Hirdetés

2018. november 18., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#351) @lbert válasza DDL (#350) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

Nem fogod el hinni! Meg sem gondolnád hogy TDA7294.
Na kibújt a szög a zsákból. Uhogy jól jött nagyon az okoskodásod, hogy idézzelek. És még jól jönne ha okmoskodnál egy kicsit, mert tényleg zavaró a dolog.
De ha rá jövök hogyan tudok képet beszúrni, megmutatnám a mechhanikai felépítését, és a huzalozási vázlatát!

(#352) krystman válasza DDL (#348) üzenetére


krystman
(őstag)

Értem!Köszi szépen az infót!Akkor ezt hagyom!Nem akarom ,hogy kinyíródjon!:)Egyébként még egy kérdés.Az mitől lehet,hogy vagy álltalában az erősítőkön,hogy ha félhangerőtől feljebb veszem a hengerőt akkor már a mély már kezd kimenni belőle.Mivel van rajta Loudness a erősítőn így már 1/2 hangerő felett szinte már egyáltalán nem lehet érzékelni,hogy lenne benne.Ez mitől van?Vagy egyszerűen az erősítő kikapcsolja ?Fokozatosan megy ki belőle,ha pl.6-7hangerőre állítom.Olyan 3-4ghangerőig lehet igazából érezni,hogy adja neki.
Meg még szokták mondani,hogy ezeknek az erősítőknek nagy a zaja.Én nem nagyon veszem észre rajta egyáltalán!Thx:R

And!Köszi neked is!;) :R

[Szerkesztve]

(#353) DDL válasza @lbert (#351) üzenetére


DDL
(őstag)

A ''milyen'' kérdéssel inkább arra gondoltam, hogy IC-s, tranyós netalántán csövi.

Kellene az az infó, hogy ha nics rádugva semmi akkor csendben van-e. Magyarul már az erősítő önmagában búg, vagy csak akkor ha forrás van rajta. A hálózati brumm az más tészta.

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#354) @lbert válasza DDL (#353) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

ennek alapján TDA7294 ic-s

a vezetékelést úgy oldottam meg hogy van 1 csomó pont ahova minden test köt és ez kasznival van galvanikus kapcsolatban. tehát az egész doboz elvileg 0 feszes.
a +/- ág a független dupla szekunderes 2 gréc hidas megoldásra alaapszik de oly mód, - ami így utólag átgondolva lehet hogy hülyeség volt -hogy az egyik híd a + ágat táplálja a másik híd a - ágat. de a 2 gréc össze van köte ( +/-) a 0 pont létrehozása mit. lehet normálisabb megoldás lenne ha az egyik híd az egyik oldalt a másik a másik oldalt táplálná és a pufferekkel hoznék létre föld pontot, mert így is úgy is virtuális föld mert a hálozati földbe nincs bekötve. be volt de akkor zúgott csak igazán. ja torroid trafó van benne de elég közel vannak az erősítők hozzá. bár nem hagyományos ''fésű'' bordán van hanem egy 10x10es lap közepén van 3cm hely kialakítva és egy-egy 5cm magas fal van amin vannak a hűtő fülek. ezek a bordák körbe vannak fogva egy 0.5-ös alu lemez kerettel (az erőltetett hűtés hatásfok javítása miatt) a keret szint a ksznival van galvanikus kötésben így 0 feszen. nos elvileg árnyékoltnak kellene lennie így, de aza gyanúm hogy a trafó igy is bekavarhat.

a zúgás 3 nagyságban tér el:
1. dvd, v más aud eszköz + hálózat - nagyon zúg a hangerő arányában.
2. adott aud eszköz hálózat nincs - amíg a kondikban van cufla, halhan zúg hangerótöl függetlenül.
3. nincs a bemenet terhelve, d testen sincs, lóg a levegőben hálózat van, halkan zúg, szinte alig halható.

sztem föld hurok de honnan. adott aud eszköz 1sem földelt de az erősítő sem. lehet eza baj???????????:F

na szóval ilyesmi. remélem nem túl zavaros ahogy leírtam és érted is.

[Szerkesztve]

(#355) Fasten


Fasten
(tag)


Szevasztok !


Remélem, nem leszek off. A történet a következő. Van egy klassz erősítőm (Onkyo TX-100), és bekapcsoláskor ugye jellegzetes kattanást hallat, ami teljesen normális. Problémám a következő : szól a zene, megy az erősítő, egyszercsak hangfalakból afféle scratchelés hang, fél mp szünet, majd újra hallom a kattanást az erősítőből, amit sima bekapcsoláskor szoktam hallani. Magyarul az erősítő csinál egy restartot, üzem közben.

Ki mire tippel, mi lehet a gond, és kb milyen nagyságrendű szervizigénye van ennek a problémának? én vmi tekercs v kondi problémára gondoltam...

a segítségeket előre is köszi, üdv,

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#356) @lbert válasza Fasten (#355) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

esetleg relés oldású a kimenet es üzem közben kiesik vmiért a relé kontakt. de bocs ha hülyeséget mondtam!

(#357) Fasten válasza @lbert (#356) üzenetére


Fasten
(tag)


Nem tudom, lehet, h ilyesféle módon közelíthető meg a probléma :) végülis ha működik, akkor problémamentes. csak mondom, néha ujraindul. mintha kikapcsoltam volna. valószínű, h vmilyen kontakt-gond...

[Szerkesztve]

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#358) @lbert válasza Fasten (#357) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

látom itt vagy! akkor maradok én is egy kicsit és megpróbáljuk körbejárni ezt a dolgot. 1ébként mennyire vagy jártas az elektonikában, esetleg audiotech-ben.
a nagy szagértő most nincs itt de hátha jönnek még páran és segítenek!

(#359) Fasten válasza @lbert (#358) üzenetére


Fasten
(tag)


Bocsi, eltűntem. Elektronikához értek egy keveset, audiotechhez szerintem nem :)
időközben olyna hírek láttak napvilágot, miszerint túlmelegedne, és állítólag az erősítőkben van egy olyan védelem, ami ekkor kikapcsol, majd be.. de sztem ez nem helytálló, mert bekapcs után kb 10-20 perccel már jelentkezett a probléma. és tavaly nyáron is ugyanilyen meleg volt... hja, azt elfelejtettem mondani, hogy simán bekapcsoláskor is oylan furcsán pattan egyet... a régi tápom adott ki ilyeneket, mielőtt elszállt..

valaki?

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#360) @lbert válasza Fasten (#359) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

ez így táv gyógyászatban nehéz! szét kellene rámolni és rámérni néhány dologra.
az meg nem tesz semmit h tavaj még jó volt. nem sok kell ahhoz vmi elszáljon benne. pl a hőellenállás veszthetett az értékéből és hamarabb zárja le. de azt nem mondtad hogy folyton ezt produkálja üzem közben v csak 1x a bekapcsolás után. az elhalgatásra gondolok.

(#361) Fasten válasza @lbert (#360) üzenetére


Fasten
(tag)

Hello, most mukodik az erősítő, várom, h mi lesz belőle. Mérésről sajnos nem eshet szó, ennyire nem értek az elektrohoz :)

viszont eszembe jutott még, h esetleg kontaktos a bekapcs gomb, bár ezt kizárnám, másrészt pedig leeht, h kicsi feszültségingadozás volt. már irtam az energiaszolgáltatónak, hátha mondanak valami okosságot. erre tudok még gondolni.

de most amugy tökéletesen mukodik minden, már v 1 órája.

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#362) @lbert válasza Fasten (#361) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

olyan szintű energia ingadozás nem léphetett fel hogy a relé kiejtsen. mivel a tápfesz egyenirányítva és pufferelve van. van annyi tartalék h pillanatnyi áram kimaradást ne vehessen észre. de igy láttatlanba nem sokat tudok mondani. malyd rákeresek az erőlködő tipusára hátha találok rólla kapcsolásirajzott.

(#363) Fasten válasza @lbert (#362) üzenetére


Fasten
(tag)

köszi :)

persze az energiaszolgáltatótól semmi. szerintem el sem fogják olvasni...

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#364) LukE


LukE
(PH! kedvence)

Akkor nekem is lenne egy kerdesem: Van egy Videoton Promethetus erositom, ami korahoz kepest meglepoen jo:)
A vegfok egy resze cserelve lett miutan leegettem:B (nem en csinaltam, szoval pontosan nem tudom most hogy nez ki).
Igy latatlanban ki mit mondana, essek neki egy uj epitesenek az itt emlitettek kozul, vagy van ertelme ezt javitgatni (kondicsere, kabelezest atturni, kiszedni a folosleget ha ugyis csak egy bemenetet hasznalok es a sajat radioja is folosleges)? Es ha lenne ertelme a piszkalgatasanak, akkor mit nezzek meg/csereljek ki?
(igazsag szerint kulonosebb bajom nincs vele, meg hangfalakat sem tudom /pillanat rendesen elhelyezni:()
elore is koszi.

[Szerkesztve]

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#365) @lbert válasza LukE (#364) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

hátha erről találok valamit!

sztem ne bontsd meg FÖLEG KAPCSRAJZ NÉLKÜL!
mert a rengeteg tyúkbél közul még egy nagyrókának is legalább egy nap míg áttúrja felvázolja és hozzá fog. ha nincs egyébb bajod vele nem kér enni úgy sem ha több csatorna van benne. ha a bemenet választással nincs gond attól h a rádió kidöglött belőle akkor nepiszkáld!
a feljavítgatásról annyit hogy ha új hangra vágysz és válalkozó szellemű amatőr v szakmabeli vagy akkor ess neki egy másik építésének. itt rengeteg jó tanács van ami alapján elindúlhatsz!
érdembeli változtatást nem tudsz rajta véghez vinni, mert a felhasznált alkatrészek, ill kapcsolási struktúra adott és az már sokban meghatározó tényező.
a leg több amit tehetsz érte a táp kondik és a kicsatoló kondik cserélése.
az hogy a vége elszált valszínű h kompatibilis félvezetővel lett helyetesítve és ha szerencséd van akkor olyanra aminek nagyobb áram tűrése van. esetleg combosabb félvezetőket lehet rakni a végébe, de ez sem olyan egyszerű mert a sávszélesség és az erősítési tényező is belepofázik a dologba!

ergo - új hang új erősítő és még ajánlott új dobozok. setleg kábelek. nem bizti hogy az erőlködő szól rosszul, de az már másik topic! (hangfalak építése)

(#366) @lbert


@lbert
(fanatikus tag)

sajna 1ikről sem találtam rajzot igy viszont nem igazán tudok többet mondani!

(#367) fecus


fecus
(senior tag)

Azon gondolkoztam, hogy DDL áramköre pont jó lenne egy a genius-nál jobb minőségű, de egyszerű 5.1-es erősítőnek.
2 hátsó LM1875 kisebb tápról kb. 6-10W
2 front LM1875 nagyobb tápról 10-15W
center LM3875 kisebb tápról 20W
sub LM 3875 nagyobb tápról 50W
Tudtok 6 csatornás bemenetválasztó IC-ről és 6 csatornás hangerőszabályzó IC-ről vagy kapcsolásról vagy össze kell rakni sztereó alkatrészekből?

(#368) @lbert válasza fecus (#367) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

A csatorna választást egyszerűbb ha analog módon oldod meg. Nem drágítja feleslegesen a készüléket és funkcionálisan ugyan azt a feledetot látja el. pl: egy 2x6 csatornás forgó kapcsoló. Én is így oldottam meg az én erősítőmben.

A hangeró szabályozás már kicsit komplikáltabb. Szerezz be egy jóminőségű egyszerűbb dc vezérelt előerősítőt. HE kizárva. Valami gyári rajzból silabizáld ki.
Természetesen létezin olyan integrált áramkör ami képes ellátni a hangerőszabályozás funkciót, de em önmagában. Az IChez építeni kell egy pontosan tervezett ellenállás létrát, amit természetesen ugyan csak kompenzálni kell a frekvencia menet miatt, de ez is legfeljebb két csatornára aplikálható!
Legfeljebb rákötöd az össz csatorna hangerejét. Az azonbn nagy hiba lenne!
Képzeld el: van öt csatornád ami koránt sem ideális. Maga az azonos tipusu eszközök munkapontjai között is lehet külömbség. De ezt ne vegyük alapul.
Mondjuk van két front sugárzód ami sztereó ugyebár. Ezt kiegészítőleg van egy egy centered, ami középen szól, de nem csak helyileg hanem tartományilag is. Az emberi fül fiziologiája olyn hogy a közép tartományra érzékenyebb, Itt már kezd is megbuki az össz csatorna egybevágó szabályozása.
De természet ősanyánk nem nyugodott annyival hogy a közép hangok érzékelése intenzívebb, a mély hangok érzékelése - és minnél mélyebb annál inkább érvényesül, - kevésbé intenzívebb. A magas hangok kicsit a kettő között lapul meg. Nos! Tételezzük fel hogy megy a film egy aléfestő zenével. Az ugye szereó lesz. Majd jön a beszéd a közép tartonányban és leolvad a képról, vagy elnyomja a sztereó. Esetleg a sub vagy tul halk leszz bizonyonyos filmek esetén vagy ul erős és szét dübörög mindent.
Javaslatom, és tobb gyári készüléken láttam megoldásként. Legyen a maszter a sztereó jelszabájozás, és ha esetleg nem előre szétosztott jelról táplálod a redszert meg van oldva az összszabályzás. De minden képp tegyél hangerószabályzót a mély és efekt sugárzóknak. (center, hátó sugárzók)
Így be tudod állítani a hangzást hogy az összefüggő legyen és ne kíabálják szét egymást.

Az áramkörrel kapcsolatban meg a TDA2030-at ajánlanám, mert elég kis számú alkatrészt igényel, és 2x20V táplálásnál 4ohmon közel 30W kivehető belölle, a szubnak meg ha hídba kötöd kiváló.

(#369) @lbert


@lbert
(fanatikus tag)

Ja azt majdnem elfelejtettem hogy az iránycsatornákat ne vedd külön teljesítményűre. Már ahogy néztem a feszültség osztás alapján.
Minden gyári rendszernél eddig úgy tapasztaltam hogy adott 5 azonos teljesítményű iránycsatorna:
-sztereó oldal sugárzók
-hátsó efekt sugárzók
-center sugárzók
és dupla de min másfélszeres sub.
pl: 5x20 és 1x40 Watt.

Ez setben az öt csatorna táplálását végezheti egy készülék azonos feszültség táplálással egy trafóról de seoarált szekunderrel.
A mély meg javaslatom szerint legyen aktív, igy a hangerő szabályzás máris egyszerűsödött egy lépéssel.

(#370) fecus válasza @lbert (#369) üzenetére


fecus
(senior tag)

Igazad van, amit nem muszály azt nem kell bonyolítani.
Maradok az LM sorozatnál arról jókat hallottam, meg 2 minta van is otthon.

(#371) @lbert válasza fecus (#370) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

linkeld már be azt az LM ketyerét mert így most nem ugril be. Minden áron műveleti erősítő ugrik be.

(#372) fecus válasza @lbert (#371) üzenetére


fecus
(senior tag)

Először rögtön az 1. hozzászólás.
Másodszor: Bővebben: link
Ennek a nagytesója az LM3875T.

(#373) @lbert


@lbert
(fanatikus tag)

UP!

(#374) fecus


fecus
(senior tag)

Még egy kicsit agyalok. Sajnos a 15nm nem visel el 7 hangfalat. Valami olyan megoldás kellene, hogy a mostani HIFI (nem nagy szám NAD C300 és HS282) lenne a front, és az erősítő is maradna. Aztán ez alá eszkábálnék egy 4 csatornás véget ami egyszerű IC-s és ebből csatolnék (passzívan) a NAD-ba, az 5.1-es forrás esetén (DVD és szgép). Így 5 hangfallal megoldom és kedvemre fejleszthetem a sztereó cuccot ha komolyabb minőségre vágyok.
Ez tűnik most a legjobbnak, úgyhogy nem fárasztalak titeket tovább
;)

(#375) @lbert válasza fecus (#374) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

ezt tényleg jól meg kavartad! de remélhetőleg te tudod mit akarsz. egyébként ha gondolod pontokba szedve leirhatod megint mert lehet lenne 5letem.

egyébbként használd a válasz gombot mert nem tudni mikor kinek a hszére válaszolsz v kitök kérdezel.
ha önálló hszed van és nem kérdezel és nem válaszolsz senkiére csak úgy mellékesen hozzászólsz akkor használd az új hsz gombot
:))

(#376) @lbert


@lbert
(fanatikus tag)

tud valaki valami frankó távvezérlős kapcsolást audio erősítőhöz?
hang balansz ki be esetleg scatorna váltás lenne vezérelve e módon.

(#377) damatic válasza fecus (#374) üzenetére


damatic
(kvázi-tag)

Brrrrrr-pfff.

Hu, majd leestem a székről.

Szal, nem bántásképpen, de nem számít, hogy mekkora a szobád, 58 dobozt is be lehet tenni (kis túlzással) nem kel agyonküldeni.

Ha kicsi a szobád, akkor nem kell kihasználni a 30 wattot. Kezdjük ott, ha neked van vmi cuccod, annak van egy hangzása. ha építesz hozzá center, meg hátsót, az olyan, mint a dinnyére a sör. Lehet mindkettő hideg, de az ízhatás...

Szóval, ha kicsi a szobád, azt javaslom nyomorítsd bele egy dobozba az 5 csatornás végfokot, és válassz kiszajú 15-20w-os típust. csinálj hozzá egy nagyon jó zavarszűrtségű tápot. és ami talán még ettől is fontosabb: a meglévő toldozgatásánál is jobban SZEBBEN fog szólni, ha kiválasztod a legkisebb SAL kétutas hangszórószettet dobozzal együtt és összerakod. Lényeg, hogy egyforma hangképre legyen képes minden hangfalad, mert különben széthullik az össz hangzás mint a lego. Az egészet aztán alátámasztod egy aktív mélyládával (erre is elég 30-50w). Az aktív azt jelenti, hogy belerakod a végfokot, meg a tápot.

5let: a mélyládádhoz az erősítő dobozodból ne csak mono hangkimenetet rakj, hanem egy vezérlő feszültséget is egy külön csatlakozón (12v) amivel egy relé segítségével be tudod kapcsolni a mélyláda tápját.

A NAD meg nincsolyan rossz, ha másra nem tudod használni (konyha, garázs, gyerek stb) tedd el, jól jöhet még (tapasztalat).

Jobb hülyének látszani, mint annak lenni.

(#378) @lbert


@lbert
(fanatikus tag)

nos egy régebbi hszben ígértem rajzokat.
ím itt lévének rengeteg. én főképp az STK-kra hívnám fel a figyelmet.
de tovább böngészve a honlapot sok féle minden van még.

Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#379) sinyi válasza @lbert (#378) üzenetére


sinyi
(újonc)

Köszi:R

Elvi kérdés: ahol +/- tápfesz kell azt hogy lehet előállítani?

(#380) BTO


BTO
(őstag)

nem teljesen kezdőknek:
http://www.d-audio.hu/category_53/zenid_3893e7081d51fae26d716a771b2dc642/index.html

semmi sem tökéletes

(#381) BTO válasza BTO (#380) üzenetére


BTO
(őstag)

bocsi hosszu lett a link. a kitt egység csomagnál van az előző.
http://www.d-audio.hu/

semmi sem tökéletes

(#382) BTO válasza BTO (#381) üzenetére


BTO
(őstag)

1 másik cég .itt is lehet kitt-et venni.
http://www.urbanelektronika.hu/

semmi sem tökéletes

(#383) BTO válasza @lbert (#371) üzenetére


BTO
(őstag)

goole keresőt használj és ird be a teljes tipust ,valőszinü megtalálod az adott IC adatait.

semmi sem tökéletes

(#384) BTO válasza pweisz (#8) üzenetére


BTO
(őstag)

egyedi antennára a boltokban lehet kapni erősitőket,menj a legközelebbi antenna szaküzletbe,kb 5000-ft.de neha a tesco müszaki osztályán is van hirschman erősitő.

semmi sem tökéletes

(#385) BTO válasza fecus (#370) üzenetére


BTO
(őstag)

http://www.alldatasheet.co.kr/datasheet/L-13.html
itt megnézheted mid van.

semmi sem tökéletes

(#386) BTO


BTO
(őstag)

itt is lehet KITT-et venni rendelni
http://www.dsp-system.com/

semmi sem tökéletes

(#387) @lbert válasza BTO (#385) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

húúúúúú vazeg a múltkor találtam rá arra az oldalra. a gogle dobta ki.
egyszerűen nem tudom szavakba önteni. az az oldal maga a kánaán!!!
azóta annyi minden jó dolgot töltöttem már le.
nagyon hasznos oldal!!!!
:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:R:C:C:DD:DD:DD:DD

(#388) @lbert válasza sinyi (#379) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

itt a válasz az elvi kérdésedre de gyorsan rajzold le mert tötlik ma éjfélkor a tárhelyem.

Bővebben: link

ha a trafód nem dupla szekunderes vagy közép megcsapolásod akkor is így csináld csak nem kell a trafót bekötni. a nagy pufferek elegendőek ha megfelelő az értékük.

(#389) sinyi válasza @lbert (#388) üzenetére


sinyi
(újonc)

Köszönöm, még fenn volt a rajz.

(#390) BTO válasza sinyi (#389) üzenetére


BTO
(őstag)

http://212.92.23.34/leirasok/hobbi/LM3876_erosito.pdf
pl itt is itt a kettőstápfeszü táprajz.

semmi sem tökéletes

(#391) BTO válasza DDL (#1) üzenetére


BTO
(őstag)

T.DDL.
panelba jó hangfalakkal még sok is a 30W

semmi sem tökéletes

(#392) BTO


BTO
(őstag)

hoppá ez is 1 link
http://kapcsrajzok.tar.hu/hangtechnika.html

semmi sem tökéletes

(#393) BTO válasza @lbert (#376) üzenetére


BTO
(őstag)

itt egy link a távezézlős dologra de van itt más is.nézz körül.
http://www.extra.hu/TUTIJO/indexx.htm

semmi sem tökéletes

(#394) BTO


BTO
(őstag)

ezen alapon is érdemes körülnézni.
http://elektronika.linkcenter.hu/#kapcsolasirajzok

semmi sem tökéletes

(#395) DDL válasza BTO (#391) üzenetére


DDL
(őstag)

De még akár a 10W is.


Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#396) BTO válasza DDL (#395) üzenetére


BTO
(őstag)

annyiban igazad van hogy ha kicsit nagyobb az erősitő teljesitménye, akkor van tartalék a dinamikusabb beütéseknek is.én mostanában auto végfokokat épitek,15-24W között IC-vel,azok is jók lakásba.nem kell akkora hangfalat se épiteni hozzájuk,16-18cm-s auto hanszorokat kell 20x20x35 cm-es dobozba épiteni+esetleg 1 dom magassal megtoldani a 2utas rendszert.és elég jol szólnak.

semmi sem tökéletes

(#397) @lbert válasza BTO (#394) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

köszike a linkeket nadon nadi csakó vagy!!!!:R:C:DD:)):D

(#398) BTO válasza @lbert (#397) üzenetére


BTO
(őstag)

ez se igazán rossz link.
http://hifi.lap.hu/
startlap forum elektronika oldalán is vannak érdekességek,
ugye DDL.

semmi sem tökéletes

(#399) @lbert válasza BTO (#398) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

pajti mostmár nagyon felkeltetted az érdeklődésem! bár inkább a másik topikba való ez a hsz.
vmikor összejöhetnénk 1 ''randira''!
az a helyzet hogy régóta dédelgetem az álmot hogy hivatásszerűen foglalkozzak az audio technika ezen részével, és nem lennék rest egy pár szaki danit összeverbuválni egy tem erejére. ki tudja csapatmunkában mit tudnánk összehozni. néhány v akárhány PH-s nagykoponya és lelkes amatőr aki azért konyít a dolgokhoz hogy önálló kreativ tevékenységgel bírjon.
bár mint mindenkinek nekem is véges a szabad időm, de szeretnék már pár dolgot gyakorlatban is kipróbálni nem csak agalni rajta.
nagy álmom egy mérő stúdió létesítése, de persze egy aprócska fajta.
többen talán többre mennénk. nem a profit szerzés alapvető céljából hanem a sikerélmény miatt hogy létrehozzunk valami frankó dolgot. megmutatni hogy leht jót olcsóbban is. ha nem is új dolgot, de esetleg egy séma továbbvitele fejlesztése.

lehet rózsaszín egy kicsit ez a dolog, de jó ábrándozni ezen.

(#400) @lbert válasza BTO (#398) üzenetére


@lbert
(fanatikus tag)

pajti mostmár nagyon felkeltetted az érdeklődésem! bár inkább a másik topikba való ez a hsz.
vmikor összejöhetnénk 1 ''randira''!
az a helyzet hogy régóta dédelgetem az álmot hogy hivatásszerűen foglalkozzak az audio technika ezen részével (hangdobozok) , és nem lennék rest egy pár szaki danit összeverbuválni egy tem erejére. ki tudja csapatmunkában mit tudnánk összehozni. néhány v akárhány PH-s nagykoponya és lelkes amatőr aki azért konyít a dolgokhoz hogy önálló kreativ tevékenységgel bírjon.
bár mint mindenkinek nekem is véges a szabad időm, de szeretnék már pár dolgot gyakorlatban is kipróbálni nem csak agalni rajta.
nagy álmom egy mérő stúdió létesítése, de persze egy aprócska fajta.
többen talán többre mennénk. nem a profit szerzés alapvető céljából hanem a sikerélmény miatt hogy létrehozzunk valami frankó dolgot. megmutatni hogy leht jót olcsóbban is. ha nem is új dolgot, de esetleg egy séma továbbvitele fejlesztése.

lehet rózsaszín egy kicsit ez a dolog, de jó ábrándozni ezen.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.