Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
ugyanezt csinálta nálam is a riva g92-es 8800GTS-el. valamit át kellett írni és utánna működött rendesen és azóta is így megy, frankó profilokkal. szerintem itt is az lenne a megoldás. pontosan már nem emlékszem mit hogyan kellett de syn7h37ic kolégának van erről egy részletes írása logouton. onnan lestem el ha jól emlékszem.
megvan
azt hiszem itt kell valamit babrálni az autofanspeedcontrolnál.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek! Szerintetek megéri egy 512-es 4850-ről egy 1gigás GTS 250-re váltani ha kb 1:1-ben meglenne a csere?
A 4850-elött G92-es GTS-em volt. Az azóta átélt két átkeresztelés mennyi pluszt hozott ennek a chipnek?
Válaszokat előre is kösz!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Beléptem a klubba egy XFX 1gigás GTS 250-el.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Alister71 #13577 üzenetére
(#13578) fsb1000
Szerencsém volt. Tegnap zazahoho elvitte a GTX-et, ma kean83 a Radeont.
Ma zaza felhívta a figyelmemet erre az XFX-re és rögtön meg is vettem.
Nem piskóta az biztos. Egyelőre csak Furmarkban néztem. Abban kb 5-7 fps-el és 400 pontal van a GTX-em mögött és nagyon megy! Minden GTS 250-et ennyire lehet húzni?
Még ezzel a fapados aluminiumdarabbal is 820/2000/1100.Úgylátszik XFX betegség, hogy nem vált le 2D üzemmódba.
Van valakinek itt még ilyen kártyája?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz fsb1000 #13584 üzenetére
Ventivezérlés működik rendesen csak az órajelezés nem.
Henk-nek volt azt hiszem XFX GTX 260-a ami szintén ugyanezt csinálta, hogy állandóan 3D-ben ment. Ő még másik márka biosát is ráflashelte, hátha az segít de nem járt sikerrel. Ezért gondoltam arra, hogy ez valami XFX fícsör.
Érdekelne, hogy más XFX tulajnál is így van-e.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz bognar110 #13605 üzenetére
Szedd le a Precision-t és azzal meg tudod nézni, hogy leveszi-e 2D-be magát, ki is tudod iratni az órajel és fps értékeket a képernyőre játék közben így és tuningolni is tudsz vele. Milyen beállításokkal esik le 18fps-re? (válasz jöhet a GTA4 topikba is)
(#13606) Lord Vader:
BC2-ben a 4890 is csúnyán megfeküdt nekem. 20-80fps-ig volt ott minden. Ezért is döntöttem úgy, hogy inkább NV lesz a következő vga-m.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Alister71 #13610 üzenetére
Én is 5870-et terveztem de fsb1000 jött a rossz tapasztalatokkal GTA4-el kapcsolatban és ezek tudatában, meg a 4890-el szerzett tapasztalataimmal már nem merek beruházni rá. Legközelebb csak akkor fogok ATi-t venni ha elötte minimum egy hétre tudok kölcsönbe szerezni egy darabot a kiszemelt példányból és a saját gépemben rogyásig tesztelhetem. Addig is inkább spórolok egy javított reviziojú EVGA GTX4x0-ra.
(#13611) bognar110:
Akkor most már egyértelmű, hogy ez XFX jelenség. Nálam is folyamatosan 3D-s órajeleken megy. A te kártyádnak mik az alap órajelei? Az enyémnek 738/1836/2000. Rivatuner-el le tudom venni 370/920/1000-re.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz bognar110 #13616 üzenetére
Jaj látom alapoknál kell veled kezdeni mindent.
GDDR3 ram mond valamit? DDR ram? Double Data Rate? Szorozd meg kettővel azt amit a ramok sebességéhez ír neked a Precision és megkapod mennyin mennek a ramok. Én is azt tettem.
Egyébként alapból így néz ki nálam is a Precision:Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Egyre jobban birizgálja a fantáziámat, hogy ha az XFX vacak aludarab hűtőjével ilyen lazán hasít játékok alatt 810/1950/2200-on (78-80fokon, 75-80% körüli ventivel) akkor vajon mennyit lehetne belőle kihozni ha rátennék egy AC twin turbo-t.
Az egyetlen bibi csak az, hogy nem akarok erre a kártyára költeni.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Alister71 #13625 üzenetére
(#13626) szasanyi:
Kiváncsiságból érdekelne, hogy mire lenne képes a GTS egy AC TT-val de nem akarok 7K-t költeni erre a vga-ra. Max fél évig tervezem ezt megtartani a 7K-t meg inkább félreteszem és várok míg kijön a javított GTX 4x0. 7K az nekem baromira nem olcsó kategória. A 2K az már az. Volt AC TT-m a 4850-emen és nagyon elégedett voltam vele.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Mindegyik GTS 250 55nm-es! A GPU-Z hibásan 65nm-esnek detektálja az enyémet is.
Én már 30K-t sem adnék egy GTS 250-ért.
Nézz körül itt az apróban! Használtan, garanciával 25K környékén már lehet venni jó, 1gigás GTS 250-eket. Én is itt vettem az enyémet 24-ért, 16hónap garanciával. Ez az ár még reális egy 1gigás GTS 250-ért.
Tápból meg ezt tudom ajánlani neked: [link]
Ez nálam simán vitt egy húzott Q9550-et és egy GTX 260-at.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz szasanyi #13661 üzenetére
Hát itthon én sem vennék boltból Enermaxot az biztos, mint ahogy új videókártyát se.
Az a +10, +30K amit itthon rátesznek egy új tápra vagy vga-ra azért elég húzós nekem.
525W-os PRO82+ II-t 22K-ért vettem. Ezt az árat reálisnak is tartom érte de a 30-at nem. Ugyan úgy ahogy a GTS 250 esetében is levezettem az elöbb.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Biga123 #13664 üzenetére
GTS 250-ből nincs 65nm-es. Amennyire én tudom a 65nm-es G92-k mentek a 9800 GTX-ekre. Ha tévedek akkor szeretnék linket kapni valamilyen netes GTS 250 tesztről ahol le van fotózva a kártya, a GPU és látszik az A2 felirat. Hátha én tudom rosszul.
Az enyémre is A2-t ír a GPU-Z miközben B1.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz patvaros87 #13722 üzenetére
Lehet, hogy másik biost kapott.
Tölts le egy Evga Precision-t és húzd a kivánt órajelekre.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Csak mert látom, hogy lefényképezted a monitort és azt a képet töltötted fel ide.
Ennél bonyolultabb mód már csak az lenne ha elöszőr lerajzolnád papírra amit a monitoron látsz és utánna a papírt fényképeznéd le, majd azt töltenéd fel.Vicc nélkül:
Megnyomod a Prt Scr gombot, majd megnyitod a Paint-et vagy bármilyen képszerkesztő programot és azon belűl PASTE vagy Ctrl+V és már ott is van a képed amit aztán tetszőleges méretre crop-olhatsz és tetszőleges formátumban menthetsz.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Dark KillerX #13851 üzenetére
Egy az egyben 4830-at GTS 250-re szerintem túl optimista elképzelés.
Persze én elfogult vagyok, mert nekem megváltás volt 2 gigás 4890-ről váltani 1gigás GTS 250-re. Én még egy 8800GTS 512-t sem adnék a 4830-ért 1-1-ben. Remélem találsz valakit akinek éppen ez kell.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Core2duo6600 #13860 üzenetére
Attól még nála dadoghat...
-
rup1u5
nagyúr
válasz fsb1000 #13882 üzenetére
Kivéve az XFX kártyáit.
Hogy ezek milyen egy szutyok kártyákat raknak össze! Soha többet nem veszek XFX-et.
Kezdődik ott, hogy post-olásnál GTS 250 helyett GTX 250-et ír ki, aztán a hűtő egy darab gányolt aluminium öntvény bármiféle felületi megmunkálás nélkül. Én políroztam kicsit fel kétezres polírpapirral, hogy jobb legyen a hőátadás a GPU-nál. De a legdurvább az, hogy egyszerűen kihagyják a kártyáikból az energiatakarékos üzemmódot!!!
Végülis mi a f@sznak az nemigaz!?
Folyamatosan 3D-ben teker a kártya és a feszültség is ennek megfelelő. Ebből adodóan a hőmérséklete is 60 fok IDLE, 35%-os ventivel, úgy hogy én profiloztam le az órajeleket rivatunerben 370/920/500-ra 2D üzemmódra.
És olvastam XFX GTX 260-ról amivel ugyan ez volt. Azt hiszem talán Laraxior-é volt a kártya. Tett is föl képet a hűtőjéről a GTX 260/280 topikba. Ugyan ez a szaros aludarab volt azon a 260-ason is.
Szóval az XFX-et tessék kerülni!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz OddMan #13906 üzenetére
Létezik rövid és ha jól emlékszem még low profile GTS 250 is.
(#13907) GAbre:
Én semmi fölösleges tűzfalat meg vírusírtót nem szoktam használni.
A Win beépített tűzfalát és az autómatikus frissítést bekapcsolom és felrakok egy Microsoft Security Essentials-t. Tökéletesen működött így a Vista és most a Win7 64bit is nálam. Mondjuk én nem hurcibálom LAN party-kra és nem járok gázos oldalakon meg nem töltök le mindenféle ismeretlen exe-t.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
És az nem tűnt fel, hogy ez az Nvidia GeForce G92/b (9800GT/GTX/GX2 GTS 250) topik? Szerinted mennyi a valószínüsége, hogy az itteni topiklakók fogják tudni neked megmondani, hogy hol vehetsz HD 5970-et?
Itt tedd fel a kérdésed vagy menj az 5970 topikba, mert ez itt OFF.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
PL:
w.daywalker
Tudom ajánlani a srácot!(#13975) GAbre:
Bejössz offolni és még neked áll följebb ha rádszólnak?
Ne viccelj már ba+!!!
És ilyet írsz:
"Azt gondoltam,h van topikja,csak nincs kedvem oda írni"
Mi az hogy nincs kedved? OFF-olni meg van kedved ugye? Milyen logika ez már ne haragúdj??
Szerinted hol tudnak neked több infóval szolgálni 5970 vásárlásával kapcsolatban? Egy NV-s topikban vagy az 5970 topikjában?
Tedd föl magadban a kérdést, hogy melyik kártya topikjában nagyobb a valószínüsége annak, hogy érdemi választ kapsz a kérdésedre. Komolyan mondom nem értem az embereket néha.
Nincs kedvem oda írni
hát bazmeg![ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Nincs mit! Tőle nyugodtan vásárolhatsz! Megbízható srác, papiros garancia.
Végülis bármennyire is háborogtam csak ebben a topikban kaptál tanácsokat!
Ha az adatlapodon lévő konfigba vennéd az 5970-et akkor abba tényleg felesleges ilyen erős kártyát tenni. Ráadásúl az az LC Power 600W is egy olyan táp ami mellé én be nem mernék rakni egy 5970-et.
Egy 5870 már bőven elég lenne abba a konfigba. Sőt! Sok is......na most már tényleg befejeztem az off-olást.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
XFX GTS 250 1Gb-ra fel lehet szerelni AC Twin Turbo-t?
[kép a kártyámról]Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Biztos, hogy a vga miatt indul újra?
Tuning van a procin és a vga-n?
Egész pontosan milyen jelenség mellett produkálja az újraindulást? Ha kikapcsol újraindulás elött a monitor akkor lehet vga, ha kékhalálozik és aztán reset akkor inkább memória vagy proci hiba, ha pedig csak fogja magát és egyszerűen, hirtelen restartol mintha menet közben resetet nyomtál volna akkor inkább a táp okozhatja.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Filmnézés közben visszaveszi 2D üzemmódba az órajeleket?
Evga Precision-al vagy Rivatunerrel nézd meg.
Lehet, hogy 2D üzemmódban túl kevés feszt kap a GPU.
GPU-Z-vel mentsd le a kártya biosát, majd Nibitor-al nyisd meg és nézd meg milyen 2D, 3D frekvenciák és feszültségek vannak beállítva. Lehet, hogy elég neki ha 2D-re adsz egy kis plusz feszt. Mondjuk 0.02v-ot.Nem értek a RAID-hez de azt hiszem csak azonos méretű vinyókat lehet tömbbe kötni. "Azonnali kérdések órája" topikban kérdezd meg és hamar kapsz választ.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Hogy érted azt hogy nem ír semmit?
Ezen a két fülön mit látsz?Ez a két kép az én XFX-em biosáról készült. Jól látszik, hogy semmiféle energiagazdálkodás nincs a kártya biosában. Folyamatosan 3D Extrában teker.
Csak azt nem értem, hogy ha sosem vált le 2D-be akkor minek van megadva 2D-s feszültségnek 1v?
Nézd meg, hogy nálad mit mutatat a voltages fül alatt.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Van nálad energiagazdálkodás?
Ez elég hihetetlenűl hangzik mert a biosodban semmilyen energiatakrékos freki vagy fesz nincsen.
Futtas egy Evga Precisiont, vagy MSI Afterburnert vagy Rivatunert, és monitorozd le az órajeleket idle, hogy lássuk valóban váltogatja-e.
Valahogy így.
Esetleg indíts el egy furmarkot vagy valami gpu izzasztó programot mellé, majd állítsd le, hogy látszódjon a grafikonon ahogy levált 2D-be.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest