Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
Nem csak az áruk lehet jobb, az itthoni webshopoknál, hanem a szállítási költség is. Nem tudom, hogy csinálják, de 600Ft/db. Itthon 1200FT/db alatt nem úszod meg.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-B-
senior tag
Sziasztok!
Golf 5 1.6 alá milyen méretű felnit ajánlanátok inkább: 16' vagy 17'?
Én 17'-t szeretnék, de le akarnak beszélni róla.[ Szerkesztve ]
-
-B-
senior tag
válasz molnarpeter #37957 üzenetére
Alufelnire gondoltam, csak a méret kérdéses.
pepe091
Igen, egyértelműen jobban mutat a 17', de nagyon le akarnak beszélni róla, mert a futómű nagyon nem szereti.
Mi a véleményed erről?[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Nyári gumit szeretnék venni, 185/65 R15 & 205/55 R16 méretben. (Kettő autó)
Kisebbik méretben a fő szempont hogy évi 40-45E futást tesz meg , így valami ellenálló, csendes gumit szeretnék, persze ha lehetséges a kettő a minél időtállob komfortosabb vezetési élményért.
Nagyobbik átmérőre évi maximum 10E futásteljesítménnyel néz majd szembe.
Mindegyik pakkra szánt keretre szánt összeg 100E, de nem haragszom meg ha olcsóbban megúsznám a dolgot.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
rbalint88
addikt
válasz Luck Dragon #37960 üzenetére
15” dunlop blueresponse vagy michelin primacy4
16” evi 10k-ra negyevszakost vennek, vredestein quatrac 5 vagy conti allseasoncontact, ha telen is mennie kell -
veterán
válasz Luck Dragon #37960 üzenetére
Az elsőre valami ecogumit érdemes tenni, ha tutira mész, úgy Michelin Energy Saver +. Esetleg a több tapadás érdekében Primacy 4, ha gyártják ebben a méretben.
-
Primacy 4-et gyártják az adott méretben , így ezt felírtam a listára.
Nagyobbik méret a négyévszakos gumi nem jó ötlet, mert 80% hosszú távokat fut . Tavaly kapott egy Hankook winter RS2 gumi szettet Qru ajánlásával.
Így jött az én ötletem hogy esetleg márkán belül hankook ventus prime 3 megfelelne az elvárásoknak. Szerintetek?A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
rbalint88
addikt
válasz Luck Dragon #37964 üzenetére
VP3 jo, hajra
-
Köszönöm a segítséget.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
tibee77
őstag
Szevasztok.egy gyors kerdes, ha van 4 db 16os seat alufelnim amiken 205 55 r16 91h teli gumik vannak, akkor vehetek mellejük atmenetileg egy 16os lemezfelnit potkereknek?defektet kaptam a napokban es sürgösen kellene egy potkerek mert az nincs.jo lenne egy ugyanolyan gyari felni de most nincs ra keretem.elöre is köszi a valaszt.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek. Most vettem észre, hogy a bal első gumit és a jobb hátsó gumit felcserélve rakták fel novemberben. 6000 km-t mentem vele azóta, javarészt autópályán. Barom Polaris 5 gumi, ami teljesen új volt akkor. Kukázhatom vagy csak cseréljem meg és használjam?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
Kornel
veterán
Találtam egy fehér hollót:
Nyári gumi, M+S jelzéssel:
GT Radial Savero SUV: [link]
Eddig jókat találtam róla, árban fele a Michelin-nek.
-
Sziasztok!
Csak nem sikerült dűlőre jutni felni ügyben.
Mindenféle számokkal jeleznek dolgokat, ezt először el kellett olvasnom.tehát egy 2020-as modelléves S-max (1.5 benzin), gyári felni helyett nyárra keresgélek új felnit.
amit sikerült kideríteni, hogy
235/55 R17 a gumi
7,5Jx17 ET55 a gyári méretNem a lehető legolcsóbb kategóriát szeretném, hanem ilyesmit:
https://e-autogumi.hu/dezent-tz-dark-75x17-5x108-et55-cb63-4-polirozott-csiszolt-homlokfelulet-fekete-lakk-alufelni-ttz7hbp55e16-t1?backlink=cehwg
Látám, hogy ez azért nem annyira olcsó – 180k össz + TPMS... ugh...
(tudom, minek ilyen drága autó.... de azért erre számítottam, amikor megvettük)
A Dezent-en kívül van olyan márka, ami max ennyibe kerül, de hasonló minőségű?
Láttam, hogy a MoMo az már nem a ténylegesen ajánlott (pedig NFSU-ban ott volt még régesrég ;) )
Annyi gyártó van, húúúú...
Dezent MoMo Alutec Viper Sparco Mac OZ Rial AEZ Autec CMS MSW OxxO .... s valahány név a naptárban...Hja, és az ET55 helytt nagy marhaság lenne kisebb ET szám? (Valahol olvastam, hogy ET35-ET55 között lehet felszereni rá felniket). Azért elég nehéz autó, nem terhelném feleslegesen másképp. Ha 55, és az kell, akkor legyen az.
Ha pedig már szóba kerülta TPMS:
Schrader Autel
Vagy ezek helyett inkább gyári?Igazából várnám a javaslatokat, érveket, ellenérveket. Amolyan vaksi módon próbálok eligazodni olyan témában, amihez nem értek : R=1 user vagyok!
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Qru
MODERÁTOR
válasz cappa72 #37980 üzenetére
Én inkább keresnék használtan gyári alut.
TPMS-ből 9k/db a gyári az nem egy vészes összeg és tuti jó minőség. A feltaníttatás miatt meg úgyis el kell menned egy arra érdemes szerelőhöz, akkor meg összességében lehet a márkakeres árral is kiadja a matek. Szóval náluk is futnék egy kört azért...
#nincsbennetarcsi
-
Én inkább keresnék használtan gyári alut.
Ez elég racionálisan hangzik, csak félek a használt alufelnitől; másrészt a gyáriak hát izé... nem tetszenek. Valami sportosabbat gondoltam azoknál.
Ezért volt a hosszú kérdés...tpms link
Márkaszerviz tipp
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
belaazallat
addikt
-
Kornel
veterán
válasz belaazallat #37983 üzenetére
És Qru:
Igazából a hangjától félek én is maximum, az M+S pedig papíron az összes környező országokban elfogadott téli guminak.
Az idei télből kiindulva nekem elég lenne ez is. -
belaazallat
addikt
válasz Kornel #37984 üzenetére
Kíváncsi lennék hogy teljesít a Conti és Michlenhez képest. Nagyon baráti ára van az én ritka méretemben is. 28000Ft/db helyett 17000FT/db.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Kornel
veterán
válasz belaazallat #37985 üzenetére
En is kíváncsi vagyok. Nekem ősszel lesz esedékes, de már most tárazok ötletekből. Enyém is ritka méret (215/55 R17), 50k helyett 22k, nekem nem mindegy.
Amit találtam pár információt, az alapján nem a legalja.
-
belaazallat
addikt
válasz Kornel #37986 üzenetére
nekem 195/55/r15 Nekem is ősszel lesz esedékes, én már tavaly óta keresem az alternatívát Michelin CC helyett. Már repedezik, minta még bőven van rajta, idén lesz 5 éves. Évi 9000km-t megyek.
-
Kornel
veterán
válasz belaazallat #37987 üzenetére
Nálam évi 26.000 volt, most van 55.000 körül a Kleber-ekben, köszönik jól vannak, csak már 4mm-esek. Ősszel így is úgy is cserések, ha csak nem hamarabb.
Te vagy én tesztelje először?
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Kornel #37988 üzenetére
hm... a linkelt tesztben csak gördülési ellenállásban és hangban jobb, az eu top brand, ami mi is lehet?
Még egy téli teszt kéne! Az én autóm nem összkerekes, nem is suv, kevés a vezetői rutinom, nem hiszem, hogy nekem kéne tesztelni."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Kornel
veterán
válasz belaazallat #37989 üzenetére
Télen ez nulla, gyakorlatilag nyári gumi, de kapott egy M+S jelzést, magyarul jogosan mehetsz vele, de nem magabiztosan.
Már ha nem +10 fok van, mint most februárban.
Ha szárazon és vizen jobb, mint egy átlagos négyévszakos, akkor nálam már nyerő lenne. -
belaazallat
addikt
válasz Kornel #37990 üzenetére
A Michelin is egy nyárias 4 évszakos, csak a mintája miatt lehet télen is közlekedni vele. Azzal se voltam magabiztos, akkor ez nem jó nekem.
-
Kornel
veterán
válasz belaazallat #37991 üzenetére
Nem valószínű, mert ezt nem is négyévszakosnak nevezik, a 3 hegycsúcs hiányzik is. Ha télen érzed kevésnek a CC-et, akkor válts valami téliesebbre, akár GY, Vredestein, Nexen.
Árban a Nexen is nagyon jó egyébként. -
rbalint88
addikt
-
-
válasz rbalint88 #37994 üzenetére
Kissé szomorkásan olvasom amit írsz (“totál le vagyok lombozva”). Csak hát reális.
Mert akkor viszont tényleg nincs értelme...
Amúgy ez a fajta design jönne be nekem:
@& (#37993) Qru & (#37995) troll81 : Köszönöm!
Igazából nagyobb kereket már nem akarok venni, így is elég költséges ez a nagy dög. A nyári (gyári) gumi kb. 120km-t futott, tehát “zsír új”... Így most a 18-as felni/gumi lehetőséget pár évig most elvetem.
Pedig reménykedtem, hogy valami nagyon bíztató jön ki ebből e történetből.Mindenesetre örülök, hogy nem mentem még fejjel a falnak hirtelen.
Még elnyammogok a lehetőségeken.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
őstag
válasz cappa72 #37998 üzenetére
Hali!
Én Dezent TA Silvert vettem az MK4 Focusomra (ami tetszik gyári az újan nagyon drága, használtak pedig nem tetszettek). Szoktam látni ezzel a felnivel egy bordó S-maxot is, szerintem gyönyörű és nagyon jól áll neki! Majd ha látom lövök egy képet neked. Alcar-on van 3d felni konfigurátor, egész jó.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- Wacaco készlet eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest