- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
"ujj probléma" az milyen?
Fáj ha behajlítod? És melyik? A hüvelyk vagy a mutató? Esetleg a kisujj?(#14099) bognar110:
A sávos elhomályosodás arra utal, hogy D-SUB-on keresztül hajtod a monitort. Ha van rajta DVI bemenet akkor állj át inkább arra. Ha nincs akkor nézd meg a monitor menüjében, hogy van e "Auto calibration" vagy hasonló nevű menüpont és futtasd ha van. Az beállítja rendesen a képen. Nekem melóban D-SUB-on van egy Samsung Syncmaster 943 és ott ez tüntette el a sávos homályosodást.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
GAbre
veterán
"Véletlenül" letöröltem a boot mapát a rendszervinyómról.
És nem akar bebootolni,mert hiányzik neki onnan 1 fájl.
Próbáltam vista sima és sp1es telepítőről javítani,de nem sikerült,de nem is lát oprendszert.(lehet a raid miatt,vagy azé mert sp2 van fenn?)
Ha a raid drivert betallózom,akkor se látja.De viszont oprendszert akar felismerni.
Vmi ötlet?
Most sikerült kiírnom sp2es vistát,majd kipróbálom.
Szerintetek jó lessz?Avatar
-
Viper26
nagyúr
válasz papaizsolt #14104 üzenetére
Úgy látszik, akkor nálad jó a 197-es driver...ki kéne próbálni online.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
-
bognar110
őstag
Új driver 197.77 WHQL
-
rup1u5
nagyúr
válasz rumkola #14111 üzenetére
ezt nem értem milyen logika alapján lett 257.
elöszőr azt hittem elírtad de látom, hogy tényleg az a neve.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
totya1973
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám van Gigabyte 9800GT videokártyám 1 GB memóriával és tegnap délután a fiam elkezdet játszani a egy játékkal és a játék indítása után elkezd szaggatni és fekete képernyő és kiírja ezt a hibatűzenetett: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 197.45 képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt de a helyreállás után zöld, piros, kék, sárga pixelek jelentek a képernyőn vagy rosszabb esetben kék halál próbáltam régebbi, újabb driverrel újratelepítettem a gépet de semmi változás valakinek valami ötlete esetleg. Lefuttattam a 3DMark Vantage-t is a grafikai teszteknél ugyan az a helyzet mint előzőekben leírtam. Amúgy a gép tökéletesen működik csak játék indítás után lép fel a legjobb az hogy 1 hete járt le a garancia a kártyáról.
[ Szerkesztve ]
-
papaizsolt
tag
válasz totya1973 #14117 üzenetére
helló !,, hány fokos az a vga ? ,lehet haldoklik sőt ...nincsen kizárva .
esetleg a gyári drivert ha felraknád ?vagy azzal is csinálja ?
vagy esetleg indítsad újra a gépet boot képernyő előtt F8 -->VGA mód indítása (nálad nem biztos hogy F8 al jön be ez a menü ,alaplap függő .[ Szerkesztve ]
-
totya1973
csendes tag
A hőmérséklettel nem volt baj a gyári drivert még nem próbáltam de egy haverom gépébe beleraktuk és ott is ugyanez a probléma.
-
Biga123
addikt
válasz totya1973 #14117 üzenetére
Valószinüleg a memória fáradt el a karin ha nincs húzva ...
A gari az szivacs ha most járt le.. esetleg próbáld meg csökkenteni a mem órajelet a karin hátha segít mert ez a pixelesedés memória hibára utal..---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
GAbre
veterán
Reggelt!
Lenne olyan kérdésem,h nem tudjátok mitől van az,h játék után,vagy nemtu'om,mikor elindítok 1 filmet,akad(laggol) a kép,tehát megy 1 kicsit 1-2 sec ugrás,megint megy megint 1-2 sec.
Aztán esetleg normálisan megy,ha belepörgetek,akkor megint laggol kicsit.
De játékban nem veszem észre,h "akad".Nincs fps lagg.
Lehet,h betett neki,h próbáltam kitesztelni mit bír a kártya tuningra msi afterrel?(mondjuk alap órajelen is csinálja nem tuningolva)
Lehet,h vmi köze van ahoz,h a pci-e clock az amd tuniningprogija szerint 108 mhzen megy.
És ha visszarakom 100ra akkor random ráugrik 138-ra 200ra és ezek között.
Bioszban auton van.Avatar
-
-
copass
veterán
eddig tartott a gumirögzítés! már csak egy tartotta, félig lelógott a bordáról a venti de így is elég jól hűtötte, legalábbis nem vettem észre anomáliákat!
most ideiglenesen megvan tákolva baromi erős cérnával, majd vmi vékony szigetelt dróttal megpróbálom kiváltani."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
toldy
őstag
Üdv,
Szeretnék venni új kártyát és az 5770 hawk a kiszemelt, nos ez nem nagyon beszerezhető és gondolkodtam a GTS 250 twin forz II kártyán. A kártyáról érdekelnének tapasztalatok mennyivel lassabb, fogyasztés, hang, hő. 1600x900 felbontáshoz lenne, sokat nem játszom nem kell mindent maxon vigyen ( ezen a felbontáson).Egyébként GTA IV alatt van különbség a 2 kártya között, illetve mekkora?
Az élet nem habostorta.
-
GAbre
veterán
Nah skacok úgynézki megadta magát a kártyám.
Ma cod 4 közben lefagyott a kép,aztán a gép is kékhalállal.
Ha újraindul és nyitok 1 eszközkezelőt.akkor szép kis fekete foltok lesznek,ha huzom az ablakot ide-oda.Persze,ha lehúzom minimumra az órajeleket,akkor még "jó" a kép,csak játszani nem bírok,mert megfagy a kép és kiírja,h az illesztőprogi kampecc....
Szerintetek más gépén is fogja produkálni ezt a hibát?
Nem kell 6x ide-oda vinnem,h kicseréljék nekem.Avatar
-
GAbre
veterán
válasz papaizsolt #14132 üzenetére
A kari garos még idén szeptemberig.
Bioszt akartam cserélni rajta,dejó,h nem tettem
Az van rajta amit ráraktak a gyárba.
Szét sose szedtem a karit,szóval sértetlen,ezt a hibát szajkozza folyamat.
Ha filmet indítok,akkor legtöbbször kékhalál.Nézem is az új karit,lehet atit veszek
-
papaizsolt
tag
am szemetel játéknál vagy alapból a kárya ? ,sok a 9800 széria haldoklás mostanában ahogy elnézem ,remélem enyém húzza még egy darabig ,mákod van hogy most döglött be ,
én is atit vettem volna ha nem lett volna ilyen olcsó ez a 9800GT annyiért nem akartam ott hagyni . am az ati kártyákat szeretem én is. Előzöm egy HD 3650 nagyon jó kártya volt, de eladtam.
de azért egy másik táppal megnézném a 9800GTX et
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz papaizsolt #14134 üzenetére
Hát szarakodott már eddig is,néha-néha elsötétült a kép és újraindult a gép.
De ez volt amikor 1 hónapban minden héten 5x-6x,volt,h 2-3 hónapig nemvolt hibája....
Nah mostmár nem lehet vele semmitse csinálni,le kekett tiltanom a vgát,me folyamat meghalt.
Szép kis pontok is vannak már a képernyő 80%án.
Még mindíg lehet a táp?
Mióta megvettem a karit azóta használom a tápot.
