- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
Miért van az, h a 737-800-as végsebessége 0,8 Mach. Az FSX.ben a repülő információjánál is ez van írva meg az, h 850km/h (kb). A valóságnak ez meg is felel. Igaz a 850 az inkább utazósebesség. A 10-11 ezer méter pedig utazó magasság. A játékban viszont 300 knots-nál ami (300*1,85=555km/h-nál) már sípol mint az őrült és durván 600 km/h-nál "szétesik". Arról nem beszélve, h az utazó magasságban ezt a sebbességet elérni szinte lehetetlen , mert 92% hajtóműhasználatnál haladok kb 555-el...valami nagyon el van szarva a játékban. van erre valami gyógyír? mert semmi köze így a valósághoz ennek a gépnek..
Aki másnak retyvetyutyu...
-
haky
senior tag
Arról nem beszélve, h így Korfura kb 1,7x annyi időbe telt elrepülni, mint a valóságban.
-
Geryson
addikt
Gondolom volt fejed, amikor szétesett a gép!
Igazából ezt úgy "szokás", hogy FL260 alatt csomóban, felette pedig mach-ban adják meg a sebességet. Magyarul húzod fel a gépet szépen mondjuk 280 csomó körül és amikor átlépsz 26.000 lábon, akkor (PMDG-ben) szimplán átkapcsolsz arra, hogy innentől hangsebességben (mach) adja meg a sebességet és úgy állítod be, hogy ez 0,8 mach legyen (nem tudom a gyáriakon ezt hol lehet belőni).
Amúgy kicsit gyors a 0,8! Malévnál a 737-esek tudtommal 0,74 (long cruise) vagy 0,76 (high speed cruise) sebességgel mennek, a 767-esek mentek csak 0,8-al.
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
haky
senior tag
Öszinte választ kérek:
kérdés:ki az aki pilóta vagy legalábbis köze van a repüléshez itt a fórumban???Aki másnak retyvetyutyu...
-
-
Geryson
addikt
Nem teljesen jutnak eszembe a fogalmak, de külön sebességről beszéltek! A repülőgépek sebességmérésénél fontos tényező a magasság, mert a torlónyomás (ami által a repülőgép képes mérni a sebességet) a különböző magasságokban más és más - hiszen más a légnyomás is. Mellékesen ezért van az, hogy statikus nyomást is mérnek a műszerek mert abból tudják meg, hogy milyen magasan vannak és ebből számítják a sebességet is.
Csorbi az IAS (Indicated Air Speed) értéket mondta neked, ennél a GS (Ground Speed - földhöz viszonyított még brutálisabb is lehet, nálam volt a hétvégén 557 csomó is). Ennek ellenére a "betekert" sebességed olyan 280-300 csomó körül van, de ennek a pontos neve nem jut most eszembe, próbáld csak ki és figyeld meg, hogy nem ugyanazok az értékek!
-
Kosztinho
tag
Én GPS-el szoktam nézni, az GS-t mutat.
Gyorsan kipróbáltam, 26000 lábon az IAS 330 csomó,a GS pedig 442. (Az már azért kellemes sebesség ) Az ha jól számolom, ~820km/h.
Mach-ra pedig az autopilotnál a IAS/MACH alatti C/O kapcsolóval válthatsz,de az nem fog 0,7-08at mutatni,mert az is IASban számol.[ Szerkesztve ]
-
haky
senior tag
Akkor most mi van ezzel a target frame rate-el??Tényleg butítja a grafikát???én eddig 60-on használtam.
-
illusiON
őstag
hali Bocs ha már volt a kérdés:
create a flight-ot belövöm, ezután azt szeretném hogy a műszerek ne maguktól működjenek, hanem nekem kelljen elindítania gépet (PMDG-s gépeknél különösen fontos) na ilyet lehet valahol beállitani és mi vagyunk látáskárosultak vagy addon kell hozzá? ha igen akkor egy linket valaki plzzz
jjaés fs2004ről van szó de azzal kapcsolatban nem találtam értelmes topicot[ Szerkesztve ]
( : no woman no cry : )
-
Geryson
addikt
válasz illusiON #1015 üzenetére
Keress rá a neten, hogy "cold and dark cockpit PMDG" vagy hasonló szavakkal és találsz 1 fájlt, amit be kell másolnod asszem a mentett repüléseid közé és akkor onnantól fogva nuku műszer nélkül fogsz indulni. Pontosan már nem emlékszem a részletekre, mert régóta nem FS9-ezem, de tuti van egy fájl ami elég könnyen megszerezhető.
FSX-ben úgy oldotta meg a PMDG (legalábbis a 747-nél), hogy van egy PMDG menü ahol van egy "load panel state" nevű opció és ott van egy általad valamilyen státuszban létrehozott panel-állás (nálam ez totál áramtalanítás + minden kapcsoló ki van kapcsolva de az ajtók nyitva és ott állnak a berakodó gépek) és amikor arra ráböksz akkor már tölti is be mentett panelállást. Mondjuk sajnálom, hogy nem együtt tölti be, hanem először magát a repülőt kell betölteni és utána a panel-állást, de hát ennyi még belefér.
-
Kosztinho
tag
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani valahogy, hogy ha kiteszem az FSX-et ablakba,és taskot váltok, ne menjen el a hang? Hosszabb utak alatt jó lenne mást is csinálni közben,és mégis hallani a rádiót,stb...
-
Hellfire
tag
válasz Kosztinho #1026 üzenetére
Én csak egy fél megoldást tudok. Amikor kérik, hogy jelentkezzek át másik centerhez akkor mondom, hogy ok, de nem állítom át a frekit és innentől nem csesztet senki, aztán majd T/D körül bejelentkezem ahova írja az ATC.
Gyerekkorában mindent megengedtek neki csak a gázcsapot nem.
-
v!ct0y
veterán
Sziasztok!
Az F-18 ra nem lehet valami rakétát vagy üzemanyagtankot felpakolni??? Vagy valami progi kell hozzá ? Így túl csupasz
-
Geryson
addikt
Ha már ilyen offline-pilóták vagytok, akkor javaslom az alábbi kiegészítőket, amivel kategóriákkal fel lehet javítani a beépített ATC stílusát...
Pro Flight Emulator Deluxe
Pro Flight Emulator: Voice Set Expansion PackEz utóbbinál vannak példahangok és azt olvasom (remélem jól olvastam), hogy Magyarországon magyar akcentussal beszél az irányító!
-
Kosztinho
tag
válasz Geryson #1032 üzenetére
wow, jó cuccnak tűnnek, majd lehet teszek velük egy próbát.Tényleg vannak benne jó fajta akcentusok(pl. az 5.en kicsit felröhögtem )
Online repüléshez milyen plusz tudás/progi kell? Fóniát mennyire kell(ene) vágni? Gondolkodtam már rajta,hogy ki kellene próbálni, de még nem szántam rá magam ,hogy komolyabban utánanézzek
[ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
Kosztinho: Ez a magyar virtuális csapat hivatalos oldala: [link] Ők VATSIM-en irányítanak, tudtommal (bár ezzel a kérdéssel tüzetesebben még nem foglalkoztam) IVAO-n nem igen van magyar csapat fent - bár az tény és való, hogy az IVAO-n nagyobb a forgalom általában, de nekem az előbbi is bőven elég.
A pilóták/oktatás részben vannak benne a fónia alapfogalmak, ezeket érdemes 1-2-szer átolvasni. Azt azért elárulom, hogy amikor én 2003-ban felmentem először akkor fogalmam sem volt, hogy ott mit kell csinálni csak pár éves beépített ATC tapasztalataimra tudtam hagyatkozni de pár oldal elolvasásával (akkor még nem volt magyar oktatóanyag) és kérdezéssel belejöttem mint kiskutya a repülésbe, vagyis ugatásba. Nem vészes a dolog, csak ajánlani tudom, de tényleg el kell olvasni előtte az anyagot mert úgy szívesebben segítenek mindenkinek ha látják, hogy azért Te is megtetted az első lépéseket. Amúgy mindenki mint kezdő kezdi (de hülye mondat), szóval no para, bele fogtok jönni és a büdös életbe többet nem repülsz offline sztem. Menj fel, nézelődj, hallgatózz és tuti el fogsz indulni egy idő után egy iskolakörré. Ja, és mikrofon kötelező!
V!ct0y: A bemásolt linknél van a "linkek" rész és ott van a Squawkbox nevű progi ami sztem nagyon jó, de hasonlóan ajánlom az FSINN-t is de 2004-hez én az előbbit mondanám.
3 gyors tipp:
- Szedjétek le a Servinfo nevű progit, ott a VATSIM vagy IVAO gombokra kattintva meg is tudjátok nézni, hogy ki van online (pilóta és irányító)
- A COMM1-et tekerjétek be csatlakozás után a 122,8-ra, ez az úgynevezett UNICOM, itt irják be a pilóták a közlendőjüket, hogy közelednek, gurulnak, felszállnak, zuhannak (bár ezt ritkábban) és hasonlók. Fontos megjegyeznem, hogy ezt fél Európa látja, szóval csínján az üzikkel sőt kategórikusan utált ha valaki itt elkezd hülyeségeket, felesleges dolgokat beírni vagy akár chatelni!
- Chatelésre, kérdezésre egy tuti tipp: be kell írni a főablakba (SBOX) és a chat ablakba (FSINN), hogy ".msg MAHxxx[szóköz]és a mondandód". Értelemszerűen kinézel pl. egy MAH gépet a Servinfon és az ő számának az xxx-helyre történő beírásával meg tudod szólítani őt privátban úgy, hogy nem látja senki más. Így lehet kérdezni bármit, de illik megkérdezni előtte, hogy zavarhatod-e, mert nem mindenki szereti (vagy éppen leszáll és nem is ér nagyon rá)! A választ ugyanúgy kékkel kapod, ez azt jelenti, hogy privát üzit kaptál. Érdemes ilyenkor a kék üzire ráklikkelni és nyílik egy saját chat ablak, ahova már nem kell beírni az előbbi ".msg xxx" szöveget csak a mondandódat. Kieg: az idézőjeleket nem kell természetesen beírni, de a PONT(.) az msg előtt kell![ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
Ezt nézzétek meg!
-
Geryson
addikt
Hát én ezt az MCP Combot szinte tuti megveszem, ez nagyon király és még az ára is elfogadható. Végülis nekem ez a repülés a hobbim 15 éve, így ennyi nálam belefér. A JetPit nem kellene, mert rohadt drága és így is van 2 monitorom amin nagyon szépen elfér minden, szinte csak a tekerőket használnám csak, akkor meg ott van az MCP Combo. Na olvasgatok egy pár tesztet...
-
haky
senior tag
Real Environment Xtreme
ezt rendeltem meg onlány...meg van valakinek? mik a tapasztalatok? mennyit esik az fps tőle?
-
Kosztinho
tag
-
Ferdzsoo
addikt
Nincs esetleg egy rejttett csíttel előhozható Vadászgép a játékban?
Annyira szívesen mennék hangsebesség felett evvel a gyönyörű grafikával..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Kosztinho
tag
FSCopilot/FSInnhez nem tud valaki linket,hogy honnan lehetne leszedni? A hivatalos oldalon lévő valamiért nem működik...
-
radiatorcso
csendes tag
http://simuladoresgame.blogspot.com/2008_10_01_archive.html
lehet mazsolázni
-
radiatorcso
csendes tag
válasz radiatorcso #1048 üzenetére
a menő csávó törölteti a linket, nézzétek meg gyorsan
itt megjegyzem nem én raktam fel a netre
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest