Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Milyen routert?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Olcsó Temu-riválison dolgozik az Amazon
- VMware
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz Vasinger! #3859 üzenetére
A jótállási jegyen rajta vannak a feltételek: Első találat...
Azaz LINK, és Samsung garanciajegy SD/SSD termékekhez
Tehát én azt olvastam, hogy kell a számla is.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Vasinger! #3861 üzenetére
Minden rendben van vele. Sebesség is stimmel. A 99% miatt nem kell aggódnod, teljesen rendben van.
12 GB RAM mellett én fixre beállítanám a lapozófájlt 400 MB-ra, de nem másik meghajtóra, ahogy most van, hanem a "C"-re."Hol olvastad, hogy kell számla is? Nem találom."
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Vasinger! #3863 üzenetére
Legegyszerűbb, ha felhívod őket, és megkérdezed.
"Telefonos ügyfélszolgálatunkon, az ingyenesen hívható 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számon hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 9 és 16 óra között az alábbi kérdésekkel kapcsolatban várjuk hívását:Általános termékismertetés
Tanácsadás vásárlás előtt álló ügyfeleinknek
Készülék beállításokkal kapcsolatos információk
Szervizpartnereinkkel kapcsolatos tájékoztatás
Vásárlói észrevételek, javaslatok fogadása termékeinkről és szolgáltatásainkról
Javítási igény felvétele és továbbítása szerződött márkaszervizeink felé – ebben az esetben kérjük, készítse elő a termék jótállási jegyét és/vagy számláját! " -
ffodi
veterán
válasz Vasinger! #3876 üzenetére
Ami jelenleg a fő asztalimban van az mind a 4 100%-os. (2db Hyperx RAID0-ban, egy Nova2, egy S599). Ezen kívül nagyjából mindegyik 95-99% körül van. (V+200, SNVP325, Samsung 830, 840, SNVP425, de van még Apacer stb is a háztartásban)
Ha a többi lehetséges meghibásodástól eltekintünk, akkor lényegében a cellák elhasználódását indikálhatja a %-ban megadott kondíció érték. Azt pontosan nem tudom hány %-tól cserélik gariban (gondolom 0%), de ha drasztikusan csökkenni kezd, vagy közelít a 0-hoz, akkor érdemes csere után nézni. (feltéve, hogy nincs, vagy lejárt a gari)
Vannak SSD-k, melyeknél a számláló nem 100%-tól, hanem 99%-tól kezdődik. Nincs azzal semmi gond.
Más:
A tápkör szokott általában ciceregni, azon belül is jellemzően a tekercsek.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
válasz Vasinger! #3879 üzenetére
Sima van nekem is, ha jól emlékszem 100%-ról indult, most is annyi, viszont nagyon keveset volt használva.
Találtam egy ehhez kapcsolódó hozzászólást.
Szerintem ne aggódj.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
félisten
válasz Vasinger! #3898 üzenetére
"Megnéztem, hogy van e újabb FW hozzá, ilyen verziót találtam fent a Samu honlapján:
DXT07B0QNekem ez van fent éppen: DXT08B0Q
Melyik az újabb?"
Állj le a cuccról (akármi is az), úgy ez nem lesz kérdés...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Vasinger! #3900 üzenetére
Mondom ütős a cucc, BIOS-ról beszélsz firmware helyett...
"Meg az se túl indokolt, hogy a boltban kapható SSD-n újabb FW lenne, mint a Samu honlapján? "
Hol?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Vasinger! #3902 üzenetére
"BIOS, FW teljesen mindegy ez esetben..."
Nem, köszönő viszonyban sincsenek egymással, max igen-igen távoli rokonságban(ami meg érdektelen)"Mindegyik verziószámmal rendelkezik, amelyekből nem feltétlen triviálisan következtethető, hogy mikori verzióról beszélünk."
De igen. A FW (és nem BIOS) dátuma elég beszédes, a Samsung 840 FW-nél maradva meg a neve is az: (DXT06B0Q | DXT07B0Q | DXT08B0Q)"Itt: KATT"
Global-on keresgélünk, nem local-on... (ez más jellegű software-ekre is igaz)"Kicsit olyan hangulatú az írásod, mintha attól hízna a májad, ha a másikat le tudod hülyézni..."
Ha valakit hülyének tartok (és az is), azt le szoktam egyértelműen írni, válogatott jelzőkkel egyetemben..."még ha nem is teljesen van igazad"
De, ebben csak 100%-ban van igazam."de segíteni meg persze már nem megy."
Miben is? (abban nem tudok(mert nem is lehet), hogy egy régebbi FW-t rakj fel, mint ami jelenleg van.)
(Az meg elég nyilvánvaló, hogy egy erősebb CPU-nak mindenre kihatása van, az időegység alatt több végrehajtott művelete kapcsán (meg az ilyen-olyan beépített gyorsítótárak és speciális algoritmusok stb stb révén))
A Chipset és SATA vezérlő vonatkozásában pedig a már javasolt cikk(ek) alapján tájékozódhatsz, egyértelműen le van írva minden. (összefoglalóban megtalálhatóak)Blue Thunder
Ha ASMedia vagy Marvell SATA3 vezérlőre van kötve az SSD, akkor ez teljesen jó. (Ha AMD vagy Intel, akkor viszont problem)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
worxland
addikt
válasz Vasinger! #3926 üzenetére
Seq read fill1: és mikor fogsz csupa egyesből álló nagy méretű fájlt olvasni? Mellesleg hogy 470 vagy 500 mega/s az olvasás, az tökéletesen és abszolút mindegy. Teszteléstől eltekintve soha az életben nem fog előfordulni ilyen felhasználási mód.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
ledgeri
nagyúr
válasz Vasinger! #4071 üzenetére
A telepítés sebessége nem csak a célmeghajtótól függ hozzájátszik még hogy pl: hogy mennyire nyúl az OS-hez+ mennyire számításigényes: egy Frissítéstelepítés meg masszívan ilyen..
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Bodor
veterán
válasz Vasinger! #4071 üzenetére
Chipset drivert nem szabad feltelepíteni, ezerszer leírtuk már a topikban és a cikkeben is, de általában hederítenek rá azok is akik elolvassák, aztán meg megy a sírás-rívás...
Chipset driver csomagot ki kell bontani egy mappába, majd az eszközkezelőben a hiányzó driver (ek)-nél a mappa útvonalát megadni, egyesével kell feltelepíteni azt, amire szükség van, de csak azt.
Ha így telepít valaki, akkor marad az OS alap AHCI drivere, ami nem szokott gondot okozni.
Most két megoldás van számodra:
1: Ebben a cikkben megteszed, ami ezek a sorok alatt van: "5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?"
2: Felteszed innen az iata_cd.exe nevű drivert, és az talán megoldja a problémát.
( Azért nem az újabbat, mert én ezt tartom a legstabilabbnak)Ha ezek nem szüntetik meg a laggolást , és a hosszú telepítési időket, akkor akár lehet turkálni a bios-ban is, azt meg neked kell tudnod, mert a te géped...
Mellesleg nem ártana egy SP1-et is feltenni arra a Win7 -re...
Crystaldiskmark-al alap kell mérni, mert a Samsung nem Sandforce vezérlős.
Ha nem használod a hibernálást, akkor inkább tiltsd le.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Vasinger! #4076 üzenetére
Az nem az én leírásom, hanem Fire/SOUL/CD cikke.
Azért nem mennék bele a driver leírás kérdésbe, mert azok már neked feleslegesek, mivel látom az értékek rendben vannak.
Fire/SOUL/CD írja is ott: " Fontos! Amennyiben az OS AHCI driver-ével mért sebességeredmények elérik/megközelítik/nem maradnak el nagyságrendileg a gyártó által megadott sebességektől és ezen felül sem indokolja semmi, akkor ne cseréljétek le az OS AHCI driver-t."
-
fagy53
nagyúr
válasz Vasinger! #4169 üzenetére
Picit sántít, az, hogy mennyi víz áramlik át a furaton az áramlási veszteségektől eltekintve a nyomástól és a furat keresztmetszetétől függ, ez utóbbi mindkét esetben azonos, viszont a nyomás nem.
A gyors folyó sokkal nagyobb erővel hat a gátra mint a lassú patak, azaz a folyó gáton lévő furatban a víz áramlási sebessége a gát falára ható erővel arányosan nagyobb, több víz folyik ki ezen a furaton adott idő alatt.Ha van egy medencéd két 5cm átmérőjű furattal és az egyikhez egy 5cm átmérőjű csövet, a másikhoz egy 8cm átmérőjű csövet csatlakoztatsz, akkor egy időegység alatt melyik csőből folyik ki több víz? Ez talán jobb példa a kérdés felvetőnek...
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Vasinger! #4191 üzenetére
Köszi!
Sajnos az a helyzet, hogy nekem meg ilyen garijegy sem volt hozza..
Korabbi WD-s peldamhoz meg annyit, hogy ott nem kell semmi, beregisztralok az oldalukon, ha megadom a vasarlas datumat, akkor onnantol el a gari, ha nem, akkor gyartastol, aztan ha küldöm nekik a hibas darabot, küldik az ujat, nem kell nekik semmi, meg csak meg sem kerdezik, van-e rola szamlam vagy akarmi.. De ezek szerint akkor a Samsung nem ilyen. -
worxland
addikt
válasz Vasinger! #5454 üzenetére
5-10% javasolt. Semmi baja nem lesz, ha néha ez lemegy nullára, csak sokáig ne hagyd úgy. Azért van rá szükség, hogy az SSD firmware egyenletesen tudja terhelni a cellákat (mindegyik nagyjából ugyanannyiszor legyen írva).
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Balage76
senior tag
válasz Vasinger! #5459 üzenetére
1%-ig fog lemenni, addig pont ugyanúgy tudod használni mint most, ugyanakkora kapacitással. Ha eléred az 1%-ot, akkor javasolt cserélni, de a statisztika alapján ezután is legalább mégegyszer (inkább 2-3x) annyi adatot tudsz írni rá mint addig.
Ha 1,5 havonta megy le 1%-ot, akkor több mint 10 év múlva éred el a javasolt csere állapotát.[ Szerkesztve ]
-
-
Ueda
senior tag
válasz Vasinger! #8430 üzenetére
Az egymás után következő generációk egyre kissebb csíkszélességgel és ebből következően kevesebb írási ciklust elviselő flash cellákra épülnek. Így fordulhat elő, hogy kopás szempontjából a 840 basic rosszabbul teljesít mint a 830 (=840 pro). A 830 meg rosszabbul teljesít, mint a 470. Viszont azóta az áruk is csökkent az ssd-knek.
[ Szerkesztve ]
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #11609 üzenetére
Saját szoftverének secure erase funnkciójával vagy ezzel: Parted Magic
⭐ Stella
-
félisten
válasz Vasinger! #11609 üzenetére
Lassú formattálás vagy ún. Secure Erase alkalmazása. Ez utóbbit vagy magával az SSD gyártója által biztosított szoftverrel lehet megtenni vagy az univerzális Parted Magic-el (fontos a verzió, mert az újabbak fizetőssé váltak...)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Vasinger! #11615 üzenetére
Samsung esetén a Samsung Magician is alkalmas a feladatra, már ami a Secure Erase-t illeti(most a lassú formázástól eltekintve, mert azt szinte minden OS támogatja, pl Linux stb...)
Fontos, hogy OS alól nem elvégezhető(magunk alól a fát nem lehet kivágni) ezért csak egy másik eszközről indított Magician-al végezhető el. Sajnos a boot-os eszközről való Secure Erase-t elcseszte a Samsung, mert igen körülményesen(vagy inkább sehogy) nem lehet ilyen boot-os eszközt létrehozni(én tudom persze, de tovább tart leírni, mint a következő megoldás)
Szóval Parted Magic-el törlód vagy simán LASSÚ formázással formázd le a meghajtót. Korábban linkeltem a megfelelő Parted Magic-t, neten meg találsz leírást a módjáról. Például.
(A Secure Erase egy magas impulzussal törli végérvényesen a NAND cellákat(nem kell minden sector-t nullával felülírni), másodpercekben mérhető, ellentétben a lassú formattálással(ami kapacitás mennyiségű írással terheli a meghajtót))[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Vasinger! #17939 üzenetére
-0-fill-ben mérj ahogy az összefoglaló "sebesség problémásoknak" leírásban is van.
-Miért halna be jobban? Nem hal be jobban. Majd lemész 0/100-ra akkor ráérsz aggódni, amúgy meg az sem garantálja hogy behal.
-Host read mező miért van kihúzva --- ssdok alatt, ennek utánanéznék. -
HSM
félisten
válasz Vasinger! #17944 üzenetére
Elég nehezen megválaszolható,kellemetlen kérdések, de valamit próbálok írni rá...
Biztos gyorsabb lenne, de korántsem biztos, hogy ebből bármit észrevennél.
Elvileg megbízhatóbbak jóval (akár a 850 EVO TLC-vel is annak tűnik) de korántsem biztos, hogy bármi baja lenne a tiédnek a közeljövőben, míg a megbízhatóbb flash csipeket használó meghajtón is ugyanúgy behalhat a vezérlő, ha esetleg szerencsétlenül belenyúlsz. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #25272 üzenetére
Sok kapcsolódó hozzászólást találsz a másik topikban.
Amúgy igen, számla ellenében gyártónál tudod érvényesíteni a jótállási igényedet 5 éven belül.⭐ Stella
-
Laraxior
titán
válasz Vasinger! #25274 üzenetére
Jó a Samsung szervíz, csak azzal legyél tisztában, hogy ez itt kuka kategória.
Tehát se adatmentés, de más nincsen. Bár SSDt kapsz helyette, de ha a vezérlő halálozik el, akkor isten se menti le az adataidat róla."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- A pontos idővel sem marad adós a Xiaomi
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...