De holnap megnézem 1 másik gépben,h mit müvel,még mielőtt viszamegy axem pestre...Avatar
-
papaizsolt
tag
hát azt kéne bár most említed a pontokat a képernyőn akkor tuti az ,mert előzőnek a fagyás +kék halált írtad na most a fagyás lehetett volna rossz tápegységtől is .
nem kell másik gépbe tenni elég egy másik VGA ha megszűnik minden hiba jelenség akkor az volt a ludas
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Nah elvitték a karimat,ismerősöm is mondta,h a vga halt be,havertól sikerült szereznem addig 1 másik karit,habár nem vmi erős,a Cod 4et tudja futtatni,csak shader 3.0 nincs benne.
Nah mind1 1 hónapig elleszek vele.Aztán valószínüleg atis leszek.Avatar
-
fsb1000
nagyúr
Úrak?
Nem volna valakinek kölcsönbe egy 9800GT/1GB kártyája?
lehet meg is venném..Próbálkoztam SLI-vel , de a sajátom egy 512-vel nem müködött együtt.
-
fsb1000
nagyúr
válasz papaizsolt #14130 üzenetére
"hát a 5770 jobb lenne a GTA 4 nek az biztos erősebb mint a 250 es"
Tévedés.
Nekem mindkettő volt/van, és szinte csak GTA4-vel játszom.
Te mire alapozod ezt a véleményed?Egyébként erős CPU limittel, majdnem tök mindegy melyiket választjuk.....
-
nemethati
senior tag
Üdv a Mestereknek!
Nekiláttam tuningolni kicsit a Gainward 9800GT-t, és sikerült elérnem a következő eredményeket.
GPU: 690MHz
RAM: 1100MHz700 és fölötte már kilépegetnek a benchmarkok és visszadobja az alap órajeleket. RivaTunerrel próbálkoztam, a kérdés pedig: lehetséges hogy a shader miatt nem megy feljebb? Állítsam külön a GPU-t és fixáljam a shadert?
Szerintetek -
békornél
csendes tag
Sziasztok,
Egy XFX 9800GT vga-val lenne egy kis bibi. Az a fajta amin egy DVI és egy HDMI kimenet van. (képet igy nagyhirtelen nem találtam)
A gond az, hogy ha DVI-DVI kábellel kötöm össze egy DVI csatolóval ellátott monitorral (Hanns-G Hi221D), gond nélkül működik.
Ha viszont egy sima Dsub-Dsub kábelt használok DVI átalakitoval a videokártyábol akkor nincs kép!
Billentyűzet villan rendesen, speaker csippan, el is kezdi tolteni az oprendszert a vinyo.
Több gépben is kiprobaltam a kártyát, több monitorral és 2 dsub kábelt is kiprobaltam, de mind hiába.
Úgy tűnik hogycsak a fent emlitett környezetben ad képet. (HDMI-vel nem tudtam kipróbálni)
Hogyan lehetséges ez ?! Ismeri valaki ezt a problémát?Remélem tudtok segiteni.
Üdv -
fsb1000
nagyúr
-
békornél
csendes tag
válasz fsb1000 #14144 üzenetére
Ha arra gondolsz hogy a windowsban állitsam át a felbontást 800x600-ra az nem lenne megoldás, mivel bios alatt sincs kép.
Nemtudom egy vga bios frissitéssel megoldható e ez (ha van mód ilyenre).
Azt az infót kaptam hogy hogy az xfx 9800gt nem is megy dsub kábellel, átalakitoval.
Hát nemtudom.....
Jó lenne rájönni mi a probléma oka. -
GAbre
veterán
Vki tudja,h milyen teljesítményű gts 250-esek vannak,mert erős a gyanúm,h olyat fognak adni a karim helyett,és ami tesztet néztem az nem tetszik,kicist gyengébb kari lesz...
A viszonteladóm meg folyamat azt hajtogatja,ha kicserélték a karit akkor azt megveszi tőlem(ha megveszi),és arra kell fizetnem rá neki,h legyen jobb karim!
Amibe nem fogok belmenni sztem,me ez kissé "lehúzás"....Avatar
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest