- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #9100 üzenetére
na azt lehet megnézem én is
maszkban nem szabad bemenni, tudod!
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #9102 üzenetére
-
izomhod
őstag
na EZ a fesztivál, nem amin én voltam múlt héten, vannak húzónevek
ja és jó árban van a jegy
-
félisten
-
sajtee
őstag
Sziasztok!
Nagyjából 4 éve szeretnék gitározni, de valahogy mindig másra ment el a pénz. (én marha...)
Idén nyáron végre rászántam magam. El tudom játszani 8-9 szám introját, de ennyi, nagy tapasztalatom nincs, viszont azt azért tudom, mit érdemes és mit nem érdemes megvenni (mint mondtam, négy éve nézelődöm)
Végülis arra jutottam, hogy az erősítő egy Marshall MG15-ös lesz, ez mellé szeretnék egy elektromos gitárt maximum 45-47-ért (talán még az 50 belefér, ha van tok, heveder)
Forma.. Nos, nagyon tetszenek a Les Paul-ok, a legjobb ez lenne, nagyon kényelmesnek tartom őket. Ez mellett még a stratocaster, ami szóbajöhet. (koptató nélkül )
Sokan a Vintage V100-ast ajánlották, de ez egy 90e Ft-os gitár, használtan is 60-65, ennyi egyelőre nem fér bele az erősítő mellé.
Örülnék a fix húrlábnak is (les paul), de ez igazából mindegy.
Remélem, tudtok segíteni ennyiből, köszönet!
-
félisten
-
sajtee
őstag
válasz Plazmacucci #9107 üzenetére
23 újonnan, és ugye Marshall életgaranciás.
Lenne ez, most találtam.. Egy haverom apja árulja.
[link] Szerintem ezért az árért nem lenne rossz vétel.
-
sajtee
őstag
válasz Plazmacucci #9109 üzenetére
Jó áron vannak, de még kicsit nézelődök.
(#9110) Eastman Hát, valami vélemény róla? Jónak tűnik?
-
X2N
őstag
A Cort KX5-t választanám én is, erősítőből viszont nem vennék marshall-t csak 2 hangzás és azok se olyan jók, ráadásul még zajos is. Helyette inkább egy ilyet vennék: [link]
Normális analóg hangja van, egyetlen gyenge pontja a hangszóró(8 inch). Később vehetsz egy külön ládát, aztán meg normális erősítőt. Ha az meglesz, rákötheted a ládára, ez meg még mindig meglesz gyakorlásra. -
félisten
-
sajtee
őstag
válasz Plazmacucci #9118 üzenetére
A Cube 30(X)-at is néztem, de egyelôre elég lesz egy kis 15-ös is.
-
félisten
-
BluEyes
őstag
Ezt tessék megcsípni: [link] Messze jobb cucc az áránál, meg a kis Marshallnál is. 10" hangszóró, effekt-loop, sokféle sound. Jó vétel.
Gitárt meg olyat vegyél, ami neked tetszik, ne olyat, ami nekünk. Ezen az árszinten nincsenek csodák. Normális fákból készüljön a hangszer, lehetőleg olyan gyártótól, akinek van fogalma a hangszergyártásról, ellenőrizhető. A Cort pont ilyen, YT-n fenn vannak a gyárakról a videók, tudjuk, hogy az összes kínai vagy indonéz Ibanez és Schecter (meg még ki tudja mi minden) náluk készül bérmunkában, szóval ismerik a szakmát. A mahagony test - csavarozott juhar nyak teljesen rendben van, elég gyakori konstrukció a magasabb árkategóriákban is. Ragasztott nyakkal ne foglalkozz, nem attól jó vagy rossz egy hangszer. Ha úgy lenne, a Music Man meg a Fender is már rég ragasztana.
Mondjuk LP-t pont nem annyira a kényelme miatt szoktak venni a népek. 1995 előtti japó "S" Ibanez, az original wizard nyakkal, na az a kényelmes!Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
sanzik
senior tag
Én is most szeretnék elmélyedni a témában,nekem tegnap jöttek meg a cuccok,szintén első gitár.
