Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    Hello mindenkinek!

    Sajnos odáig fajultak a dolgok nálunk is, hogy rákényszerülünk egy video megfigyelő rendszer kiépítésére. Évek óta észleljük, hogy ki-be járkálnak az udvarunka, eddig szerencsére nem tűnt el nagy érték, a csúcs az volt, amikor pár hete 4 rendőrt fogtam az udvarunkon éjjel 2-kor...

    Egy helyi céggel konzultálva - a munkahelyemen ők építették ki és üzemeltetik a riasztó és a video rendszert is, így elég hosszú távú és pozitív a tapasztalatom velük - a VideoSec termékeire esett a választásom.
    Első menetben 2 kamera+DVR, majd később - 1-1 hónap eltéréssel - még 2+2 kamera lesz vásárolva.
    Bár a terület nem nagy, de eléggé tagolt és beépített ezért kell 6 db kamera, akárhogyan számoltam, kevesebbel nem tudok mindent megfigyelni. Sőt a garázs belső teréhez, a tüzelőanyag tárolóhoz, a műhelyhez és az épületek mögötti kerthez, egy párhuzamos rendszert kell majd kiépítenem IP kamerákkal, ettől a rendszertől függetlenül.

    Kamerából a AHW-236 vagy az IRW-236H csőkamerák közül választok, lényegi különbséget nem látok közöttük. (az IR ledek számán kívül) esetleg a nagyobb látószöge és a diszkrétebb megjelenése miatt egy IRD-224H dóm még bekerülhet a csomagba.
    DVR-ből az AHDR-5108-ra esett a választás.
    HDD-nek egyelőre egy bontott 500GB-os modell kerül majd a DVR-be, később kap egy 2-3TB-os WD-Purpl-t, monitorozásra egy 19"-os DELL-t üzemelek be. (ez van itthon)

    A kiépítéshez nem kérek segítséget, megoldom magam. A rendszer ugyebár BNC+táp-os, hosszas mérlegelés után az UTP+balun megoldás mellett döntöttem. Egyrészt a 75 Ohm-os koax+0,75-ös tápkábel külön külön elég vaskos, egybeszerelve meg pofátlan drága, másrészt BNC krimpelőt még Kínából rendelve is 10+ ezer Ft-ért találtam. Ezzel szemben, kb. 50-100m bontott UTP kábel van itthon, de ha kell 100m, cirka 5.000 Ft. Ehhez legrosszabb esetben elég a mezei RJ45-ös krimpelő, ideális esetben a sima blankoló is elég.

    Kérdés:
    Mindenképp a HDT-1080-as video balunnal kell dolgoznom, vagy jó lehet a csájnagazdaságos konstrukcióban beszerzett ILYEN, ILYEN, esetleg ILYEN balun is? Utóbbinak jobban örülnék, mert tápbalunok is vannak benne, így ugyanazon az UTP-n mehet a táp is.

    Ha vannak, mik a tapasztalataitok a fenti kamerákkal?
    Illetve, ha nagy baromságokat írtam, a hozzáértők nyugodtan javítsanak ki.

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák