Új hozzászólás Aktív témák

  • bugizozi

    őstag

    válasz FerNandor #2744 üzenetére

    Nagyon jól néz ki, nálunk múlt hétvégén volt pizza :D
    Végre rászántam magam erre [Pizzavas] féle receptre. Végülis nincs vele több munka, mint egy simával annyi, hogy előre kell tervezned. Ami nagyon tetszik benne, hogy másnapra sem száradt ki a tészta. A recepten kicsit módosítottam, 15g élesztőt használtam, illetve vegyesen sima fehér-, és teljeskiőrlésű lisztet.
    Mondjuk az a része nem volt teljesen világos, hogy az elején írja "Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben" - ez mekkora mennyiség legyen, illetve a 250 ml-t ezen felül kell a tésztához adni, vagy a 250 ml-ből "veszek" el egy kicsit amiben felfuttatom az élesztőt, mondjuk 100ml és utána még 150-et adok a liszthez?!
    Sütni úgy szoktam, - pizzakő hiányában - hogy a sütőt felveszem max-ra, és a tepsit először legalulra rakom, kb 6-7 perc alatt kész az alja, után legfelülre rakom ~3 perc hogy a sajt szépen ráolvadjon.
    Hja és amit itt írnak szósz az valami zseniálisan egyszerű és nagyszerű :C Innentől biztos hogy így fogjuk csinálni.

    VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

Új hozzászólás Aktív témák