Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #36124 üzenetére

    "A DiY egy út, ahol egy általad kedvelt tevékenység a cél, a saját fejlődésed, önmagad továbbképzése a területen, és az, hogy megmutasd, képes vagy rá. A teremtés öröme, büszkesége, a teljesített feladat önbizalomnövelő hatása. :) Ez a DiY. Ma legalábbis."

    Ezzel én is egyetértek. És azzal is, hogy elvileg erről szólna a topik, nem pedig a 100%-ra feszitett szakmaiságról. Persze érdemi vitára lehet szükség, fals infókkal másikat szembeállítani és így tovább...
    A lényeg: nagyon jó és kellemes dolog amikor megszólal az első "hallgatható" hangfala a barkácsoló embernek. De nem kell kritikátlanul hozzáállni. Pár hete bontottam szét a 2-3 éve épült hangfalaimat. Az utolsó (tavaly őszi "kollekció") projekt meg félbemaradt. Elfogyott a lelkesedés, felmentek a faárak, stb, stb.

    Mindenkinek azt javaslom, hogy türelemmel olvassa mások írását és a neki megfelelő és hasznosítható részt szűrje ki belőle. Ha csak 1% akkor 1%. Nálam ez jelentős mértékben csökkentette a viták és felhorgadások számát anno. Továbbá elfogadtam, hogy a legtöbben nem tökéletes hangsugárzókat építünk, de törekszünk rá. Ez pont így van az amatőr fotózásban is. Csak ott könnyebb elérni hogy százból egy jó legyen.

    ---------------
    #36142 bkercso
    " a mágneskört meg lehet támasztani hátulról egy merevítővel a hangdobozban. Vagyis a mágnes rezgése is befolyásolja a hangot. "
    Tapasztalatból írom, hogy segíthet. 15 cm-s PA hangszórónál alkalmaztam faék egyszerűséggel. Egyébként neves gyártóknál, HiFi hangfalakban is van ahol található feszítő mechanizmusok. Szerintem jót tehet a doboz merevségének is.

    ---------

    #36136 Nézze meg 7
    "Érdemi választ nem kaptam rá (Pattexet ajánlottak :((( ), tipikus magyar mentalitás."

    Nem, ez nem tipikus magyar mentalítás.
    Az viszont tipikus viselkedés forma, amely bármely negatívumot "tipikus magyarnak " titulál, gondol és állít be.
    Az ilyen beszólásokat és általánosításokat rühellem, kerülöm az ilyen véleményt megfogalmazó embert, bár feltételezem magát nem az említett halmaz részeként képzeli el, vagy legfeljebb pozitív kivételként, aki erősíti a szabályt.

    ----------------------------

    És végezetül (heti 1 hsz-t írhatok PH-n, válaszokat ne várjatok tőlem): Ez nem hirdető topik és nem is gondolom, hogy vannak még akik kedvtelésből építenének olcsó vagy egzotikus vagy szélessávú hangsugárzókat, de a bontás befejeztével megszórom a HA-t néhány félárú cuccal. Lehet mind a lomtalanításban végzi. Az utolsó időszakban nem csak csavaroztam, hanem ragasztottam is. Na azt kemény volt szétszedni lapjára.

    Sokat tanultam ebben a topikban, kaptam elegendő inspirációt is.
    Köszönöm mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák