- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hm15
senior tag
válasz #98221312 #22300 üzenetére
Lejátszóban csak kimenetet állítunk. Színhez, kontraszthoz és fényerősséghez nem nyúlunk, azt minden esetben a tévén állítod optimálisra, jobb esetben kalibráltatod. Lejátszók legtöbbször YCbCr kimenettel lesznek jók, PC lehet RGB is, ha a tévéd tudja. Mindkét eshetőségnél a TV HDMI fekete szintjét kell a kimenethez lőni, ha az egyébként nem automatikus. Ha ezt felcseréled, akkor lesz kimosott vagy túl sötét a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Nemir Ombe #22303 üzenetére
Ez ebben a formában igaz
-
Retekcloud
tag
Sziasztok! Jbl 450 soundbar a ps4 4k képét ugye át tudja vinni a tvre. Viszont a HDR is műköfik rajta keresztül? A másik kérdésem, hogy a tv t hogy tudom összekötni vele? Samsung 55ks7500 a tv. Gondolom hdmi n vissza a tv ből nem tudok hangot küldeni rá. Marad a bluetooth vagy az optika? Ezek ugye erős minőségromlással járnak és nem is visznek át minden hangformátumot tudtommal. Ezen a JBL en a beszédhang jól érthető nem veszik bele a zene és effektek sokkal magasabb hangjába? Vagy van ennél komolyabb mélyládás soundbar ami "klasszisokkal jobb minőség" megy rajta a 4k HDR és a tv t is vissza tudom kötni rá? Köszi ha tudtok segíteni.
-
dave118
senior tag
válasz Krissz80 #22297 üzenetére
Szvsz a legrosszabb ötlet olyan centert beilleszteni a rendszerbe, aminek típusa eltér a frontoktól. Ha 2-3 dB emelés érezhetően összezilálja a hangképet, akkor képzeld el mit fog tenni egy használtan 15k-ért beszerzett teljesen más típusú center.
Szerintem ott valami beállítás, rossz érintkezés stb. is lehetséges. Pl. megpróbálhatnád megtakarítani a kábelvégeket, volt már itt (vagy másik felületen, nem tudom ) olyan példa, hogy egy félig kihúzódott banándugó okozott galibát.[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Krissz80
senior tag
válasz dave118 #22307 üzenetére
Igazából nem vettem észre, hogy elrontaná, csak elméletben gondoltam.
Pl, ha a hangszóróteszttel belövöm a jó dB értékeket (és ugye akkor halk a rossz szinkron), és ahhoz képest emelem 3dB-el, akkor úgy már egy jobbról balra tartó hangon bármilyen összeillő hangfalon kijön az, hogy középen kicsit emelkedik a hangerő nem?
Amúgy most sem teljesen összeillő a rendszer, de jól szól.
Ez a halk, érthetetlen szinkron zavar egy kicsit.A frontok: Yamaha NS G20 (méretben kb ezeknél nem is férne be nagyobb)
A center meg: Yamaha NS C55 (leírom, hogy egy helyen legyen)Ha találnék egy olyan szettet, aminek van kb. ekkora hangfala, hozzáillő centerrel és magasabb kategóriát képvise, akkor jó eséllyel lecserélném elsősorban a center miatt.
A legegyszerűbb talán egy jobb Yamaha Center lenne, csak én nem tudom melyik típust lenne érdemes megvennem. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hangrendszer építésében. Remélem a megfelelő témába írok, ha nem irányítsatok át.
Szóval van egy LG 43LH560V típusú televízióm, aminek a hangszóróit szeretném kiváltani egy valamiféle hangrendszerrel. Elsősorban zenehallgatás céljából lenne használva. Legtöbbször telefonról BT-n keresztül képernyőre küldenék egy Youtube tartalmat, vagy egy pendrive-on lévő zenéket játszanék le a TV segítségével. A térhangzás nem szempont. A kérdésem az lenne, hogy ennek a megvalósításához mire lenne szükségem?Üdv,
Soma -
Krissz80
senior tag
válasz sugarforce #22311 üzenetére
Azért emeltem 3dB-el mert így lett jobban hallható a szinkron, de még így sem az igazi mindíg.
Hiába állíthatnám . 0.1-esével attól még kellene az a 2-3dB emelés a centernek.Azért is gondoltam egy jobb centerre, mert az ha jobban visszaadja a beszédhangot, akkor lehet halkabban is jobban megérteném.
-
sugarforce
addikt
válasz Krissz80 #22312 üzenetére
Értelek, csak ha nem hallod a beszédet, ezért emelsz 2-3 db-t aztán ez már elnyomja a szatelit sugárzókat, akkor az már sok. Ezért kéne kikísérletezgetni mi az, ami elég, mert kell lennie olyan szintnek. Minden filmnél ezt tapasztalod, vagy csak párnál, esetleg egynél? Valami dialógus javító fx van bekapcsolva az erősítőn, vagy a lejátszón, vagy akármin, amin átmegy a hang (ha van ilyen beállítási lehetőség)? Én elég sok szinkronos anyagot nézek, de ilyennel nem igazán találkoztam mostanában, persze van ilyen előfordul, de a többség nem ilyen. Ettől függetlenül egyetértek a többiekkel, hogy a magyar szinkronok mind minőségében, mind keverésben manapság már bőven alulmarad az eredetihez képest. Egyébként alapól milyen hangról beszélünk? 2.0(dpl, dpl2?) , 5.1, dts, vagy mégis mi?
-
Krissz80
senior tag
válasz sugarforce #22313 üzenetére
Azért nem nyomja el a frontokat a center, csak feltételezem egy centerből kilépő hangforrás halkulhat a fronton, vagy a frontokból a centerbe mozduló erősödhet 3dB-el már, és ehhez nem kell az hogy elnyomja a frontokat a center.
A hangkártya (ASUS Xonar HDAV slim) 5.1 DTS jelet küld az erősítőnek.
Általában Bluray ripeket nézek.
Azok között van DTS és DD hangsáv is, azt már nem szoktam nézni, de nem passtroughban mennek át. -
BBéci
legenda
válasz Retekcloud #22306 üzenetére
Nem a megfelelő topikba jöttél, itt tedd fel a kérdéseidet!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Krissz80 #22314 üzenetére
HTPC-ből és filmlejátszásra használt PC-ből videokártya HDMI kimenetéről küldjük az erősítőbe a bitstream, RAW jelet, nem pedig hangkártyáról.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sugarforce
addikt
válasz Krissz80 #22314 üzenetére
Már megemeltem 2-3dB-el, csak így meg nem annyira homogén az effekt.
Ezt írtad korábban, ebből indultam ki, hogy így meg már túl hangos a center. De nem értem miért nem próbálod ki a "rossz" filmet, hogy így milyen, én fokozatosan emelgetném a centert és megnézném, hogy hol pont jó. Feltételezésekből sokat nem tudunk meg.
csak feltételezem egy centerből kilépő hangforrás halkulhat a frontonHa a rendszered a rossz anyaghoz van beállítva, akkor ott nem lesz hangosabb/halkabb a szatelitekhez képest. Persze ha beraksz valami tesztanyagot, ott már könnyen előfordulhat, hogy nem lesz jó.
Nézd meg a hangkártyád beállításait és próbálj meg minden dialógusjavító dolgot kikapcsolni, lehet az kavar be. Minden filmnél ezt csinálja? angol hangsávnál is? Egyébként sok mai br anyagon sajnos csak 2.0 van, az is valami embertelen nagy tömörítéssel.. Lehet a hangkártyában levő dekóder kezeli le szarul, mivel nem ismerjük a rendszered, sok mindent nem tudunk mondani. Szerintem szoftveres nyűgös lesz, nézd át a beállításokat, én kikapcsolnék mindent, amit csak lehet, aztán onnan indulnék ki, hogy mi az, ami kellhet és jobb is lesz tőle a hang. Milyen erősítőt hajtasz meg?
Ha minden áron hangfalat akarsz cserélni, akkor inkább szettet vegyél, de itt nem hiszem, hogy ez lesz a gond, attól nem fog megjavulni. -
Nemir Ombe
addikt
válasz sugarforce #22317 üzenetére
Ha a center hangerejét emeled is, azzal nem csak a beszédhangot, hanem a centerre kerülő egyéb "effektek" hangerejét is emeled .... a "megoldás" ilyenkor (a legtöbb esetben) a jobb dobozokra/jobb rendszerre vagy jobb forrásra váltás szokott lenni ....
(csak megjegyzés: egy normálisabb házimozi esetén a "feladatok" kb. 70%-át a center végzi ....)
Hmm ....
-
sugarforce
addikt
válasz Nemir Ombe #22319 üzenetére
Mivel sok sok kerdesre sem en, se mas segiteni akaro nem kapott valaszt, igy eleg nehez segiteni. Nem tudjuk az erositot, illetve hogy mindennel ezt csinalja e vagy csak a magyarokkal, abbol is csak parral vagy minddel. De mivel azert szerencsere a legtobb magyar szinkronnal nem ez a helyzet (sajat tapasztalat) igy gyanithatoan a forraseszkozon van valami szoftveres gond, es mielott a kerdezot felesleges vasarlasnak tennenk ki annak remenyeben hogy egy masik szett majd biztosan megoldja a gondjat, a fentebb irt dolgokat erdemes kiprobalni, letesztelni.
-
-
VoidXs
Topikgazda
A videokártyák hangkimenete egy virtuális hangkártya, egy elég gányolt koncepció. A HDAV fajtájának van létjogosultsága, rengeteg olyan korlátozást meg tud kerülni az oprendszerben, amit egy videokártya nem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
sinci01
aktív tag
WDTV media player és Denon AVR közé tudtok ajánlani valami jó minőségű HDMI kábelt? Persze nem a High-End kategóriára gondolok, ezért is írtam mihez kellene!
-
BBéci
legenda
válasz sinci01 #22323 üzenetére
Például ezt.
Nálam ilyen van az erősítő és TV/vetítő között, 2 illetve 12 méteres hosszban.
De nagyon jónak tartom ezt is, ilyen viszi a jelet a Dune-ből az erősítőbe.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Krissz80
senior tag
válasz sugarforce #22317 üzenetére
Köszi, majd megnézem, de az AC3 parserem (AC3filter) is alapon van, nem nyúl a hanghoz, a hangkártyánál minden ki van kapcsolva tudomásom szerint, a smart volume, meg a többi hangzásjavító.
Mondjuk mostanában PowerDVD-t használok, de előtte is fennált a probléma, amikor mkv-kat játszottam csak le MPCHCval.
(#22315) BBéci : ez egy csak kifejezetten digitális kártya, és azért használom a koax kimenetet, mert az erősítőmön még nincs HDMI.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Krissz80 #22325 üzenetére
HDMI nélkül HD hang sincs. MPC-HC-ben több helyen is engedni kell a bitstreamet, és ha használsz filtert, abban is. Az AC3filter felesleges, a natív megoldást (LAV) használd.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz junkpod #22330 üzenetére
"Szerintem egy balról jobbra haladó hangeffekt nem fog keresztül menni a centeren is, mivel az nem arra való"
Pedig de(!) (ha a hangmérnők is úgy akarta, és miért ne úgy akarta volna)..... jó esetben ezért (is) kell(ene) a centernek (elméletben) a fronkkal mindenben megeggyezőnek lennie ....
(.... de lehet, hogy csak a "jobbról balra" effektekkel van így, fordítva már nem .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz junkpod #22330 üzenetére
Végigmegy az. A hangmérnököket nem érdekli, hogy otthon hogy szól, szinte kizárólag a mozi cél. Ott pedig eszméletlen különbség van a center léte és kihagyása közt, főleg, ha nem középen ül valaki. 8-10 méter széles vászonnál már kötelező egy LC és RC csatorna is, ég és föld a különbség. Létre is jött egy külön keverés csak az 5.1 + két oldalsó centerre SDDS néven. Az Atmos is 5 első csatornával dolgozik szinte minden mozis installációban, bár az inkább azért, mert már a tervezőben kijön számokkal, hogy hiába színpadtechnikát megszégyenítő frontok vannak, nem bírják el szabványos szinten a terhelést.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Krissz80 #22332 üzenetére
Az mitől van, hogy pl. dts-hd 5.1 hangnál nem lehet a night módot bekapcsolni?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Beni2360 #22334 üzenetére
Mert definíció szerint csak Dolby forrással működik. Ez egyébként egy szükségtelen szolgáltatás, ami tönkreteszi a hangot, külön undorító, hogy alapból Auto-ra rakja, ami meg fekete doboz.
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Az alábbi erősítők közül melyiket ajánlanátok?
Pioneer vsx 1019 Ah-k
Onkyo TX-SR608
Onkyo TX-NR807
Onkyo TX-NR609 -
Nauda
tag
Sziasztok!
Egy Genius sw home theater 5.1 adja meg magát, és keresem az utódját. Egy PC-t és egy TV-t szeretnék rákötni. Optikai kimenet van a PC-n és szeretném is kihasználni. Kb 10m-es kábellel tudom összekötni a gépet és a hangrendszert. Milyen kábelt ajánlotok ilyen hosszban?
Ezt a kettőt néztem ki elsőre:
1. Logitech Z906 5.1
2. Panasonic SC-BTT465EG9 3D SMART Bluray Házimozi rendszerÁrban elhanyagolható a különbség.
A Logitech elvileg 165 W + 5 x 67 W = 500 W
A Panasonic teljes teljesítmény pedig 1000 W
Első 167W/ch (1kHz, 4ohms, 30% THD)
Centre 167W (1kHz, 4ohms, 30% THD)
Surround 167W/ch (1kHz, 4ohms, 30% THD)
Mélysugárzó 167W (55Hz, 4ohms, 30% THD)A lejátszót nem igazán használnám ki, mert leginkább PC-ről küldeném ki rá a tartalmat, de ha a hangminőség miatt a Panasonic a jobb választás és még lejátszó is van hozzá, akkor annyi baj legyen
Előre is köszi
-
dave118
senior tag
Mert finoman szólva fingunk sincs mire kell, milyen körülmények közé, milyen hangdobozokhoz, mennyit szánsz rá, milyen forrásanyaggal használnád, zenét akarsz e hallgatni és stb. Az összefoglaló első sorát kellett volna csak elolvasnod. Csodálkozom, hogy "PH! addikt" titulussal ezt még magyarázni kell. Elnézést.
... Ami ami, az az.
-
-
RazoR
veterán
válasz Lacielvtárs #22342 üzenetére
Nincsenek egyenlőre nagy elvárásaim, ez lesz ugye az első házimozim!
Használtan szeretnék egyenlőre és olyan 50-60k körül.Az a baj, hogy annyi típus van és típuson belül is annyiféle hogy már belezavarodtam....
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
És mikor írtad le korábban? Szerinted majd mindenki vissza fog keresni 2-300 hozzászólást hogy kitúrja az adataidat? Egyszerűbb lett volna neked bemásolni, elvégre neked van szükséged segítségre.
Egyébként semmi feszkó nincs bennem, de pont ilyenek miatt van témaösszefoglaló, és továbbra sem értem ezt miért kell magyarázni egy gyakorlott (nak tűnő) ph-snak.Szívesen. Te is kb semmi adatot adtál, nyugodtan háborodj fel.
Egyébként előre lenézést kértem, mert nem vagy egyedi eset, csak már a többieknek nincs energiája ezek leírni 195 ezredjére. Ha nem így van cáfoljatok meg nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Goldmen75
őstag
No srácok mejött a szett Tegnap 9-re végeztem a kábelezéssel stb...De mivel gyerek is volt nem tudtam nagyon foglalkozni vele, beállítani se csak nyomtam egy két filmet, zenét , nagyon állat!!! De a SUB valóban kell...
A beállításokkal még gondban vagoyk annyi féle hangzás opció van..ki kell kísérleteznem mihez mi a jó.
Tudtok valami házimozi hang tesztet amit rá tudok nyomatni akár audio akár videó?Köszi!
-
csabessz47
csendes tag
válasz MasterMark #22291 üzenetére
Sziasztok,
Legfőképp a fenti probléma miatt szeretnék én is valami hangrendszert a TV hangszóróinak lecserélésére.
Ezt egy soundbar, normál 2.1 megoldja, vagy mindenképp 5.1 kell?Illetve jó lenne, ha normál TV nézéshez is lehetne használni aux módban, viszont a jelenlegi TV-n egy jack és egy s/pdif csatlakozó van, ami out.
A jack gondolom 5.1 esetén kilőve, az spdif jó lenne erre?[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
Van baj, ezt jól mondod. Az "egyiket sem" szerintem egy határozottan normális válasz.
2010 előtti Onkyo-t biztos nem vennék, főleg nem belépő vagy alsó közép kategóriát. Az 50-60k sajnos elég gyér keret, de szokott lenni Yamaha 6xx régebbi sorozatokból, Denon, Pio és Sony 840 vagy 1040 is előfordul (utóbbi inkább 80k körül). Én tennék még hozzá, jellemzően 80-100k körül nagyon jó AVR-eket lehet vadászni a használt piacon.
(#22349) Nemir Ombe: Már vártam! Egek, ez a videó ... nem lehet megunni.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robotporszívók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.