Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz Parci #6386 üzenetére

    A 24 MP-es szenzor egy gyakran emlegetett lehetőség, azért említettem. De ez csak egy példa volt, és a szenzor sem csak a megapixelekről szól. Avagy akkor te talán egy "legszutykabb nikon belépő dslr"-t használsz. Valami oka csak van, hogy sokan - ami persze mindig relatív - mégis Fujit választanak. Ha pedig megkapod a mai 16MP-es gépet 24MP-vel, az előrelépés, nem? Amúgy a Canonnak is csak 18-20MP van ebben a sávban.

    "de most komolyan, ha kijön egy x-t2 egy 24 mp-es szenzorral, nem mindenki az x-t1-re vadászna jóárasítva? az a komoly fejlesztés definíciója, hogy amikor kijön, a régi már egyáltalán nem vonzó."

    Valószínűtlen, hogy csak a szenzor legyen az újítás. Az említett példában meg két dolgot kell nézni: milyen újításokat hoz a T2 és mennyivel kerül többe. A kettő együtt adja meg, hogy befizetsz-e rá. Például ott az X100, X100S, X100T. Te melyiket vennéd meg? Tud-e annyival többet az S és a T, mint amennyivel többe kerülnek? Ezeket a kérdéseket mindenkinek magának kell eldöntenie. Hozzátéve, hogy a cserélhető objektíves típusok esetén a vázak ára nagyságrendileg egy jobb XF objektívének felel meg, tehát a rendszer szempontjából nem kiugró az ára...

    Csak annyit mondok, hogy a forradalmat Pro2-től lehet várni - persze kinek mi számít annak - a többi csak finomítás. Ha az sem út, akkor lehet kétségbeesni. :)

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák