Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Gorneck #11854 üzenetére

    Ahamm, mégis van itt valami árulás! Fülön is csíptem!
    FSB 450, Mem 900 cl 4-4-4-14, pl7, 2,2V-al STABIL (20 perc orthos)
    Ezután csak az FSB-t emeltem 6-al és fél perc után elszált az XP a blenddel, újraindítottam és SmallFFT-ztem 10 percet hogy tuti nem a voltage calibration sül el vissza és kevesebbet bír a CPU-m mint rég, de ez ment neki. Feltoltam az időzítéseket 5-5-5-15-re, de ez se segített, fél perc orthos és halott a gép, perflevelt feltoltam 7-ről 8-ra, mindennek adtam 0,1V plusz feszt (alaplapi alkatrészek, mem, még a CPU-n is emeltem tesztképp pedig így is kap bőven) és ugyanúgy percek alatt meghal az egész rendszer blend alatt 456-os FSB-vel. Visszaraktam 450-re és mióta gépelek ugyanúgy stabil a blent és szerintem az is marad.

    Megnéztem hátha pont erre a számra kényes, bootoltam 455-ös FSB-n is, de ugyanúgy felejtős, valami történik 450 és 455Mhz-es FSB közt aminek nincs látszata a BIOS setupban, de kinyírja a gépemet memóriakezelés terén. (ez a gond azóta van hogy újabb BIOS-okkal kísérletezek)
    Jó hogy nem cseréltem emiatt Crucialra az A-data-kat, mert gondolom azokkal su jutottam volna emiatt messzebbre. (kétféle memszorzón is fentáll a baki)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák