Új hozzászólás Aktív témák

  • Goose-T

    veterán

    Szasztok!

    Szeretnék házimozihoz hangfalakat építeni. Mivel nem nagy a lakás, ezért csak kis dobozokban gondolkozom, négy egyforma doboz és egy center. Arra gondoltam, hogy a klasszikus AB 1011-es hangszóróit használnám fel hozzá, csak 8 Ohmos változatban. A dobozt még csak-csak meg tudom tervezni hozzá, de a hangváltóval bajban vagyok. Tudja esetleg valaki, hogy milyen váltó van gyárilag az AB 1011-ben? Mivel a H2000 gyártja, ezért azt gondolom, hogy talán megtalálható a H2000 hangváltók között. Gondolom, csak nem egy szál kondenzátorral rakják össze ezeket. :D

    A másik kérdés, ami mindig érdekelt: két középmélyes centernél hogy kell kötni a hangszórókat és a hangváltót? Ahhoz már érdemes esetleg új hangváltót tervezni?

    Lenne még egy harmadik kérdésem is, de az nem teljesen kapcsolódik a témához: a tesómnak van egy gránitlapokból készített mélynyomója, ami brutálisan szólt, amíg el nem füstölt az erősítője, de amúgy sem nagyon használta. Lehet valahol kapni olcsó subwoofer erősítőt? A kis lakásba nem kell nagy hangerő, aztán lenyúlnám tőle, ha lenne erősítő hozzá.

    Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

Új hozzászólás Aktív témák