- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
-
blackmacs
aktív tag
Valaki esetleg a 9597-re valamit?
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
félisten
-
blackmacs
aktív tag
YouTube-on láttam róla pár videót tetszett a hangzása azért gonndoltam arra.Persze használtan gondoltam megvenni.
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
félisten
-
blackmacs
aktív tag
válasz Plazmacucci #9609 üzenetére
Ezt jó tudni!Amúgy mindenkép kiakarom próbálni üzletben csak érdekelt volna ha valakinek van személyes tapasztalata ezzel a típussal.
-
félisten
-
Eastman
addikt
válasz blackmacs #9610 üzenetére
Azt Te is látod majd, ha a kezedbe veszed a hangszert, hogy mennyire vannak elkopva a bundok. Közelről alaposan nézd meg a vastag E húr alatti bundok formáját, ívét végig a nyak teljes hosszán! Ha a vékony E, H (B) és G húr alatt laposabbak, kopottabbak főleg a 12 bundtól a test felé az E és H alatt; akkor "szét van játszva" a bundozás a sok húrnyújtás miatt. Később nehezebb még egy hangszerésznek is pontosan beállítania a gitárt. Magyarul a közeljövőben költeni kell majd rá. Futtasd végig a tekinteted a mély és magas E húrokon a nyak mentén. A húroknak végig párhuzamos távolságban kell haladniuk a nyak szélétől. Ha a test és a nyak találkozásánál pl. a magas sokkal közelebb vagy távolabb van a nyak széléhez mint a mély, illetve fent a fejnél, a nyereg két szélénél egyenlő a nyak és húrok közti táv, de lent a test és nyak találkozásánál nem párhuzamos vonalakat látsz, az utalhat arra, hogy gázos a nyak.
Mikor az erősítőre dugtad a tiszta, effektmentes csatornán hallgasd meg a hangját. Az erölködő hangszíngombjait középre állítsd, a hangerőt az elején lehet kisebbre, viszont a gitár minden gombját tekerd ki 10-ig! Tekergesd meg a potmétereket egyenként. Hallod, majd ha esetleg kontakthibásak, recsegnek. Kicsit mozgasd meg a gitárba bedugott jackdugót is. Onnan sem jöhet recsegés, pattogás. Ha mégis ilyet hallasz, kérj egy másik kábelt, vagy fordítsd meg, az erősítőbe dugott végét tedd a gitárba és viszont. Mozgasd meg azután is. Ha recseg, sanszos, hogy a jack aljzat kontakthibás.
Sokat használt gitárnál a híd hangszedő "be szokott izzadni" a gitáros tenyerétől, amit sokszor a hídon pihentet - bár fedéllel szerelt pick-up-nál ez nem nagyon jellemző. Közelről alaposan nézd meg a krómozott hidat és a hangszedő keretének hat csavarját, hogy van-e rajtuk rozsdára utaló nyom. A háromállású kapcsolót állítsd a híd - potikhoz közelebbi - pick-up-hoz (humbucker, ebben az esetben) és hallgasd meg a tiszta csatornán. Egyenként pengesd meg a humbi felett a húrokat. Olyankor a magasabb húrok picit hangosabbak, de nem szabad recsegnie az erősítőből kijövő hangnak. Majd a háromállású kapcsolót állítsd csak a nyaki pick-up-ra és egyenként a hangszedő fölött pengesd meg a húrokat. Itt a mélyek dominálnak, de a magasaknak is csengeniük kell. A két humbinak ugyan olyan hangosnak kell lennie, de a nyaki picit mélyebb hangszínű, a hídnál lévő magasabb. A középső állásban mindkettő szól, úgy a leghangosabb a gitár.
Nézz rá a test hátuljára is. Ha esetleg karcos az övcsat környékén, az utalhat arra, hogy a tulajnak nem a Cort volt a legféltettebb tárgya. ...bár ez a gitár hangját legkisebb mértékben sem befolyásolja.
Aztán ha belefér, próbáld ki torzított csatornán is a hangszert, de csak finomabb chrunch-csal, ne atomra torzítva. A híd pu-ra kapcsolva jobban torzít, jobban harap, sikít a gitár, nyak pu-nál teltebb, ütősebb a hangzás.
Persze, ha keveset használt és jónak látod a nyakat, egyben van a test, nem recseg az elektronika és mégsem szól jól a gitár, lehet, hogy csak egy húrcsere és egy komoly beállítás kell neki, hogy életre keljen. Kb ennyi.
Összességében és részleteiben így kell kinéznie a hangszernek: [kép].
[ Módosította: Ndruu ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
Bárcsak gitározni is így tudnék, mint okoskodni. Sebaj, 40 éves koromig adtam magamnak időt a projektre. Bár a'szem ráérek még...
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
Hogy áll a hónap végi gitáros találka?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
addikt
Hali újra!
Ha van itt valaki aki fülre szokott számot leszedni akkor milyen lejátszóval szokta ezt tenni?
Nekem a winamp egy kicsit kezd kínszenvedés lenni. Leszedtem hozzá egy DSP plugint (pacemaker) amivel lelehet lassítani, hogy a pitch ne változzon, de a winamp az idő csúszkája elég pici így nehéz pontosan a megfelelő időpontra ugrani, illetve néha jó lenne, ha egy kiválasztott szakaszt ismételne csak.
Amúgy lehet, hogy csak valami jó plugint kéne szereznem ehhez is... de nem igazán találtam használhatót.
Gondoltam hátha küzdött valaki hasonló problémával, és megoldotta.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Enton
addikt
válasz benedekco #9618 üzenetére
Ha nagyon egy fix részlet érdekel egy számból akkor audacity-vel kivágom és mehet vissza winamp-ba.
Ha tekergetni akarok pontosan akkor médiaplayerclassic-ba vele, széthúzva az ablakot már lehet kattingatni mint állat."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
addikt
igen, nálam is ez a programcsokor van fent audacityvel szétdarabolom a számot
de mivel qrvára szarul megy a lehallgatás, ezért kell a lassítás, ami nincs mpc-ben... valamiért nem tudok lehallgatni nótát...pl most a nothingelse-ben van egy részlet ami nem megy, de csak 5mp kéne... oké kivághatom megint audacitível, de szerintem lesz még vagy 20 ilyen részlet amivel szívni fogok...
mindegy kivágom, aztán nyomom így tovább...[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
blackmacs
aktív tag
-
addikt
válasz blackmacs #9624 üzenetére
Engem Hendrix inspirált... de azt újra csinálni/játszani amit ő alkotott, felesleges.
Amúgy a akiről beszéltek sokat nem hallottam. U2 tudom mi, régen hallgattam is tőlük ezt-azt, de hogy a gitár nem fogott meg az is biztos. Na most akkor megnézem ki/mi ez az egész. Kell a változatosság és a széles látószög.
-
bucsupeti
senior tag
válasz benedekco #9620 üzenetére
audacityt használom én is. de nem vágok ki semmit. egyszerüen kijelölöm a kívánt részt, majd ezt lelassítom /effektek között van ilyen/ és shift+play a kijelöltet folyamatosan ismételve játsza. nekem tutira bejön ez a módszer.
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
blackmacs
aktív tag
válasz benedekco #9626 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom!
Bár én szeretek minden gitárszólót mindegy ki játssza.Csak bennem akkor érett meg a gondolat hogy gitározni tanuljak mikor U2-t hallgattam.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
blackmacs
aktív tag
Az Epiphone-ról mit lehe tudni?Jó cucc?
-
blackmacs
aktív tag
Már csak azért kérdem hogy megéri e beruházni rá?
Mert ezt nézegetek meg Cort-ot.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
-
blackmacs
aktív tag
Én sem akarok olyan lenni mint más csak tetszik amit csinál.Mint fentebb írtam nekem a gitár hangzása tetszik nem a gitáros maga.Ugyanúgy bírom pl.Santanat,Chris Rea-t,vagy
Bryan Adams szólóit is.
És igen talán 10 év múlva..[ Szerkesztve ]
-
addikt
Tudom ajánlani. Nemrég találtam rá a komára.... nem vagyok valami kitanult forma a rock szakmában. Pedig nagy öreg volt ő is.
-
Eastman
addikt
válasz benedekco #9641 üzenetére
Ez az amit a Les Paul és különösen Gary ujjai alatt a LP nagyon tud, a vastag sustain, a hangkitartás.
Nagyon szeretem Gary Moore játékát, egyre jobban. Élőben is láttam a BS-ben, nagyon odacsapott a száraz fának, gitáristen volt! Aztán a PeCsában az emlékére rendezett koncerten is voltam. Gyönyörű, meghitt búcsú volt. Most szereztem meg a Dirty Fingers című lemezét, rajta a Don't let me be misunderstood-dal. Nagy kedvencem, perfekt a szólója. Utaltam már korábban Garyre itt is. Nagyon nagy a letöltéses szövege.
Hendrik Freischlader a Moore zenei örökség leghitelesebb őrzője. Október 17-én lép fel az A38-on. Gary és Hendrik is nagyon szerették Magyarországot, a magyarokat. Érdemes feliratkozni a Lord of The Strings Gary Moore Fanclub hírlevelére, mert mert mindig friss hírek érkeznek és komoly kapcsolatépítés és kapcsolatápolás folyik Freischladerrel és Cliff Moore-ral, Gary testvérével is, aki nagyon jó fej, hatalmas arc és ő is nagyon szeret az országunkba látogatni.
-
izomhod
őstag
audacity kérdés:
tegnap vettem észre, hogyha veszem fel a gitárt, a jel 5-10 mp után elkezd kb a felére gyengülni, majd beáll egy közepes szintre, és utána olyan, mintha visszhangozva lenne
mitől lehet ez? kábel?
vagy valaki tapasztalt ilyet ebben a programban?[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
Szerintetek ez megér ennyit?[link]
-
blackmacs
aktív tag
És ez megéri az árát szerintetek?
[link]BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
sajtee
őstag
Nem vagyok ideges.. Hangolás közben elszakadt az A húr...
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Apple notebookok
- Milyen légkondit a lakásba?
- OpenWRT topic
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Kés topik
- További aktív témák...