Én cort kx5-öt vettem roland cube 15xl erősítővel. Mivel nem értek a gitárokhoz nem mertem megkocáztatni a használtat.
De akár ugyanez a kombó használtban beleférhet a költségvetésedbe szerintem.Én még vettem hozzá tokot,kábelt,tartót,pengetőt,hevedert,volt ajándék hangológép,igy ez 100K-ból állt meg.
-
félisten
-
izomhod
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #9121 üzenetére
Ragasztott nyakkal ne foglalkozz, nem attól jó vagy rossz egy hangszer. Ha úgy lenne, a Music Man meg a Fender is már rég ragasztana.
Majdnem. Leo Fendernek kicsit más volt a koncepciója, mint a Gibson gyárnak. Mondjuk, hogy "másra való" egy Strat és egy Les Paul.
Ha LP feelinget szeretne a srác akkor dukál a full mahagóni ragasztva, maradjunk ennyiben. Opel Calibrára sem teszel terep gumit, vagy Mercedesre tetőcsomagtartót. Ha mindegy, akkor persze mindegy.
Időnként előkerül a kérdés, hogy mennyire dolgozik a fa egy gitáron. Az a helyzet srácok, hogy dolgozik. Ha kell a sustain, a hangkitartás (amiben a LP jó), akkor kell a full mahagóni ragasztva.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #9126 üzenetére
na igen, súlya az legyen, azt szeretem
igazából ezek közül kéne válogatni, csak azt tudnám mi a 'csának egy negyedik gitár, de muszáj hogy legyen egy les paulom, nem bírom ki
-
félisten
-
X2N
őstag
válasz Plazmacucci #9126 üzenetére
Nekem a V100AFD 4,1kg szemben az Ibanez SAS36FM-el ami 3,3kg, elég szembetűnő a különbség amikor felkapom. Mostani Gibson LP-nek mennyi a súlya nem tudja valaki? Ja ez az üregesítés meg elvileg azért van hogy jobban rezonáljon a test. Meg h ne kapjon senki sérvet az 5 kilós gitártól, azért egyszer kipróbálnák egy 5 kilós Les Pault
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #9128 üzenetére
az lesz majd
nemtom ki pesti innen, ki nem, de hol érdemes szétnézni?
a hangmestert ismerem, meg a v52-tKölnben voltam olyan hangszerboltban, ahol voltak kis hangszigetelt boxok, ahova bevitetted a kiszemelt gitárokat, erősítőt, pedálokat és lehetett tolni
itthon van ilyen?
-
izomhod
őstag
-
félisten
-
sajtee
őstag
válasz izomhod #9127 üzenetére
Az a V100-as nagyon jó.
Én is nézelődtem az Epiphone-ok közt (amiket linkeltél), de sok rosszat hallottam róla.
Tudom, hogy ebben az árkategóriában nem szabad csodát várni, de amint látom, jelenleg is 3 gitárod van, gondolom, nem akarsz szart venni, szóval lehet, hogy ez epifón belőle.
-
BluEyes
őstag
válasz izomhod #9127 üzenetére
Ha ekkora a leszpólimádat, mért nem veszed meg az eredetit? Egyáltalán nem elérhetetlen. [link] Ma 285 körül veheted az eurot, így 185k-ba kerül a linkelt gitár. Eladsz egykét gitárt a háromból, meg az Epi (vagy AFD) ára, és majdnem meg is vagy.
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
M@trixfan
addikt
válasz Eastman #9142 üzenetére
Hazafiként azt kell mondjam sajnos, hogy komolyabb dolgokat érdemes onnan vagy az Andertons-tól venni. A Thomann-nál voltam kint, napokat lehetne ott eltölteni, fnoman szólva más világ. Európa egyik meghatározó hangszer elosztója. Itthon a hangszerboltok nagy részében semmi komolyabb nincs raktáron és szürkegyanús a beszerzés, magas áron. Komolyabb cuccnál az sem mindegy, hogy milyen módon történik a garancia ha valami baj van.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
BluEyes
őstag
válasz izomhod #9145 üzenetére
A garanciális ügyek intézése példás a Thomannál. A költséget valóban bukod, de pl. a linkelt giár itthon 240k-ba kerül. A kb. 30 euro (esetleges) postaköltséget símán bevállalom kockázatnak, még akkor is jobb vagyok egy fél minimálbérrel.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
M@trixfan
addikt
válasz izomhod #9145 üzenetére
Ne viccelj Egy Music Man-t, Suhr-t, Japán Ibanezt bármikor! Hahó! Ez az egyik legnagyobb európai kereskedés! Nagyértékű gitárt csakis ilyen megbízható helyről szabad. Főleg akkor ha olyan átlagember vagy mint pl. én akinek senki hangszerboltos vagy ismert zenész haverja nincs itthon. Már csak az óriási kiálított készlet miatt érdemes kimenni egy kirándulás keretében. Itthon bizony azt is megcsinálják, hogy mondjuk a Thomann-tól kedvezménnyel felvásárolja a bolt kiszemezgetve a 80%-os állapotú gitárokat, majd itthon felkerül a polcra mint új. Én már nagyon régen nem nézek gitárokat, de amikor néztem gyanúsan szar gitárok voltak mindenfelé.
Én már vásároltam a Thomann-tól. Kb. olyan mintha Mercedest vennél. 3 év garanciát kaptam, fizetett szállítással ha bármi lenne. Mondjuk azt nem értem, hogy miért pont egy komoly hangszernél sajnálod a pár tíz euro szállítást a professzionáli szervízért cserébe Itthon sokan még számlát sem adnak, nemhogy rendes garanciát. 14 napos kérdés nélküli visszavétel meg csak a mesében létezik. Finom szólva egy teljesen más üzleti kultúra. Sajnos nemcsak szekértelemben, kiszolgálásban, de sokszor árban is előnyösebb.
Legjobb tanácsként mondom, ha valóban komoly gitárra gyűjtesz, akkor a 300 környékét lődd be! Kb. innen indul az a szint ahol jó a nyak, jó a pickup és ami a legfontosabb: konstans a minőség. Ezért vehetsz meg egy Suhr-t, Music Man-t vaktában, minden egyes darab ugyanolyan jó.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
izomhod
őstag
válasz M@trixfan #9147 üzenetére
ha arra járnék, akkor helyben kipróbálva vennék gitárt, de postán hogy nem néztem meg az necces
ez a hazai boltos gyenge b-stock renelés elgondolkodtató
300 egy gitárért?
ha havi milliót keresnék, nem sajnálnám érte, de egyelőre ez várat magára
meg nem használnám ki úgyse. azért vettem basszusgitárt, mert nincs időm tanulni a hathúroson. ritmusgitáros szerepet vállalok csakbár most elővettem a stratomat oszt ezt tanulom
-
bucsupeti
senior tag
A felsoroltak közül melyiket választanátok? Nem kell indokolni, csak érdekelne a döntésetek. Annyi talán hogy 70000 Ft van a zsebetekben és a különbséget is ki tudjátok fizetni, de akkor azt magadnak meg kell tudni indokolni hogy miért is éri meg azt a különbséget mégiscsak leperkálni.
VOX VT40+ VOX VFS-5 lábkapcsolóval (74.800 FT)
PEAVEY ENVOY Marshall lábkapcsolóval (70.900 Ft)
PEAVEY VYPYR 30 Snapera I lábkapcsolóval (87.800 Ft)
ROLAND CUBE 40XL FS6 lábkapcsolóval (82.000 Ft)
Line6 Spider IV 30 Line6 FBV2 kapcsolóval (72.800 Ft)"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Rtx 4070 ti super omniblack 35 hónap garamciával
- Core2Quad Q9550 garanciával
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest