Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    Sziasztok!
    Van egy 24V 25A-es DC tápom, egy 24V-os inverterem és szeretnék venni akksit, és töltő elektronikát venni / csinálni hozzá. (1db 24V kamion akksi, vagy 2db 12V-os autó akksi?)
    2db 12V-os autó akksi is szóba jöhet, csak akkor annak a töltését kell megoldnai.
    Ti mit tennétek a helyemben?
    A kamion akksi töltők 70k-nál indulnak (CTEK, vagy valami minőségi) ahogy láttam, a kínai dobozos verziót nem akarom megvenni....
    Most a lidl-s 12V-os töltő tölti a 2db autó akksit (egyszerre egyet... :D) , de manuálisan (kézzel) kell áttenni az akksik töltésére, ha az egyik kész, és ezt akarom elhagyni. Teljesen automata rendszert szeretnék.
    Jah az inverter csak akkor kapcsol be, ha nincs áram (forgatószivattyút hajt, semmi állandó elektronikát nem, van idő "kapcsolgatni").
    A válaszokat előre is köszönöm! (ui: Kellemes pihenős ünnepeket!)
    Még esetleg az nagyon igénytelen dolog, ha a DC tápon beállítok 24++V-ot (valamennyivel nagyobbat a 24-nél, hogy töltsön) és amikor az akksi lemerült állapotban "visszakapja" a DC tápot, akkor berántja az adott fesz különbséghez tartozó amper mennyiséget (gondolom nem mind a 25A-t), majd ahogy közeledik a kiegyenlítődés, csökken az áram is, és csak az áramot kellene vizsgálnom, hogy ha már kevés folyik, akkor lekapcsolom a DC tápot a hálózatról (feltöltött akksi esetén).
    Ez nagyon ogre dolog szerintetek? :DDD

Új hozzászólás Aktív témák