Új hozzászólás Aktív témák

  • fericske

    addikt

    Nálam jelenleg a módosított LZ-a2-őm minden más alulírottat kispadra küldött. Igen, a K550-et is.
    Röviden csak erről, mivel sajnos ilyen már nem szerezhető be (700-7000 GBP-ért még láttam az Alin :)) , én 50 GBP-ért vettem).
    Ennek is kellett úgy kb. 100 óra mint igazából minden eddigi fülesemnek ahhoz, hogy besimuljon rendesen a hangja, de inkább csak a dinamikus driverhez kellett ennyi, az armatúrákhoz harmadennyi sem.
    A módosításról írtam már. A hátul lévő basszus nyílást beszűkítettem; ~3mm ---> ~0.3mm.
    Eredeti felállásban a hangkép nagyjából egy dr tré fülesé, vagyis sok basszus erős 300-350 Hz-es kiemeléssel, viszont sokkal jobb közép és magas hangokkal. Vagyis elég durva minőségkülönbség a mély és közép/magasok között, így ebben a formában. Számomra zavaró volt ezért a hangja, plusz néhány zenei stílust egyáltalán nem volt jó hallgatni vele.
    A módosítás után a 350 Hz-es púp eltűnt. A basszus nem igazán lett kevesebb, de megszelídült, részletesebb lett, megjelent egy kellemes - én azt mondom hangfalas - lüktető mélyenergia, ami jó testet ad minden stílusú zenének, mert most már minden stílust lehet vele hallgatni. Elég jól leköveti a különböző stílusoknak megfelelő mastereléseket, vagyis a pop zene popposan szól, a rock rockosan stb.
    A hangja kinyílt a mód után, jóval több szerepet kapott a közép tartomány, ebből kifolyólag a térérzet is jobb lett, meg valamelyest a magasok is erősödtek.
    Részletekben nem egy góliát az biztos, néhol van kicsi hiányérzetem, ugyanakkor felfedezek pluszokat is az ismert zenéknél.
    Ez most nálam a favorit. Úgy vagyok vele mint Sheratan a Fostex-ével. Egyszerűen nem tudom letenni, akár a telefonomról hajtom akár az E10-ről.

Új hozzászólás Aktív témák