- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz zsoika #45900 üzenetére
Tudok angolul De a kérdés, hogy mennyire. Mivel németet használok napi szinten, így nincs kedvem szótárazni és szlengeket keresgélni filmezés közben, noha a 70-80%-át megértem. Akkor már inkább a felirat, vagy addig b@szogattok míg lenémítom és csak a képet nézem
szerk: a kérdés még mindig az, hogy kell-e nekem a Myrad, vagy tegyem fel a Jamot is HA-ra és ami marad egy soundbar után azt játszam meg a piros hetesre
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Dorian #45894 üzenetére
Itt nem csak az olvasási nehézségről van szó, hanem:
1. Elveszi a figyelmet arról amit lényegében akarsz (filmet nézni)
2. Néhány esetben megállitod a filmet, hogy el tudd olvasni a feliratot mert tizedmásodpercig mutatja
3. ha már olyan párbeszédről van szó egy filmben, ha kettőnél több ember beszél, akkor társitsa is a kedves filmnéző, hogy melyik beszédhez melyik felirat való
4 olyan emberről nem tudok, aki tudja a filmet is nézni meg a feliratot is, legyen szó itt akármilyen szaklektorról!Abban viszont egyetértek, hogy eredeti nyelven élvezhetőbb lenne a hangeffekt, de ez hozza magával azt, hogy szeresse a feliratot, vagy tudjon angolul.....
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #45899 üzenetére
Az hatalmas élvezeti érték, amikor ugyanazt a szinkronszínészt hallod 10-ből 8 filmben, persze mindig másvalaki helyett. Ettől számomra az átélés esélye a nullához közelít. Akkor inkább könyvet olvasok, amit amúgy is megteszek, heti 2-2,5 regény az adagom.
Nem audiofilság, egyszerűen idegesít, bosszant, hogy nem a képen látható ember hangját hallom. Fals, természetellenes.
Gondolj bele, Beyoncé koncertfilmet nézel, Radics Gigi szinkronnal.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #45901 üzenetére
Amikor néhanapján tévéműsorok között böngészek és ráakadok valami engem érdeklő filmre, amennyiben lehetséges, átkapcsolok eredeti hangsávra, még akkor is, ha nincs hozzá felirat. Nem a hangzás miatt, mert az általában egyforma.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Formaster
addikt
Értem, köszönöm, akkor nem eröltetem egyenlőre. A hangdobozok meg már úgyis overkillek a szinkronhoz
Értem miről beszélsz és talán ez a része, ami engem is feltétlen bosszant, illetve mikor egy filmet kiadnak eredeti TrueHD-ban, de magyar szinkronnal 2.0-ban. De az említett indokok miatt, ezeket a filmeket skippelem is, ugyanis 99%-ban családosan filmezek, mert még arra is alig jut idő, nemhogy egyedül.
A szinkron hangok viszont csak fordítva bosszantanak, ha valamelyik színész jól megszokott hangját 1 film erejéig lecserélik. Na az ilyenektől dobom el a hajam, mert a nívósabb színészeknek megvan a jól bevált, karakterükhöz passzoló hangja, ami sok esetben még hasonlít is az eredetire. Nyilván a szöveg sokszor szabadfordításban van, vagy köszönő viszonyban sincs az eredetivel, mert nem adná ki a tátogás, de ezzel is együtt lehet élni. A könyv olvasásért meg külön irígyellek, én örülök ha heti 1 filmet be tudok zsúfolni.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
A könyvre én is gondoltam, jól beszélsz, a feliratos film ahhoz közelit ... de hozzátennék egyébként még egy dolgot ahhoz, hogy vagy felirat vagy szinkron:
Pár napja néztem egy olyan szinkronos filmet amiben lenne Forced felirat ami sajnos nem volt rendesen beállitva, igy kénytelen voltam úgy nézni a szinkronos filmet, hogy végig felirat volt. Háát vélemény kellene? Volt olyan kérdés a filmben amire a szinkron válasz igen, a felirat nem...........................hmmm ezzel mi van? Teljesen más a szinkron mint a felirat pfffKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
BBéci
legenda
válasz makoss #45908 üzenetére
Sokszor a felirat sem adja vissza pontosan azt, ami a filmben elhangzik, de mivel hallom és nagyjából értem, sokkal közelebb vagyok az eredeti jelentéshez, mint szinkronnal lennék.
#45907) Formaster
Egyenlőre vagy egyelőre?
Minden alkalmat megragadok az olvasásra: sorban állás a postán, várakozás orvosnál, sorompónál, evés közben és bizony nagyon gyakran filmnézés helyett is.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Sajnálom, keveset olvasok magyarul, egyre kevesebbet is beszélek, csak esténként itthon a családommal és amennyit fórumozok. Talán ennek tudható be, ha helyesírási hibát vétek, vagy olykor csak elírás, de ott a pont. Egyébként nincs bajom az olvasással, de könyvre nincs időm, filmezni megnem fogok/fogunk felirattal. Akkor inkább megnézem német nyelven, HD hangal
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
HDMI/ARC-ból jön ki hang?
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #45910 üzenetére
A német szinkron sem jobb, mint a magyar, elvész a lényeg, a varázs.
Ha Németországban élsz, ajánlom a Nubert és a Teufel hangdobozokat. Előbbi csúcsminőség, utóbbi kiváló ár/érték arányú. Érdemes a kifutó Cantonokra vadászni, féláron szokták azokat adni.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Egyszerűbb lenne, de "sajnos" svájc. Itt jóval szűkebb a piac és az ezer éves lomokért is új árat akarnak. Esetleg németből ahogy mondod kifutó széria, de újonnan, határ mentére postázva. Így viszont kiesik a használt piac, kipróbálás híján. Viszont szinkronhoz a soundbar is elég Majd ráveszem magam a napokban, hogy legalább összehasonlítás képpen megnézzek pár filmet eredeti 5.1 és magyar 5.1-el, aztán kipróbálom a HD-t is. Talán ott gondolom, hogy igazán kemény váltás lesz.
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #45913 üzenetére
A HD hangsávok előnyeit a meglévő Jamo hangdobozaid csak halványan fogják érzékeltetni, tehát sokat ne várj. Az AVR-X2500H sem arra van kihegyezve, de belépő szinten kiváló. Ha előbbre akarsz lépni, akkor az általam előbb említett hangdobozok közül válassz valamit. Persze csakis eredeti hangsávval lehet kiaknázni a bennük rejlő potenciált.
-
zsoika
addikt
válasz Formaster #45901 üzenetére
Általában eredeti hang+felirattal nézzem, viszont a családdal én is szinkronnal. Sőt, az olyan filmeket is amik bonyolultak először szinkronnal, majd eredeti hanggal.
Ha te szinkronnal jobban szereted akkor nézd úgy.... Nincs benne semmi rossz.
A felirat olvasását tényleg szokni kell.
Ha régen néztem filmet akkor percekig külön figyelni kell rá, de a végére azt veszem észre, hogy már fel sem tűnik a felirat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Formaster #45921 üzenetére
A 2500 fölött még bőven van lehetőség fejlesztésre, nem kell ekkorát ugrani, főleg nem ebbe az irányba.
Mi a helyzet az elhelyezéssel, az akusztikával, a hangfalakkal??
Ráadásul most itt ez a család/szinkron probléma is...Az idén költözünk, de eszemben sincs fejleszteni, örülök majd, hogy ha ezt a rendszert megfelelően, a hozzá illő környezetben el tudom helyezni.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz #98221312 #45923 üzenetére
Na igen, mi is 3 hónapja költöztünk. Jó is, hogy kérdezed, velük vagyok kapcsolatban az akusztikát illetően, a hétre ígértem, hogy küldöm a képeket, méreteket az online tervezéshez. Kell szereznem, csináltatnom pár akusztikai panelt, mert borzalmas a helység. Bár ez elég limitáltan fog segíteni a nyitott teren. Sajnos nem tudtam úgy elrendezni, ahogy szerettem volna.
-
Flowtation
őstag
(#45893) I'am Dony
+1, pontosan erre gondoltam én is. Azt teljesen megértem, hogy technológiailag rossz a szinkron, ezen nincs mit vitázni. Azt is el tudom fogadni, hogy a színész saját hangja való(bb) oda (nem mindig, bár ez már jobban lehet szubjektív).
De azt kijelenteni, hogy szinkronosan nézzenek máshol filmet, illetve ezért ne vegyen meg egy sajátjánál sokkal jobb készüléket, olcsón, ami most erre a konkrét helyzetre igaz, ezt nem értem meg.
Persze törekedni kell a jóra, a fejlődésre, azonban sokaknál nem az van, hogy egyedül, nyugodtan leül filmezni, hanem örül, hogy a héten, hónapban jut ideje kicsit időzni a hobbijának. A hobbit pedig sok szinten lehet űzni.
De részemről befejezem, távol álljon tőlem, hogy vitát generáljak, senkit nem akarok megbántani.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
törölt tag
válasz Flowtation #45925 üzenetére
" illetve ezért ne vegyen meg egy sajátjánál sokkal jobb készüléket, olcsón, ami most erre a konkrét helyzetre igaz, ezt nem értem meg."
Akkor mondok egy példát: Annyira érdemes szinkronos filmekre komoly audiotechnikai eszközt venni, mint Ferrarit földútra... -
Flowtation
őstag
válasz #98221312 #45926 üzenetére
Értem a példát. De ha így fordítom a dolgot: hogy nem földútra hanem sima útra veszed, és csak ritkán (de egyre többször) van lehetőséged kipróbálni mondjuk egy versenypályán, leszállópályán, az autó viszont 50 egység helyett csak 1 egységbe kerül, akkor is?
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Formaster
addikt
válasz #98221312 #45926 üzenetére
Azért az teljesen kimarad a képletből, hogy talán zenét többet hallgatok rajta, mint filmezek, illetve egyre több magyar szinkron jön ki minőségben. Audiofil beállítottsággal valószínűleg ebben is találni kritikát, dea soundbaros képletet még mindig nem tudom elengedni, bármilyen pocsék szinkronról isnlegyen szó
-
törölt tag
válasz Formaster #45929 üzenetére
Béci nem a Tescóban kapható 30000ft-os soundbarakról beszélt.
Soundbarok között is vannak jók, de nyílván megkérik az árát.Nincsennek itt nagyok, meg kicsik.
Szakmai tények vannak, meg egyéni preferenciák, aztán mindenki döntse el maga, hogy mit szeretne.
Vitázni nem érdemes!Dorian: +1
[ Szerkesztve ]
-
-
gt4r4
tag
Sziasztok! Tegnap lefrissítettem a Denon avr x2500h-m, azóta a netes felületet nem tudom elérni, semmi változás nem történt, ezen kívül. Spotify, Denon app működik. Ez bug lenne? Vagy kivették ezt a lehetőséget? Ha beírom az ip címét, a portot utána írja, de nem tölti be a felületet..
-
Krilehor
tag
Sziasztok, Denon AVR-x7200W erősítőt valaki már updgradelt házilag a WA modelre evvel a kittel? A kérdésem igazából annyi, hogy miután kicseréltem a HDMI panelt van vajon más teendő vagy az AVR automatikusan felismeri és reseteli a szoftvert és kész is?
-
Krilehor
tag
Tudom, de nem véletlen szeretném én megoldani. A hivatalos magyar Denon szervíztől (Totel Szerviz Kft) kértem ajánlatot, de a 200 eurós alkatrészre 95e Ft-os ajánlatot kaptam + munkadíj, amit eléggé sokallok. Értem én, hogy gyenge a forint, na de nem ennyire... Ennyiért már jobban megérné eladnom ezt és eBayen vadászni egy eleve WA verziót. Plussz Pécsiként nekem elég nagy macera Pestre feljuttatni ez miatt, a futárcégekbe meg nem annyira bízom, hogy vigyáznak rá. Szerencsére a Deltahifi jóvoltából sikerült 60e Ft-ért postával hozzájutnom a KIT-hez és egy HDMI panel csere önmagában nem egy nagyon bonyolult művelet, pár csavar és kebel leszedése. A KIT-hez mellékelt papírok közt amúgy nem volt semmi arra utaló, hogy a panel cserén kívül mást is kell vele csinálni.
-
sanyixXx
senior tag
hello,
az alabbi harmat szeretnem helyesen osszekotni:
LG DP542H DVD lejátszó
LG SJ4 hangprojektor
LG 42LN575S TVerdemes a komponens kabelt hasznalni barmire vagy mindent HDMI kabellel kossek?
azt is szeretnem, hogy a TV bekapcsolasa nelkul is tudjak a gyermeknek zenei CD-t lejatszani.
mit kene ehhez mivelosszekotni? a DVD-t mindkettovel vagy a DVD-t a hanggal, a hangot pedig a TV-vel?koszi!
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
BBéci
legenda
válasz sanyixXx #45945 üzenetére
Az nem hangprojektor, hanem soundbar, de ez a topik egyikkel sem foglalkozik.
Leírtad a helyes választ: "DVD-t a hanggal, a hangot pedig a TV-vel?"Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
thesound
addikt
Idén nyáron használok 20. éve napi szinten egy JVC RX-7022R-t. Tegnap még vígan használtam, ma reggel meg egy 'DSP MICOM NG' felirat fogadott rajta és persze meg sem mukkan.
A manual szerint ha ezt látom, akkor 'The built-in microcomputer is not functioning correctly.'Van valami szaki vagy szerviz, aki foglalkozik ilyen régi cuccal érdemben? Szentimentális okok miatt ragaszkodnék hozzá. (lehet csak egy ellenállás ment tönkre, de én sajnos tök homály vagyok a javításhoz)
Ha van megfelelőbb topik, akkor irányítsatok át lsz.
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- PlayStation 5
- Novemberi hardverkavalkád
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Metal topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest