Új hozzászólás Aktív témák
-
rwin5
őstag
Voltam edzeni, hosszabb edzést terveztem, de behívtak délutánra melózni így egy átmozgatás mellé raktam le a voksot. Aztán odajött hozzám egy versenyző testépítő, hogy nem jól csinálom a gyakot, megmutatta helyesen, meg még 2-3 gyakot.. az 5 kilós súlyzótól leszakadt a vállam Mondta, hogy nagyon sokan nem tudnak rendesen edzeni, pedig én sem ma voltam először lent. Egyébként nem szeretem ha beleszólnak abba amit csinálok, de utólag visszagondolva jól tette.
1 óra múlva kb meg mehetek munkába, ezen a szép napsütéses napon. Haverom is ma írt, hogy jövőhéten szombaton lemegyünk-e hozzájuk a Balatonra, úgyhogy még 1 hét maradt pucolni a formán
-
Andris837
senior tag
Nekem is volt már ilyen, hogy egy elég komoly testépítő srác odajött és segített. Nagyon örültem neki, teljesen normális volt.
Ma délben keltem - éjszakás voltam -. Tegnap elmentem kocogni ebben a nagy melegben, meg is látszott az időn.. A visszajelzések nagyon pozitívak! Fuuu, tegnap nagyon boldog voltam, amikor az egyik régi cimbora megdicsért, hogy jól nézek ki. A szomszéd meg már "leszúrt", hogy már ne fogyjak mert elfogyok a végén!
Mára van tervben egy 14km-es éjszakai teljesítménytúra a haverokkal, bár itt nem a tempó lesz a fő, hanem a jó hangulat. Bár ugye mozgásnak mozgás lesz az is.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Andris837
senior tag
Tegnap este adtam a testemnek.
Év végén mindenképp a hosszabb túraútvonalon fogok indulni. Nagyon élveztem, keményen megmozgatott az út. A végén engedélyeztem magamnak egy kis bűnözést is. Volt egy csoki + 2 gombóc fagyi.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
rwin5
őstag
válasz Andris837 #6804 üzenetére
Az igen, grat! Mondani akartam, hogy valami "jutalom" kaja mehetett volna, de látom, hogy volt más Reggel óta mennék edzeni, de vasárnap nálunk csak 2-kor nyit a kondi, mostmár viszont nincs kedvem menni. Ma még nagyon nem ettem, most ittam egy energiaitalt mert hulla voltam, meg akciós volt a teszkóba, bár nem jó ízzel ittam, mert tudom, hogy mennyire cukros. Lehet ma is kell menni melózni így a mai edzés is kétséges, hogyha lejutok mennyi időm lesz rá
-
rwin5
őstag
válasz takacsbotond #6806 üzenetére
Tudok róla, de az nem volt akciós most
-
rwin5
őstag
Mai nap eddig oké, reggeli banán, edzés - turmix, most egy kis rántott máj, vacsorára valami zöldség, vagy barack. Szombattól Balaton, ott asszem "1-2" pizza befigyel meg strandkaja. Megcsinálták itt a közelünkben a vasúti átjárót, végre lehet bringázni is, eddig olyan kerülőket kellett tenni miatta, hogy nem volt kedvem bringára pattanni.
-
Andris837
senior tag
Adtam a testnek vol. 2: [link]
Nagyon jól esett. Kicsit fájt reggel a lábam és arra gondoltam, hogy a futás helyett inkább tekerek egy jót. Ez lett belőle.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
boost
addikt
Nyaralunk, de sikerült ma nekem is szerezni egy bicajt. Igaz kínai, meg nincs jól beállítva, de azért este megyek vele egy huszast. Már nagyon várom.
-
boost
addikt
Na, megvolt a reggeli cangázás, sőt, találtam egy nyílvános, pénzbedobós mérleget is, ami szerint tartom a súlyom, tehát nem tett be a napi 2 óriásfagyi és a minden esti lasagne. Igaz, az ebéd az szinte csak egy leves, a reggeli meg egy megrakott zsemle.
-
rwin5
őstag
Most én sem mozdulok a mérleget nézve, viszont elkészült a vasúti átjárónk (eddig le volt zárva) úgyhogy mostmár bringával közlekedem én is többségében. Ma mondjuk pont eláztam hazafelé. Nagyon rá vagyok éhezve egy pizzára, úgyhogy szerintem rendelek majd vacsorára egyet. Tegnap egész élesnek láttam a formát, ma meg pufibbnak Tegnap rántott padlizsánt ettem, ma "ebédre" (az nálam később van mindig, mint dél) meg spenót lesz
[ Szerkesztve ]
-
Andris837
senior tag
Nos, újra itt.
A két nap nagy biciklizés után (40km/nap) jött két nap 5km-es futás. Nem gondoltam volna, hogy menni fog, főleg hogy nappalos műszak (13 óra) után nyomtam. Az elsőn 31:30 volt az időm, a második nap 31:57. Nagyon szuper érzés, hogy megállás nélkül le tudok nyomni 5 km-t. Jövő hónapban emelek a távon, vagy az időn faragok majd, még nem tudom.
A kaja ma rakott zöldbab lesz sovány húsból (megpróbáltam a legdiétásabban elkészíteni), a súlyom jelenleg 112,9.. Ez is nagyon szuper érzés. Utoljára kb 10 éve voltam ennyi.
-
boost
addikt
válasz Andris837 #6818 üzenetére
Gtratula, komoly teljesítmény. én egy hét céges ideodautazás és egy hét nyaralás után felszedtem 1kg-ot. (mértem magam menetközben is, de hazaérve az otthoni mérleg többet mutatott, mint útközben.) kár, pedig oda is figyeltem többnyire, mondjuk a napi két óriásfagyi, a napi lasagne és a többi betett, úgy látszik.
ma kipihentem magam, lehül az ido" kicsit délután, és indulok a szokásos 30km-re.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Le kellene dobnom 6-7 kilót, ami főleg kis pocak és derék tájékon van.
174 cm magassághoz vagyok 81 kiló.
Ülő munkát végzek, nem sportolok.
A táplálkozásom nem a legjobb Reggel kávé édesítővel, ha éhes leszek megeszek egy müzli szeletet, este amikor haza érek 17 óra körül, 1-2 zsömle vagy kifli felvágottal (vagy néha főt kaja ha a barátnőm enne valamit) és 21-22 óra körül megint eszek mert éhes leszek.
Hétvégén ugyan ez de nincs müzlizés, van ebéd és vacsora.Ami változtatásokat szeretnék: zsömle-kifli lecserélése teljes kiőrlésű dologra és rengeteg gyümölcs de mivel azzal nem szoktam jól lakni pattogatott kukoricát is tervezek.
Testmozgásnak 3 km sétálást gondoltam.Szerintetek ennek így van értelme?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
boost
addikt
Szia, a pattogatott kukoricát kivéve szerintem mindennek van értelme, amit írtál. Nem túl diétás, 100g kb 300 kalória, és ahelyett sok sokkal értelmesebb dolgot tudsz enni. A 3km séta az szintén kb 250-300kcal, az arra jó, hogy feszesebb legyen a bőr, ha fogysz. Célszerűbb lenne, ha napközben tudnál enni valami soványat, akkor este nem jönne rád még egyszer az éhség. Vagy napközben több gyümölcsöt elfogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Mit egyek kukorica helyett ami eltömít? Vagy ehetek a teljes kiőrlésűből megint?
Próbáltam napközben enni (rendeltem kaját), de este ugyan úgy éhes voltam és mivel pénz nincs túl sok akkor inkább a kajajegyből otthonra veszek kaját.Rizst lehet enni?
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Szerintem nem kell eltömíteni. Szimplán az első 1-2 hétben éhes leszel egy kcisit. Próbálj meg napi 5ször, keveset enni. Pl reggelire egy kifli+csirkemell sonka+3in1 kv. ez kb 300-350kcal. Délre 10-15dkg rizs + csirkemell, vacsorára is kontrolláltan egy kifli meg valami sonka, vagy akkor is risz meg natúr grillfűszeres csirkemell. Közben a plsz két evés valami könny danone johurt, vagy nekem pl a Kinder tejszelet jött be. Mindkettő kb 110kcal. Persze közben kevésszénhidrátos vagy cukros gyümölcs és zöldség.
Vagy amit rendelsz délben, annak a felét edd meg, a másikat meg hagydd meg estére. Az is jó stratégia lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Andris837
senior tag
Véleményem szerint a késő esti étkezés a legrosszabb dolog.
Ahogy szgergely fórumtárs is írja próbálj meg nap közben többször keveset enni. Sokan ugye mondják, hogy 18:00 után már nem nagyon lehet enni, de ez butaság. A lényeg, hogy este már ne vigyél be szénhidrátot, valamint lefekvés előtt 2-3 órával már ne fogyassz semmit. Apró trükk még, hogy kajálás előtt igyál meg 1-2 pohár vizet. Vacsorára én pl. zsírszegény túrót szoktam enni, főleg "edzésnapon", amikor délutáni futás van.
A mozgás is nagyon fontos. A séta legyen tempós 6-7 km/h és ebből aztán lehet nyomni ameddig csak bírja az ember. Én 7-8 km-t toltam az életmódváltás elején, ma már ott járok, hogy 5km futás 30-32 perc. Nem nagy szám, de ahhoz képest, hogy pár hónapja 1,5 km-t tudtam egybe lefutni már valami.Hogy rizst lehet e? Persze. Én is azt tolom, bár mostanság ettem krumplit is, de a rizs sokkal jobb köret a fogyó alatt. Csirkemell nagyon jó, vagy esetleg sovány húsok. A tojás is jó, virsli még amit eszek gyakran. A 3in1 kávé jó cucc, de inkább a rendes eszpresszó édesítővel. (bocs szgergely)
Nekem a legjobban az vált be, hogy teljes mértékben búcsút mondtam a kenyérnek és a cukrokból is a lehető legkevesebbet viszek be.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Andris837 #6824 üzenetére
A virslinél nem sok rosszabb kaját lehet enni. Mondjuk évente 3x én is szoktam enni ha nagyon megkívánom.
Estére valóban nem jó a ch, törekedni kell inkább lassú felszívódású fehérjékre pl túró.
Fehér kenyér és a cukor elhagyása már önmagában is nagyon sokat tesz a fogyásért.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Andris837
senior tag
Nekem jobban bejött a virsli mint a felvágott. Persze nem a noname szójabombák... Uzsonnára bedobok 2-3 db-ot (persze nem minden nap, csak akkor ha megunom a tojást).
Reggelire még ami jó dolog a zabkása. Eleinte nagyon idegenkedtem tőle, de érdemes kipróbálni. Lehet mikrózni, de én inkább a főzés mellett tettem le a voksom. Az almás-fahéjas a kedvencem. Reggel egy jó adag kása délig simán kitart. Ja és fontos, hogy ha nem jön be a sárga csomagolású (nagyobb zabszemek), akkor ne add fel, próbáld ki a kék (apró szemű, finomabb őrölésű) zabot. Nekem ez jött be jobban."Fehér kenyér és a cukor elhagyása már önmagában is nagyon sokat tesz a fogyásért."
Ez a lényeg! Nekem is ez segített nagyrészt. És egyáltalán nem hiányzik a fehér kenyér, pedig aztán én mindenhez kenyeret ettem.
Szerk: A zabkásás történet Met-nek szól.
Dorien: A víz valóban fontos. Most ebben a nagy melegekben meg tudtam inni vagy 4-5 l vizet/nap.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Kisebb adagokat eszek. Sétálok. Cukor, fehérkenyér elhagyva. Este egy szelet kenyér és gyümölcs.
A rizst úgy értettem hogy sokat ennék belőle, nagyon szeretem a jázmin rizst, régebben csináltam hogy kicsit megpirítottam, ütöttem rá tojást kis hagymát bele és azt ettem.Hogy néz ki a zabkása?
-
MODERÁTOR
A rizs nagyon jó csak óvatosan a mennyiséggel diéta alatt. Este kerülni kéne a gyümölcsöket (főleg a banánt) a magas fruktóztartalom miatt. Zsírszegény túróból készült kőrözött pufirizsre kenve ideális. Rádobhatsz 1-2 szelet pulykamell sonkát és light mozzarellát. (lidl-ben egész olcsó)
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
twi452
senior tag
Én zabkása főzés helyett egyszerűen nyakonöntöm egy kis gyümölcslével (alma de inkább narancs) csak annyira h ne tocsogjon a végén hanem szépen beszívja a zabpehely pár perc alatt, megpuhul de nem ázik szét mint a papír
Ehhez még reszelek egy almát, összekavarom és kész 3 perc meló és kész a reggeli. Nyugodtan lehet müzlivel is ha valaki kívánja a plusz magvakat gyümölcsöket nekem ízlik simán natúran isSzerk:
Mondjuk én nem fogyózok csak tejcukor mizéria miatt váltottam a tejet mert imádom a müzlit gyermekkorom óta[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Amit még nem írtatok le, pedig ilyenkor nyáron nagyon aktuális szerintem az egyrészt a lecsó,igaz olajban, de vékonyan kisütve, és nem parasztkolbásszal, hanem esetleg virlivel, vagy lecsókolbásszal az íze kedvéért. Lehet tenni mellé rizst, ha ebéd vagy rizs nélkül, ha vacsora. Mennyei nyári kaja, akár egy bográcsban is, ha adottak a lehetőségek.
A másik pedig a párolt zöldségek. Ugye minden zöldség szénhidrát, de annyira legalább szüksége van a szervezetnek, és akkor ez a jobb szénhidrát, nem mint a kenyér. Ráadásul tartalmazhat vitaminokat is, ha nincs teljesen szétfőve. Vagy ha fagyasztott, főtt, akkor is legalább nem hizlal, ha nincs is benne sok vitamin.
-
Alpachino
veterán
pl. a paradicsom, zöldpaprika, kígyóuborka, brokkoli, zöldbab, kelbimbó.....Ch tartalmát nem számoljuk...legalább is a legszigorúbb diéta mellett, 200g-ig egyszere elfogyasztott mennyiség esetén
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
takacsbotond
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani mobilra egy olyan alkalmazást, amin tudom vezetni a bevitt ételeket és a kalóriát napi bontásban?Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Lacee1986
senior tag
válasz takacsbotond #6835 üzenetére
MyFitnessPal, nekem ez jött be legjobban.
-
takacsbotond
őstag
A MyFitnessPal elég jó, kár, hogy nincs benne magyar nyelv.
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
boost
addikt
válasz takacsbotond #6838 üzenetére
édesanyám nem beszél angolul. átneveztem a kategóriákat (ebéd, reggeli, vagcsora, stb) magyarra, meg egyszer mindent elmondtam neki / megmutattam, azóta tölti. Elég egyszerű a felület. Az ételek mind megvannak magyarul benne.
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Mi a MyFitnessPal
http://kutszomj.blogspot.sk/2011/04/my-fitness-pal.html
Hogyan használjuk a MyFitnessPal-t leírás 3 részben.
http://kutszomj.blogspot.sk/2011/07/hogyan-hasznaljuk-my-fitness-pal-t-i.html
http://kutszomj.blogspot.sk/2011/07/hogyan-hasznaljuk-my-fitness-pal-t-ii.html
http://kutszomj.blogspot.sk/2011/07/hogyan-hasznaljuk-my-fitness-pal-t-iii.htmlÉn csak találtam a neten, belinkeltem. Több közöm nincs hozzá. 5 éves a leírás, azóta a design kicsit modernebb lett, de azon kívül sok minden nem változott. Remélem a hölgy azóta is tartja a súlyát.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Ma bementem 90kg alá. Úgy néz ki gond nélkül meglesz a tervezett 85kg még a nyáron. Télen még alulról karcolgattam a 100-at.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Andris837
senior tag
Épp most lett kész a lecsó, holnap tolok is belőle 2 nagy adagot (400 g/adag)!
Reggel szerintem futás is lesz, mert ma csak 3,7 km volt + 8 km séta a családdal.
-
Dorien
veterán
válasz Andris837 #6842 üzenetére
3.7km az jó táv, én is pont annyit szoktam futni, csak minél nagyobb tempóban.
takacsbotond: Az én véleményem az, hogy kezdésnek jók ezek a kalkulátorok, de ha már van tápanyagismereted, akkor felesleges számolgatni. Legyen meg az irány, rendszeresen mérd a súlyodat, az erőnlétedet, nézegesd magad a tükörben és kész.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
boost
addikt
válasz takacsbotond #6843 üzenetére
biztos jó a kalóriabázis is. Én korábban egy másikkal kezdtem, de ott kevés étel volt. Sokat járok küldöldön is, és myfitnesspal-val az ottani vonakódok alapján is be tudom olvasni a kajákat, amit ott veszek. Telóra is van dedikált alkalmazás, nem csak egy weboldal mobil felülete, szóval én meg vagyok elégedve vele.
Azt viszont én észrevettem magamon, hogy ha esetleg egy két hétre abbahagyom az írást, akkor csökken a fogyás, beáll a szintentartás. Szóval nálam sokat ér, ha írom.
-
takacsbotond
őstag
Tesztelgettem kicsit, és találtam még egy kiválló applikációt. YAZIO a neve, és eléggé hasonlít a MyFitnessPalra, de nekem ennek a felülete jobban tetszik, és van benne magyar nyelv is. Cserébe nem tud annyi mindent mint a MyFitnessPal, viszont, ha valakinek fontos, hogy legyen benne magyar nyelv annak érdemes tennie vele egy próbát!
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
takacsbotond
őstag
Jó reggelt!
A családnak csináltam reggelire. Kell majd egy kis önuralom, hogy én kihagyjam.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Andris837
senior tag
Én is a kaloriabazis.hu-t használom.
-
Alpachino
veterán
válasz takacsbotond #6847 üzenetére
Pedig ez ránézésre is full diétásnak tűnik....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
boost
addikt
válasz takacsbotond #6847 üzenetére
Azért kiváncsi lennék, hogy mi volt az indíték, hogy reggelire egy tepsi kolbászos-sajtos pizzát készíts a családnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest