Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz izsófi #16460 üzenetére

    Szia!

    Én használom mindkét rendszert, az Olympust meglehetősen átfogóan, a Fujit (egyelőre) speciális célra.

    Hogy azt írod "ismerve nagyjából az Olympus rendszerét" azt jelenti hogy van is m43 rendszered? Illetve olyan része amit továbbra is szívesen használnál? Merthogy egy fotós rendszerváltás az plusz tényező. De mivel ez nem volt nekem egyértelmű, a továbbiakban úgy veszem hogy "tiszta lappal" megy az indulás :)

    Ha vázból a legújabb generáció (ami nem törvényszerű persze) akkor az biztos hogy Fuji X-T2-t választanék (ha mostani új áron muszáj választani)

    Az "egyel korábbinál nekem más (azaz az objektívek, amikre nekem szükségem van) lenne a kiindulás és ott bármi különösebb szívfájdalom nélkül választanám az e-m1-et az x-t1-gyel szemben (főleg hogy amikor én vettem még milyen mintabolti akciók és kedvezmények voltak)

    Az Oly 40-150/2.8 az egyik legtöbbet használt objektívem (portréfotózás természetes fénynél, valamint stúdióvakukkal), de sokszor nézegettem már a Fuji 50-140-et, ha nem lenne teljesen értelmetlen luxus két ilyen objektív is, olyanom is szívesen lenne (már csak azért is mert az Olynak természetfotózáshoz is már egészen használható (főleg TC-vel) a tele vége, és használom is ilyenre de csak kevés alkalmam van rá. Viszont portrézáshoz (amire meg sokat) ott a szenzorméret miatt lenne plusz 1 FÉ háttérelmosás szempontjából. Nehéz döntés, de amikor én vettem könnyű volt mert nem is volt még Fuji 50-140 és amúgy is egy meglévő rendszert bővítettem, szóval nálam ezzel akkor duplán eldőlt :) )

    Az UWA zoomokon még magam is gondolkozom, igazából képminőség szempontjából bármelyik lehetne (7-14 is, 10-24 is), a fényerő mondjuk csillagfotózásnál számít de azt visszahozza a szenzorméret, viszont a 10-24 olcsóbb és hát apsc-n a 24es vég az egy tök jó általános fókusztáv, míg m43on a 14 az még mindig a széles alja.
    m43ra jön nemsokára egy ígéretes 7.5mm-es fix, hogy az milyen lesz azt még a döntésem előtt mindenképp megvárom.

    A 16-55 egy tök jó objektív, akárcsak a 12-40, viszont az én szempontomból meg nekem baromi hasznos hogy a 12-40/2.8 a vázstabi miatt stabilizált rendszert alkot. Nekem ez az ami miatt bármikor is bármilyen rendszerre térnék át esetleg, a 12-40 ettől függetlenül biztosan maradna (hacsak majd nem a szintén Oly 12-100 helyette :) Nekem szükségem van egy ilyen stabis utazógépre, sokat sokfelé használtam/használom, nagyon bevált)

    Szóval attól függ mi a fő felhasználási területed, illetve vannak-e már bármelyik rendszerből dolgaid. Egyébként mindkettő tök jó, egyes területeken (ahogy fentebb is próbáltam írni) kicsivel több előnnyel, de tényleg lehet hogy az egyéni szimpátiák majd többet számítanak :)

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák