Új hozzászólás Aktív témák

  • samfishR

    senior tag

    Van egy creative soundblaster audigy SE hangkártyának titulált szardarabom. Olyan baja van, hogy elég gyakran elszáll a center, vagy a front. Értem úgy, hogy ha pl stereo-ban használom, akkor ugye a front-hoz van bedugva a hangszórópár. Ekkor, ha elnémul a front, akkor nyilván semmi hangot nem hallani. Ha 5.1-ben használom, akkor viszont mindig a center száll el, a front és a rear működik. Drivert megpróbáltam újratenni, próbáltam azt amit adtak hozzá, frissítettem a legújabbra is, szereztem Daniel által tweakelt drivert innen, próbáltam azzal a driverrel is, amit a win7 tölt le magának, de egyikkel sem volt szerencsém, mindig ugyan az volt a probléma. Win7 reinstall is volt.

    Orvosolni úgy tudom, hogy vezérlőpultban a hangokon belül a speakers-nél a beállításokban átállítom az éppen aktuálisról (mondjuk 5.1-ről) sztereóra, rányomok a tesztelésre, majd visszateszem 5.1-re. Ez megoldja a problémát, de max 5-10 perc és ismét elnémul valamelyik hangszórópár. Szerintem egyértelműen a hangkártyának van baja és nem a fülesnek. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy betudható ez is a frankó kreatív minőségnek és nézhetek új hangkártya után?

    Előre is kösz,
    Üdv

    mod: még olyan baja is van, hogy a hangszórók nem szólnak egyformán hangosan. ha a rear pár 90%-on van, akkor a center 50%-on, a front pedig 30%-on kell hogy legyen. Ilyenkor egyformán szólnak kb. De ez egyáltalán nem zavar, beállítom őket és kész.

Új hozzászólás Aktív témák