Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Soká #30137 üzenetére

    "miért nem szerepel a cég kínálatában?"

    Feltehetőleg kifutott széria. Vagy most nem gyártják éppen azt a típusjelűt, mert mondjuk éppen nem volt hozzá valamilyen alkatrész. Mindegy, az a lényeg, hogy kapható-e. Vagy az utódai, helyettesei kaphatóak-e. Régi típusvonal.

    "egyik 1,1kg, a másik meg 2,4kg az számomra nagyon jelentős különbség. Hogy hangban ez mit jelent azt persze nem tudom"

    Pedig logikus. Erősebb-nagyobb mágnes, robusztusabb-merevebb-rezgésmentesebb ház... - és mindaz, ahogy ezek a hangra hatnak. Adják magukat a szempontok, hogy az ilyesmi hogyan hat a hangra. Fero02 félrevitte a témát, hiszen természetesen neked se jutott eszedbe a membrán tömegére ráhajtani, az senkinek se jutna eszébe. Ki akarna nehéz membránt?! Membránnál a könnyűség a cél, de ennek semmi köze a kérdésedhez a hangszóró tömegéről, mivel hangszórókosárnál, mágnesnél... a tömeg, a robusztusság a cél - persze annak is ára van pénzben. A jó hangszóró állórésze robusztus. Minél robusztusabb, annál jobb - és drágább, önmagában az anyagszükséglet miatt is.

    Jellemzően inkább állódoboz méretek illenek ezekhez. Vagy nagyobb állványos. A cél állódoboz tervezése lenne, hacsak nincs valami kifejezetten más, akceptálható szempontod (nincs).

    "A magashoz még igen, de a 18W/4545-03-hoz egyszerűen dobozt sem találtam. Tudsz mutatni egyet?"

    Ne azzal törődj, hogy éppen azzal a alalalaltípussal mik vannak. A típuscsalád az érdekes ebből a szempontból. Rengeteg van Proac, PMC, Phonar... Régebben még rengetegfélébb hangdobozt építettek a VIFA-SEAS-ScanSpeak hangszórókból, de ma is rengetegfélét. Isten őrizz, hogy nekiálljak keresgélni, hogy éppen mely hangdoboztípus éppen melyik korosztályában van éppen hajszálra ez az altípuspárosítás. Ne törődj ezzel, érdektelen. A tendenciát nézd a típuscsaláddal. Az az érdekes, hogy a típuscsaládból milyen hangdobozokat építenek kb. sokszázezer és másfélmillió között főleg.

Új hozzászólás Aktív témák