Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz #71562240 #30132 üzenetére

    Semmi gond, mert én, mint jeleztem, leragadtam ott, hogy az első körben javasolt Scan-Speak hangszórókkal "ismerkedjek".
    Első körben annyi lenne a kérdésem, hogy az ajánlott Scan-Speak Classic 18W/4545-03 miért nem szerepel a cég kínálatában? Kifutott széria? (de lehet, hogy csak vak vagyok...) Minden esetre nekem tetszik, hogy a súlya (ez az egy paraméter, amit jószerivel értelmezni tudok...) kétszer akkora, mint a kímélőbb büdzsés Scan-Speak Discovery 18W/8424G00 Az, hogy az egyik 1,1kg, a másik meg 2,4kg az számomra nagyon jelentős különbség. Hogy hangban ez mit jelent, azt persze nem tudom, de az egyéb paramétereknél is nagy különbségeket látok.
    Azt tisztázzuk még, hogy most ezekhez a hangszórókhoz jellemzően polcsugárzó méret "illik" vagy álló doboz? Én az álló dobozhoz tulajdonképpen csak formai okokból "ragaszkodtam" előzetesen, illetve abból a tényből kiindulva, hogy ha külön kellene állványt készítenem hozzá, akkor árban, munkában ugyanott vagyok mint egy állóval. Ugyanakkor, ha abból indulok ki, hogy van nekem egy állványom, ráadásul abban egyszerűen nem hiszek (de nem akarok vitatkozni senkivel, aki az ellenkezőjéről van meggyőződve), hogy egy masszívan elkészített állvány igazán jelentősen tudna beleszólni a hangzásba, így változott a véleményem, nem ragaszkodom feltétlenül az álló dobozhoz. Vagy ha igen, akkor egyedül azért, mert az egy elég súlyos darab tud lenni és valahogy az az érzésem, hogy minél nehezebb, merevebb a doboz, annál jobban segíti a hangzást.
    Még lenne egy kérésem. Keresgéltem vagy egy órát, de a megadott hangszóró típusokkal szerelt dobozt én nem találtam. A magashoz még igen, de a 18W/4545-03-hoz egyszerűen dobozt sem találtam.
    Tudsz mutatni egyet? (meglepődtem, hogy az aliexpressen mennyi dobozt árulnak... komoly árakon)
    (#30102) shalafi66
    Ha benneteket nem zavar, akkor engem végkép nem, hogy kammerer mond valamit Te meg nemes egyszerűséggel "lesületlenezed". Annak viszont örülök, hogy legalább az egyik hangszóróval kapcsolatban jó véleményed volt:
    "18W/8424G00
    Rendben van."
    No, ez már valami, de segítsetek értelmezni nekem a dolgot. Adott a:
    18W/8424G00 ára: 55euro
    18W/8424G00 ára: 170euro
    Az 55 eurósra azt mondod, hogy "rendben van", a 170 eurós meg "Elavult megoldás, bizonytalan a gyártás, nagy eltérésekkel. A középtartomány nem szép."
    Miután nekem nincs velük tapasztalatom, kénytelen vagyok az árképzésnek hinni, azt egyszerűen nem hiszem el, hogy háromszoros áron rosszabb hangminőségű terméket tudnának piacon tartani. Mi lenne ennek az értelme? Azt persze készségesen elhiszem, hogy a háromszor annyiba kerülő nem szól sokkal jobban, sőt, azt is elhiszem, ha nagyon kell, hogy tulajdonképpen csak műszeresen mérve vannak jobb eredményei és mondjuk az árkülönbséget elsősorban az adja, hogy a drágább mondjuk szebb. Mondjuk, mert az a "gyűrött" membrán éppen nagy divat. (de amivel kezdtem: a 1,1kg kontra 2,4kg számomra jelentős különbség.

    szazbolha,
    örülök, hogy tettél fel fotót, így legalább egy fokkal szemléletesebb a dolog. Sajnos (szerencsére :) ) nem tudok hozzászólni.

Új hozzászólás Aktív témák