Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    válasz #31733248 #110463 üzenetére

    "Már rég nem arról van szó"

    Persze, mert tereled folyamatosan másra a témát ahelyett, hogy arra válaszolnál és arra adnál magyarázatot, amit kérdezek.

    Jössz a staggered HDR-rel, amit úgy állítasz be, mintha tök általánosan bevett megoldás lenne, közben a quad-bayer szenzorok közül is csak pár darab képes rá és mellesleg ugyanúgy csinálnak klasszikus több expós sorozatot IS (ha máskor nem, éjjeli képekhez), szóval teljesen irreleváns ha az eredeti témához kanyarodunk vissza.

    Mellesleg végig GCam-mal érveltem a többelemes feldolgozás mellett, ami legújabb telefonokon is ugyanolyan alapelven működik, mint egy sok éves középkategóriáson, vagy mint egy 8MP-es telével...
    Mégis ugyanazok az előnyök megfigyelhetőek rajta amikről beszéltem, staggered hdr nélkül is, relatíve magas iso-n is.

    "Az általam írtak megértéséhez gondolj arra, hogy kézből nem lősz olyan csillagfotót a Pixellel, mintha állványra raknád és hosszú expóval dolgoznál. "

    Szerinted ezt ki nem érti? De semmi értelme kézből vs állványról hasonlítani, mert állványon is lehet többelemes feldolgozást használni. Astro mód, 6 percen keresztül csinálja a különböző expós képeket és megint csak jobb lesz, mint amit 1db expóból csinálnál, akármilyen alacsony iso-n.

    Ha meg már raw képekkel sincs értelme érvelni, akkor mivel van?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák