HDD/Plex)Nincs feltétlen szükségem DTS MA-ra és hasonló nagyfelbontású hangra,se valós/virtuális térhangzásra.
A cél,hogy még kis hangerőn is dinamikusan szóljon,nem akarom a panelt lebontani és a szomszédokat magamra haragítani.
Soundbarokat is nézegettem,de árban ugyanott lennék egy jobbal mint a kinézett 2.1 szettel (esetleg 3.1).
Szerintetek jó választás lehet egy H/K AVR171S (Extremeaudio 100e ft) + Jamo S803 polcsugárzó pár (60e) + Jamo S810 sub (90e) szett?
Ennyiért már egész jó soundbarok/hangprojektorok vannak,de azoknak a hangja azért nem ér fel egy épített "normális" szettel.Esetleg tudtok alternatívát mit hallgassak meg,mit nézzek még meg?Max a fenti árért,de ha van olcsóbb ötlet,azt is megköszönném.
Csak újban gondolkodom,használtat nem szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zsoika #45086 üzenetére
Dali Zensor 1-et láttam garival az aprón 100eFt -ért. - az nagyon sok érte, használtan, garival maximum 50e-t ér és akkor hibátlannak kéne lennie, ráadásul én nem tudok róla, hogy a sima aktív lenne.
Az aktív típusa Dali ZENSOR 1 AX.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zsoika #45091 üzenetére
Hát nem is akarok 1 pár polcsugárzóért 2kilót adni.
A Tv mellett az állványon van hely 2 akár masszívabb méretű polcsugárzónak is,viszont az állvány körül nincs hely és a bútorozás miatt nem is szabadítható fel.
A TV mellett elég furán mutatna az állványon a 2 batár 5-ös,hiába 60"-es a tv,meg gondolom ezek padlóra helyezve szólnak jól. -
blakey
titán
az ilyen optikai->analóg átalakítók hangminősége meg elég karcsú ahhoz,hogy egy ilyen hangfalra kössem rá. - vannak jók potom pénzért, nincs különösebb gond velük.
-
dave118
senior tag
És cserébe összehasonlíthatatlanok hangminőség terén is. Inkább vennék egy közép kategóriásnak már mondható sztereó erősítőt mint a H/K full belépő sokcsatornás AVR-jét. Főleg, ha nem kell a sok csatorna Sztereó ráadásul értéktartóbb is sokkal ... ebből a keretből, újban gondolkozva csakis sztereó.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest