Új hozzászólás Aktív témák

  • GyMacs

    csendes tag

    válasz Mikulásbá #78815 üzenetére

    Szerintem logikus szempont, talán az egyik legfontosabb nekem is, amikor notit veszek.

    A belbecs kb megegyezik, mindegyikben ugyanaz az Intel/AMD cucc van nvidia GPU-val. Kb ugyanannyi a memória, a HDD. A körítés nagy részét is megkapom mindenkitől, ha kell jobb monitor akkor ugyanúgy elérhető DELL-ben, mint Asusban.

    Maradnak különbségnek az olyan dolgok
    - építési/tervezési minőség (zsanérok, műanyagok, hűtés etc), de ezt tudom az egyik legnehezebben ellenőrizni, itt kevésbé tudok dönteni, hogy mi a jó, mi a rossz.
    - garancia
    - ára

    Ebből a háromból például nálam az egyik legfontosabb a garancia, hogyha kiadtam sokkal több, mint fél milliót, akkor legalább probléma esetén ne az észak-kóreai márkaszervíz panjabi angolt beszélő supportosával kelljen vitatkoznom :). Nyilván support minden géphez jár, de a minőségük nagyon nem ugyanaz.

    (nyilván mellé nyúlása minden cégnek van. Nekem sikerült egyszer egy olyan Lenovot választani, aminek gyári hibás volt a Synaptics touchpadja (nem csak a Lenovo volt érintett, hanem pl a Toschiba is, aki ilyet vett megszívta, garanciában javították, de a cseredarab sem volt jobb), a céges DELLeknél volt egy széria aminek az akkumulátora százával ment tönkre 1 éves korában, de ez gyakorlatilag elkerülhetetlen, mert ez ugyanúgy előfordulhat egy Alienware-nél, mint egy MSI-nél, így ez nehezen tud kiválasztási szempont lenni).

Új hozzászólás Aktív témák