Új hozzászólás Aktív témák

  • freddirty

    senior tag

    válasz TonTomika #7448 üzenetére

    Nehéz a feladvány :)
    A kulcs szerintem ott van, hogy azt írod hosszabb távra, alacsony fogyasztással, költséghatékonyan, halkan kissebb lakásba.
    Ez nem nagyon fog menni mind. Mind a régi konfigod mind az újabb 5-10 év között jár (4-6th gen Intel procik).
    Legoptimálisabban mindenből új kellene, részemről csak a fractal design házat tartanám meg, - nekem is az van - 6 HDD belefér, de nem kell annyi, hisz újonan nem érdemes belerakni sok HDD-t, elég kettő de azok legyenek 10TB+. A T-s procit nem annyira érdemes kergetni szerintem, ha kell akkor egy sima procit és vissza tudsz korlátozni TDP-vel BIOS-ból. (kérdés van-e értelme, hisz ha kell a powa akkor legyen ott de rövid ideig)
    De nyilván újonan ez így most egy kb. 1500 USD/EUR beszerzés.
    Ha financiálisan ez most nem megy akkor valahogy szeletenként kellene a tortát megenni. Tehát megtartani valamit a régi konfigokból és azt fejleszteni. Nagyjából két lehetőség van, vmelyik gép megtartása és új HDD-k, vagy régi HDD-k új géppel. A sok HDD közel annyi áramot fog enni mint a gép maga, de végülis ez nem akkora havi ktség, csak a kockázat van meg, hogy ennyi év után bekrepálnak. Ha a méret nem annyira lényeges akkor vszleg az eggyel újabb gépre építenék mert mondtad hogy kell a nagyobb teljesítmény.
    Ahogy lentebb írtad mindenképp SSD-s legyen az egy 128-as rendszer és a két 1TB-os SSD proxmox alá teljesen rendben van és nem olyan vészes összeg. De ez nem hosszútáv, 1 év múlva jó lenne az új SSD-ket áttolni egy teljesen új konfigba, mielőtt a régi hw megadja magát.

    fred

Új hozzászólás Aktív témák