Új hozzászólás Aktív témák

  • kpityu2

    őstag

    válasz A-hole #11642 üzenetére

    A CAD szoftverek lebegőpontos számábrázolást használnak a parametrikus leíráshoz. Kivéve a Creo-t ami fixpontosat (ez elég nagy szívás tud lenni a Creo-ból exportált modelleknél, mert az importáló rendszerek vért izzadnak, hogy újra összekalapálják az éltalálkozásokat, a 2D rajzoknál meg tipikus, hogy pl. a furatpozíciók századon belül összevissza szórnak).
    A CAM szoftverek csak a pályageneráláshoz csinálnak háromszögmodellt, gyakorlatilag ugyanúgy ahogy a FEM szoftverek egy preprocesszálás folyamán. Kivéve az ArtCAM és társait, de ezek ugyanabba a kategóriába tartoznak mint a Maya, 3DMax a modellező szoftvereknél: fontosabb, hogy jól nézzen ki mint a pontosság.
    Logikus is, hogy a pályagenerálás során történjen a tesszeláció, hiszen ha előre betöltesz egy adott pontosságú háromszögmodellt, akkor annál finomabb pályagenerálást nem tudsz csinálni. Ha 0.02 mm-es húrhibával tesszeláltál akkor hiába generálod a pályát 0.001 mm húrhibával, az csak azt jelenti, hogy ilyen pontossággal fogja követni a durvább poligont.

    Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

Új hozzászólás Aktív témák