Új hozzászólás Aktív témák

  • Cypresss

    senior tag

    válasz Jadro #17672 üzenetére

    Szia,

    Alapok nagyon egyszerűen: legyen az autód egy repülő. Amikor kiállsz a garázsodból, és eldöntöd, hogy a napi programod alapján jobbra vagy balra fordulsz az utcában, majd onnan az első, második, harmadik utcán fordulsz le, az a repülésben a SID. Amikor egy nem várt közlekedési dugó, vagy baleset miatt kerülnöd kell a jól megszokott útvonalad helyett és a célállomásodat (esetünkben egy bevásárló központ jelenti a repülőteret) egy új útvonalan közelíted meg, de ugyanoda jutsz el, az a STAR.

    A megfelelő SID-et hogy lehet okosan és hatékonyan kiválasztani ha a flight plan nem utal rá?

    Javaslom a [Navigraph Chartsot].

    Vizuálisan feltünteti az összes SID/STAR-t egy-egy pályához.
    Itt például azt látod, hogy Heathrow 09-es bal pályáról hány SID indul.
    Az ideális SID kiválasztása többek között azon múlik, hogy melyik pályairányról indulsz és milyen irányba repülsz, ha például északi irányba, akkor nem feltétlenül MAY2K a neked való SID. :DDD


    Ami még fontos, hogy a Simbrief az útvonaltervezés során SID/STAR-t is generál neked, ha ebből csinálsz egy OFP-t, akkor a Navigraph Chartsban a teljes útovnalat (SID/STAR-ral együtt) betudod tölteni és szépen végigtudod nézni, ha pedig valami nem tetszik, akkor tudsz rajta változtatni.

    Remek a két program közötti integráció, érdemes kipróbálni.

    #17671: Közben megnéztem, hát az MSFS pont lesz@rja, hogy honnét fúj a szél, ha egyszer eldöntötte, hogy melyik az aktív, akkor az marad, még ha pont pályairányban is fúj az 50 csomós szél. Azért ezt kijavíthatták volna.

    Emlékeim szerint ez valahol a háromszáz valahányadik a buglistán és a Top wishesben sem látom, tehát kb, úgy 8-10 hónap múlva talán sorra is kerül.

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

Új hozzászólás Aktív témák