-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Nem tud ilyesmit. Gondolj bele, akkor mindegy lenne, milyen hangdobozokat kötünk az AVR-re, bemérés után mind ugyanúgy szólna
Van olyan eset (fehér holló) amikor egy különböző center jobb választás a frontokétól, de az nem a belépő, meg nem is a középkategória, másrészt sok tapasztalat és sok kipróbálgatás előzi meg míg esetleg ilyent talál az ember.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz SzlobiG #4458 üzenetére
Vegyétek figyelembe, hogy a mikrofon nem távolságot, hanem késleltetést mér, ez az értelme. Az eltérő fázis viszonyok miatt sokszor (főleg sub-nál) ezzel kénytelen kompenzálni, tehát nem biztos, hogy helyesebb, ha centivel lemérjük és átírjuk.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Köszi, tudjuk!
A jobbaké még EQ-t is beállít, amivel megpróbálja a szobaakusztika hiányosságait kompenzálni. De most az sem lényeges, mert a távolságokról volt szó.(#4448) Gazsi00
Passz, nem ismerem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy Pioneer VSX-422 erősítőm. A BD lejátszó képét HDMI-n viszem át rajta a TV-re. Így tökéletes, de ha a TV helyére egy projektort kötök (BENQ), annak a képe beszaggat. Mi lehet a probléma? -
-
BBéci
legenda
válasz adamcsik #4468 üzenetére
Ismétlem, próbáld ki! Elképzelhető, hogy az erősítő módosít a jelen és az már nem megy át a gyenge minőségű, viszont hosszú kábelen. Bár azt nem árultad el, milyen kábelekről van szó.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz adamcsik #4470 üzenetére
Azt tudnod kell, hogy nagyon sok erősítő, különösen a belépő kategóriásak, olyan formán befolyásolják a rajtuk áthaladó képjeleket, hogy az látható minőségromláshoz vezet. Ez még a 2-300000 forintosok, sőt, a még drágábbak között is előfordul, tehát nem lehet csodálkozni, ha a VSX-422 ilyesmit művel. Aki igazán igényes a képminőségre, dupla kimenetes lejátszót használ és a képet közvetlenül a vetítőbe juttatja.
De csak egy tipp, amit javasoltam, nem több.[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
Tajekoztasul irom csak:
Denon AVR-X1200 ma frissitett, lehet, a DTS:X jott le vele (?) -
trecom
tag
Üdv mindenkinek adott egy Dali concept 6 + 1 + center meg egy Denon 3312 ehez szeretnék venni egy Dali concept subot van most egy eladó 85ezerért megér még ennyit ez a sub véleményeket tapasztalatokat szívesen fogadok.
-
KovyBoy
tag
válasz Zsmester89 #4480 üzenetére
A hivatalos oldalon sajnos csak ennyi erheto el egyelore, de majd figyelemmel kovetem, ha csak addig nem teszi ki valaki. En nem talaltam ra neten.
A frissult verzio egyebkent: 2400-3140-4001[ Szerkesztve ]
-
pvpEU
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy belépő szintű, de minőségi házimozi szettet vásárolni a smart tvm mellé.
2.0 as rendszerre gondoltam első körben, de nyilván 5.1 es erősítővel ha majd később bővíteni szeretném. Egyenlőre jamo s426 hangfalakat néztem ki mert úgy olvastam hogy ár/értékben ez jó, szeretnék álló hangfalat ami minőségi képet ad a nappaliban. Az erősítő amit nézegettem egy pioneer vsx 329, bár nem sok jót olvastam róla, de árukeresőn is ez a top és sok ember ilyet vesz az elején. Ami a lényeg hogy főként zenehallgatásra kéne szeretem a basszusos zenéket és a populárisakat is.
Később ha pénzem engedi még befektetnék egy jamo sub 210 subba de az még a jövő. Erősítőre visszatérve olvastam hogy sokan az ONKYO márkát ajánlják, nem tudom én nem ismerem, de igazából 60-70 is sok nekem már erősítőért, de ha tudnátok minőségibbet ajánlani a pionál akkor még +10 et rátudok dobni kb. Szal vélemények?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pvpeu/index.html
-
törölt tag
Onkyo 333 és a Denon 520BT bövebben megérik az árukat, és sokkal inkább Onkyo mint ez a pioneeer. Az a pio gyenge, se tere se jó hangja, csak az ára miatt top. Hangfalnak inkább Heco, missión JBL Yamaha Polk márkákból, Jamo csak 606 v 626 a nyerő vétel, 426 gyenge.
Gyenge itt nem hangerő, vagy spec adatok miatt hanem minőség szempontjából irom. Ugyanez érvénes a Taga hangfalaira is.
Használt nem játszik?[ Szerkesztve ]
-
barcasattila
csendes tag
Sziasztok!
extreme digitalnal jelenleg 0thm akció van amiben elérhető a jbl arena 170 és a wharfedale quartz q7 5.0 szett, nekem így sokkal egyszerübb lenne mint egyben kifizetni. Van köztük lényeges különbség vagy csak szimpátia kérdése melyiket választja az ember? Mozira lenne használva és néha zenére ( semmi komoly zene csak club,house) -
roli636
csendes tag
Sziasztok!
HKTS 16-hoz mit javasolnátok a következők közül: DENON AVR-X520, X1000 vagy 2113?
Roland
-
nagyd1990
csendes tag
16nm-es szobába mozira milyen hangrendszert érdemes venni? 400k a keret rá. (korábban félrenéztem valamit, mert "csak" 16 nm a szobám és nem 20)
-
Norbi 72
veterán
válasz nagyd1990 #4487 üzenetére
Késöbb meg ez a sub mehet hozzá.
Ezzel a szettel belefér a sub,de meg kell hallgatni mindet!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Fogalmam sincs, hogy megér-e annyit és szerintem más sem tudja, azért nem válaszoltak. Mellesleg a két topik látogatói erős átfedésben vannak, akit érdekel a téma és picit ért is hozzá, az mindkettőt olvassa.
[ Szerkesztve ]
-
YNWA1892
újonc
Sziasztok! Remélem jó helyre írok..
Vettem egy Sony KDL-43W805C Smart TV-t, amiből a hangot optikai kimeneten vezetném ki az 5.1-es hangfal rendszerbe, ami viszont sajnos régebbi és "csak" RCA bemenet van rajta. Ezt az átalakítot néztem hozzá megoldásnak:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=989129
Szerintetek ez megfelelő, vagy rossz nyomon vagyok? Sajnos nem értek hozzá egyáltalán. Ráadásul ebayen "ugyanez" 8-9 ezer Ft. de azokat nem merem megvenni a silány minőség miatt. Vagy azokkal sincs gond?
Előre is köszönöm nagyon, ha segít valaki!
-
TZsolt66
újonc
Szia! Látom a beírásból, hogy neked volt egy pioneer VSX 423 erősítőd, én most vettem egyet használtan de még van rajta garancia, a mellékelt használati utasítás alapján megpróbáltuk beüzemelni, de nem igazán sikerült. A sat beltérit és a DVD-t HDMi kábellel kötöttük ra és TV-re vissza is HDMI, a készülék felismeri a HDMI csatlokozásokat de még sincs hang, A rádiónál és az USB-s rácsatlakozásnál normálisan működik az erősítő. A bemeneteknél beállítottuk a HDMI csatlakozást a rendszer felismeri ezt, az utasításban azt írja
ha aHDMI paraméter beállítása a THRU akkor a TV közvetíti a hangot az erősítő helyett
ezt hol tudjuk átállítani.Kérem segítségedet[ Szerkesztve ]
-
saw1114
tag
Üdv!véleményezné vagy volt már ilyen subja valakinek heco vitas sub 25 A és megosztaná a tapasztalatait?16nm szobába lenne.előre is köszi
Letiltott az agya. Velem is ez volt, amikor Neil Amstrongot játszottam a Hódkórban. Egy sikátorban találtak rám. Egy régi frigóba próbáltam visszatérni a Főd légkörébe.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest