- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
addikt
-
boost
addikt
Sok esetben nincs mivel helyettesíteni. Nem mindenki lakik nagyvárosban, ahol talál mindenféle csodaboltot, ahol kókusztejet, csodarizseket, és hasonlókat árulnak. De egy normális diétás étrendbe is bele lehet építeni a reggeli pékárut, főleg akkor, mikor akkora a súlyfelesleg, hogy nyugodtan belefér a nagyon magas napi minimum szénhidrát, fehérje, zsír és kalóriaigény miatt. Ha majd 150-ről a kolléga lefogyott 90-re, akkor nekiállhat azon gondolkodni, hogy a napi 1200-1400 kalóriát hogy ossza be. De az még pont egy év.
-
Andris837
senior tag
Ebben 100%-ban egyetértek veled. Mióta életmódot váltottam nem ettem péksüteményt. Teljes kiőrlésű termékből persze ettem, de nem kakaós csigát vagy diós kiflit. Megtehetném, hiszen a párom szokott hazahozni a családnak, de én nem eszek. Csokit sem, igaz ma zabszelet volt, de tettem is érte, hogy megehessem mert letekertem két óra alatt 40 km-t.
Most vacsorára jön a tojás, hogy valamennyire feltöltsem magam fehérjével. Fehérje port kellene beszereznem, de sokallom érte azt a sok ezer forintot.
Igaz csirkéből meg tojásból mire bevinném azt a mennyiséget amennyit most ezután az edzés után kellene az is hasonló árfekvés lenne...Szerk:
szgergely: Napi minimum szénhidrát nincs, napi minimum fehérje van. Sokkal fontosabb arra törekedni, hogy a fehérjéből minél többet vigyél be. Szénhidrátból ezek a kalkulátorok azt mondják meg neked, hogy mennyi a maximum amennyit bevihetsz. Lehet van minimum érték, főleg ha sportol az ember, de azt meg úgyis érzed, hogy mennyit kell bevinned ahhoz, hogy ne legyél rosszul nap közben és ne legyél bágyadt, fáradékony.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
nagyúr
Majd rád cáfolok azt nézhecc!!!444!! Viccet félretéve, én bármiről hajlandó vagyok lemondani ami akadályoz a fogyásban, meglátjuk majd, hogy alakul. A teljes kiőrlésű kenyér is pékáru, nem kell megakadni a kakaós csigán. A ma reggel elfogyasztott fahéjas csigám 180 kalória volt amiből szénhidrát 28, fehérje 3, zsír 6 g az adatbázis szerint, nem fogok pánikba esni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
Szerintem elhagyom ezt a reggeli pékárut, vettem helyette nestlé fitness gabonapelyhet, magas rost tartalmú, teljes kiőrlésű gabonapehely és vitaminok is vannak benne. Vettem multivitamint és megmértem a vércukrom.
Reggel éhgyomor: 5,3 mmol/l
Reggeli után másfél órával: 4,8 mmol/l
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
MODERÁTOR
Ezzel csak az a baj, hogy rettenet sok cukor van benne.
Egy példa reggelire
2 főtt tojás
2-3 szelet delco pulykasonka
2db pufirizs
2 szem paradicsom
3-4 szelet/golyó mozzarella light sajt
Esetleg sovány túróból készült kőrözött.
Vagy 1,5-es tejjel készült teljes kiörlésű zabpehely mirelit málnával/eperrel.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bullseye
addikt
Az nagyon szép. Azért ha ez házi, egyszer kérj majd orvosit is, mert a kis kézi izék akár egy teljes pontot is tévedhetnek (és akkor már határeset az éhhomi), de a 1,5 órás nagyon biztató.
Gabonapehely tényleg nem feltétlen a legjobb, de ez cukor függő, meg ha tejjel, akkor ugye pláne, ráadásul az gyors. Nekem reggelre jobban bevált a zabpehely fehérjeporral+vízzel.
Másrészt kezdő lépésnek nem rossz szerintem, csak figyelj mennyi cukor + mennyire vagy éhes utána nem sokkal.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
woodworm
veterán
Ha már reggeli!
Munkanapokon teljes kiőrlésű toast kenyérből készült nyomós szendvicsekkel nyomulok. Meguntam a boltokban kapható selejt felvágottakat és én készítem hozzá a szendvicskrémet, +sajt, szelet paradicsom v. cékla benne. Variálom, hol csirkemell, hol tonhal, esetleg a már említett körözött.
Pihenő napokon van idő nekiülni, akkor több a hozzáadott zöldség.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kösz, ez jól hangzik!
(#7211) bullseye: most 1 óra séta után mérve 4,1 mmol/l és innom kellett 2 pohár rauch happy day gyümölcslét(100% gyümölcstartalom) mert nagyon éhes lettem és nem értem, hogy miért. Ez a 4,1-es érték tudtommal jó mert 3 alatt a veszélyes. Mondjuk azt se értem, hogy hogy tud folyamatosan csökkenni a reggeli éhgyomros értékhez képest. Reggeliztem, tízóraiztam, ittam 2 light ivójoghurtot is(200ml) szóval nem értem. Amikor nem sétálok futópadon reggel vagy délelőtt akkor semmi bajom. Ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Jó is
Van még egy tonhalkrémes receptem is, ami mondjuk nem teljesen diétás, de nem vészes.
1dbz tonhal (sós lében)
fél-1 evőkanál belga/ír vaj
só, bors, citromlé
2-3 evőkanál mustár
Jól összekevered, aztán szépen lehet kenegetni natúr pufirizsre, 3-4 db-ot megeszel egy kis zöldséggel és már jól is laktál. Van benne megfelelő mennyiségű protein, zsír és ch is.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bullseye
addikt
válasz woodworm #7212 üzenetére
WTF is nyomós szendvics?
Mondjuk én nem tudok és kifejezetten nem is szeretek főzni, de egy tonhalkrém talán befigyelhetne néha, azt nagyon szeretem, és nincs jó a környéken.
+ ha már szendvics, utóbbi 1-2 évben én a Kohl's Kitchen diabetikus kenyérkét ettem. (Lipóti a sarkon bezárt, szóval kereshetek máshol) Nem olcsó, nem tartós, sőt hamar meg is punnyad, ezért pirítani szoktam, viszont elég kenyérszerű ízben és állagban, de mégiscsak jobb (100g: 263kcal, 39 ch), és a laza tésztája miatt elég nagy és könnyű, így fejben nekem laktatóbb volt, mint a toastok, amiket eddig láttam. Akinek nagyon hiányzik a kenyér, annak szerintem érdemes megnéznie.
[ Szerkesztve ]
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Louro
őstag
Lehet ,hogy sok a cukor, de a szervezet mihez van szoktatva. Hirtelen nem lehet megvonni. Én erre tökéletes példa vagyok szerintem. Néha elfeledkezek erről és bár kímélőt reggelizek - zabot gyümölccsel vagy paillase sovány sonkával -, 10-11 körül érzem, hogy bódulok, szédülök le a székről. Akkor egy szőlőcukor életmentő. Pedig próbálok odafigyelni, de 25-26 évig iszonyat mennyiségű cukrot toltam. Dietetikus akkor látott volna, ördögűzésre küldött volna.
Mess with the best / Die like the rest
-
-
nagyúr
Hozzáadott cukor nélküli és leszarom, amíg lejön a heti 1kg addig hetente vagy 2-3 hetente megiszok egyet bár azt se egyszerre szoktam hanem 2 napra elosztva. Nem is rendszeresen szoktam de inkább ezt iszom mint mást. Nem fogok vasszigorú diétát csinálni. Nem és nem! Mert nincs rá szükség egyelőre.
-
nagyúr
3 dietetikussal beszéltem, ebből 2-vel e-mailen, 1 pedig személyesen fogadott. Totál mást állítanak mint te, de hajtogasd a hülyeségeid továbbra is.
-
-Mike-
addikt
Én is beszéltem már mindenkivel. Láttam már jó pár dietetikus által összeállított étrendet ne aggódj. Magamon kívül feltudnék még sorolni jó pár embert akit sikerült lefogyasztani.
De szeretem amikor a tudatlanság ilyen magabiztossággal párosult. Ez az én formám, mindig kifogom az adott topic eszét. -
boost
addikt
válasz Lacee1986 #7222 üzenetére
A vacsi dr Oetker - csokispudinggal ízesített zabpelyhe volt, amit forró vízben kellett feloldani. Kicsit sok volt benne a szénhidrát (40g), de még így is kb 50g-al a maximum alatt maradtam (188g / nap) a myfitnesspal szerint. Meg 56kcal-val a max kcal szint alatt.
Tudom, hogy nem ez volt a legoptimálisabb vacsi, de most ez volt nagy hirtelen megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Andris837
senior tag
Legközelebb vacsorára a zsírszegény túrót javaslom. Én kőrözöttnek szoktam megcsinálni és magában szoktam megenni paprikával, paradicsommal. Arra figyeljetek oda, hogy lehetőleg az esti szénhidrátbevitelt
csökkentsétekkerüljétek. Reggelire ez "jó" választás lehet, bár én inkább a saját készítésű zabkását ajánlom.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
boost
addikt
válasz Andris837 #7237 üzenetére
"Tudom, hogy nem ez volt a legoptimálisabb vacsi, de most ez volt nagy hirtelen megoldható."
Erről beszéltem, mikor azt mondtam, hogy sajnos néha a diétának is alkalmazkodni kell az emberhez, és nem csak az embernek a diétához.
Vendégek voltak, nem volt itthon semmi olyan, ami 1 perc alatt meglett volna, tesco-ba nem nem rohanok el, hogy itthagyjam a vendégeket. Nálam ezt is jelenti a fenntartható diéta. Kalóriában a szint alatt voltam, meg a többi részegységben is, ennél többet nem tudtam tenni érte.
Természetesen a tanácsokat köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
07.12. 81 kg
07.17. 80 kg
07.24. 79 kg
07.31. 79 kg
08.07. 78 kg
08.14. 78 kgHmmm, reméltem hogy megint lejön 1 kiló.
Kíváncsi leszek mi lesz a héten mert szabin vagyok, nincs sétálás. Mászkálok napközben, nincs nasizás, zabálás csak a séta marad el."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
borix
őstag
Magyarra fordítva lusta vagy test edzeni fogyókúrával akarsz jól kinézni így sose fogsz.
Ha az ember valamit nem akar mindig megtalálja a kifogást,hogy miért ne csinálja.
Mennyi pénzből tudnád az ilyen edzéseket kihozni?[ Szerkesztve ]
-
bullseye
addikt
De ha még 8-10 ember beszól neki, tuti nagy kedve lesz gyúrni!
Hegyibe!!!'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Met
nagyúr
Na tegyük tisztába a dolgokat, azért kezdtem el fogyókúrázni mert amikor lenéztem nem az övcsatom láttam a pólón keresztül dudorodni hanem a hasamat. Has, deréktájékon feltűnő hogy van felesleg.
Most már látom az övcsatom is nem csak a hasamat.
Nem akarok izmokat, soha nem akartam, sokáig sovány voltam, nem érdekelt.
Ha ez a jól kinézni akarás akkor jó, most már ezt is tudom. Nem vagyok kövér csak elkezdődött a folyamat, ennyit tudok és akarok tenni az ügy érdekében és úgy néz ki működik, ha a fogyás le is lassult de legalább nem hízok tovább.
Azért kezdtem olvasni a topicot mert a címe Fogyjunk le!, direkt nem a sportosabb étkezés tartalmú vagy gyúrós topicba mentem ahol mindenki nekem ugrana és hülyének nézne amiért nem az elvakult étrendet követem ami szerintük jó. Gondoltam itt normálisabb lesz a "hangulat".bullseye-nak igaza van, tényleg rohadt motiváló ez a néhány komment...
Annyi haszna volt hogy inkább nem írok ide semmit és törlöm a listából is. Nem igazán van szükségem erre."If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Politika
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest