Új hozzászólás Aktív témák
-
Semmi ujdonag nincs benne. Barmit telepitesz stb nem csak a 16 oldalas szerzodes vegen van ott hogy ebbe beleegyezel, hanem mar direkten rakerdez, hogyan szeretned-e ezeket az adatokat tovabbitani. Persze sokan, mint pl parom is, lovese sincs mire nyomja az OK-t vagy barmit, csak tunjon el az uzenet. Masfelol nem csak a beszelgetes adatai vannak felhasznalva, ennel sokkal bonyolultabb: profil keszul a userrol: trendek, nem, kor szokasok, merre jart, mi van eppen a kozeleben stb. Gyakran beszelni se kell es megis furan jokor dobja be a jo reklamot, ennyire pontosak ezek a profilok.
Szeretem: neha.
Utalom: neha.I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Értem és részben egyetértek vele, de azért a user aki nem tudja mit használ csak használja magára vessen. Meg az, aki nem kérdez nem jár utána csak van. Én azt látom, hogy a sok szabályozással az emberek elvesztik ezt a képességet, csak elfogadják amit kapnak de nem érdekli őket mi van mögötte, hiszen szabályozott tehát működik, ha nem, van kit perelni.
Olyanok leszünk mint a gyerek, aki egy régi gumitégla nélküli játszótér mászókájáról esik le és meglepődik, hogy ja, ez amúgy fájni is tud.I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
joey04
titán
-
"Nem mondom, hogy a dolog jogtalan, de vajon etikus-e?"
Az etika, a törvénnyel közmegegyezésen alapul. Országonként, vallásonként szakmánként eltérhet, mi az etikus. Nincs globális etika.
Megkérdezte a cég, megengedted. Milyen etika jöhet szóba?"Ha a technológia adott, akkor akár vissza is élhetnének vele…"
Ezt viszont törvény szabályozza. Belegyezést kell kérnie a szolgáltatást nyújtónak.
Ha belegyezéstől eltérő módon használja fel a szolgáltatás nyújtója, az visszaélés.
Az EU elég keményen szabályozza a szolgáltatók lehetőségeit.
Sokaknak ez sem tetszik.A legnagyobb baj az, hogy fel sem merül a gondolat ennek a "kiszolgáltatottságnak" a megszüntetésére bármit tenni.
Pedig van egyszerű és komplex megoldás. Ingyenes és fizetős.Etikátlanságot követ el ha valaki elkezdi keresni, mire használható a host. fájl. Minden operációs rendszerben elérhető.
De ne én visszatartanék mindenkit. Lehet, az etikátlanságon is tovább jut, a siker esetén.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Néha észreveszem hogy a watchom bekapcsolja a mikrofont, pedig nem használok semmilyen applikációt, és hangzavar sincs (ugye figyelmeztete ha szerinte túl hangos környezetben vagyok) a környezetemben, hanem nagy csend van...
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
woodworm
veterán
válasz Hieronymus #6 üzenetére
"Megkérdezte a cég, megengedted. Milyen etika jöhet szóba?"
Például a site-ok nagy részénél a süti engedélyezésnél nincs az Elfogad gomb mellett egy egyenértékű Elutasít opció. Sokszor még a beállításoknál sincs az összes elutasítására lehetőség, hanem egy több oldalas listáról egyenként kell kikapcsolgatnod a nem kívántakat.
Ha egy kérdésre nem tudsz azonnal igennel vagy nemmel válaszolni, akkor az lehet törvényes, de szerintem biztosan nem etikus. -
Ez nem etikai probléma.
A site tulajdonosa kérheti az előfizetést vagy minden elfogadását.
Neked van lehetőséged választani. Fizetsz, mindent elfogadsz vagy keresel másik oldalt.A site fenntartása folyamatos befektetést igényel. Elfogadható kérés, hogy az üzemeltető bevételhez jusson a látogatásodból. Ez is az etika része.
Bár ezzel már eltértünk az eredeti bejegyzés témájától. A telemetria és a kéretlen szolgáltatások problémájától.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
woodworm
veterán
válasz Hieronymus #10 üzenetére
Mintha nem nekem válaszoltál volna, hanem a következő posztra.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Szóhoz se jutok...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Joci93
senior tag
Én eddig ezeket tapasztaltam:
- Net kikapcsolva a telómon, az asztalon pihen, a munkatársammal Slacken székekről beszélgettünk. Pár óra múlva kaptam a székes hírdetéseket.
- Ugyan azon a wifi hálózaton vagyok itthon a többiekkel. Kapom azokat a hírdetéseket, amikre a többiek kerestek.
- Na és most jön a creepy. Feleségem telója + az enyém a nappaliban, net mind a kettőn le van lőve. Beszélgettünk, hogy új kanapét kéne venni, pár óra múlva jött is a hírdetés ilyen - olyan kanapékról.
- +1 ráadás. Kb. 4 éve történt ez. A telefonom a konyhaasztalon volt, a feleségem főzött valamit. Kérdeztem tőle, hogy mi lesz a vacsora, majd a telefon megszólalt, hogy ismételjem meg, mert nem értette. Ez egy androidos készülék volt, semmi hangfelismerő nem volt benne bekapcsolva.Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
totron
addikt
Leegyszerűsítve a sporadikus <-> targetált közti intervallumon és módszerek szerint történik a reklámzás. Ezek hatékonyságát segíti a sok-sok megadott adat.* Ehhez jön hozzá, hogy az emberek zöme nem tud gondolkodni, összeesküvést hisz - nem feltételez, hisz, az a lépcső kimarad - ahol simán csak célba ért a marketingszakma működése, s az algoritmus. A meggyőződés persze erős, mindent elsöprő. A saját, extra felismerésnek vélt élmény az irányítás-ráhatás csekély, fajlagosan mégis erős élményét adja az ön- és egymás borzongtatásán túl persze.
Nincs technikai, technológiai kapacitás arra, amiről ezek az állítások szólnak, egyszerűen finomodtak és finomodnak még jobban a bevett adatfeldolgozások és azok kimenetei. Lehet félelmetes ez a sikerráta már önmagában is, vagyis túlgondolni is szükségtelen.*Ezen a ponton van a kutya elásva, a birkaszellem sokkal több műveletre, önárulkodásra vesz rá, mint gondolnánk. Süllyesztőbe kerül, feledésbe merül a zsúfolt, kötelezően rohanó élet művelése közben rengeteg tett, gondolat, aztán meg kívül keressük a gonoszt, az okot. De ne.
-
-
Freiherr
őstag
Kamerát is be tudják kapcsolni távolról, akkor egy egyszerű mikrofon semmi.
Természetesen hallgatózik, nem kérdés.XXX
-
Ijesztő. Időről időre megjelenik itt-ott egy cikk, hogy márpedig nem hallgatnak le. Na persze.
Múltkor társastáncról beszéltem, és lám, csak társastáncos videók vannak a reelsen Legközelebb pi()áról fogok beszélniEladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Apollyon
Korrektor
Azért elég meredek dolgok vannak a stock Androidban, amik semmiképpen sem a reklámbevételeket hivatottak növelni. Már ez az egész réges-rég túlnőtt a reklámokon és pénzen.
Persze vannak appok, amik mindenképpen a pénzt akarják kibányászni belőled az adataid útján, de itt már nem erről van szó.
De nyilván elhiszem, hogy kényelmesebb számodra illúziók közötti félálomban tengődni.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
totron
addikt
Nyilván ismersz és teljes biztonsággal kijelentheted, hogy erősen hajlamos vagyok illúziókba burkolózni. Nem a direktlehallgatásban van a művészet, hanem az említett módszerek professzionális szintre való csiszolgatásában. Aki a mikrofon általi lehallgatottságot zengi, kérem adatforgalommal, adatcsomagokkal is támassza már alá. Mondom, az ember alábecsüli az önmaga megvezethetőségét. Nem állítom azt sem, hogy nem létezik amiről írtok, de globálisan tényleg nincs rá kapacitás, sem szándék, enélkül is működik a rendszer, bőven működik.
-
A linkelt dokumentáció egy része teljesen rendben van.
A Maps esetében
Timeline.
Csak hozzáállás kérdése, hogy adatlopásnak vagy hasznos segítségnek gondolod. Én vissza szoktam nézni, ha valamit keresek és már jártam arra. A mobil szolgáltató amúgy is naplózza a cellák alapján a telefon mozgását.Abból viszont nekem nincs hasznom.WIFI kapcsolat nevek küldése. Az AGPS segít a kiindulási hely pontosításában a felhasználó telefonja számára. A Google előnye a naprakészen tartott WIFI térkép.
Forgalmi adatok küldése.
Ha meg akarom kapni navigálás közben az élő forgalmi adatokat, akkor azokat küldenie kell másoknak. Amit az én telefonom küld, az másoknak segítség.Én ezért tartok Google telefont. Rengeteg Információt megkap a Google, de legalább nem gyűjti ugyan ezeket az adatokat más telefon gyártó.
Ennél durvább a tévék információ gyűjtése. Abból a felhasználónak nincs haszna.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Apollyon
Korrektor
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mindenkinél 7/24 aktív a mikrofon, és valós időben streamel mindent is a telefon.
Metaadatokat gyűjtenek, azaz infómorzsákat.
Nem is kell feltétlen mikrofon a lehallgatáshoz: [link]
A telefonod meg by default "kiabál" wifi hálózatok felé, másképp nem is nagyon tudna wifit scannelni és csatlakozni. MAC cím alapján mindenki beazonosítható, ehhez társul még egy IMEI és full egyszerű a profilozás. Ehhez nem is kell adatforgalom, mert ilyenkor csak handshake-ek vannak, és a tényleges adatforgalom bonyolítása nem a te oldaladról történik.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van a telefonra mentett, ellenben soha fel nem töltött képek hash lenyomatairól, amik mégis kiszivárognak. Ezeket a packeteket remekül el lehet maszkolni rendszerfrissítés vagy random app metadata sync-ek mellett. Bármit lehet, átlagusert megvezetni a legkönnyebb, néhány appon és a szelfizésen kívül úgysem ért semmit a telefonjához.A linkelt telexes videó meg totál tévirányba viszi a már legalább kicsit is szkeptikus felhasználókat. Ahelyett, hogy a "mikrofonos lehallgatás" témában szórná a féligazságokat, elmagyarázhatná, hogy amúgy millió más módon is adatot lopnak a felhasználótól a beleegyezése nélkül is. De elbagatellizálja a problémát azzal, hogy úgyis mindenki megoszt magáról mindent, szóval akkor minden rendben, semmi gond a kéretlen követéssel és az ész nélküli megosztással, csináld csak úgy ahogy eddig, soha, semmi bajod nem lehet és nem is lesz belőle, ez abszolút garantált!
Igazad van, nem ismerlek, de az írásképedből egy felnőtt embert tudok elképzelni. Ebből kifolyólag nem értem, hogy hol lehettél 2013-ban, amikor borult a Snowden buli.
Citizenfour - Ez egy dokumentumfilm, nézd meg, ha még nem láttad. Ez nem egy megrendezett film, hanem a valóság. Azóta se változott semmi, csak kiderült, hogy az emberek tudtukkal vagy tudtuk nélkül feladják a privát szférájukat a kényelem mellett.Aztán meg szörnyülködünk, hogy mi megy Kínában. Holott már az alapokat itt is lefektették, digitális állampolgárság néven. Csak idő kérdése, hogy eljut ide is, meg a nyugati országokba is a maguk módján, de a végeredmény mindenhol a szociális kreditrendszer kiépülése lesz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Apollyon
Korrektor
Youtubeon fent van.
Felirat nem tudom mennyire pontos ha benyomod neki a fordítást. Esetleg töltsd le videót yt-dlp-vel, és szedj le hozzá feliratos oldalról feliratot. Telefonon meg Newpipe alól le tudod tölteni a videót.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Nem tudom, nekem most egy gyári Android céges, és egy iPhone SE 2020 van, egyik sem hallgatózik (a Samsungon Bixby off, mert minek? Siri is off). Ha tenné, azt azért fel kell dolgozni, stb., nyoma lenne az akkuhasználaton.
Mondjuk netezni PC-ről szoktam, amin nem Windows van, +Ghostery, +uBlock, szóval teljesen vakon van az összes hirdetésszolgáltató, hogy mit kéne feldobálnia
@Victoryus : Nem is hallgatnak. Nem szükséges.
@Apollyon :
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Rootolni kell a telefont, srácok.
Nem szabad kiengedni a gyárilag rátelepített Androiddal. Tele van kémprogrammal. -
andrisbandi
őstag
Nem csodálkoznék ha egyszer az ellenkezője valósulna meg. Kínai társadalmi pontrendszer féle.
Ott szeretik (a többség állítólag) olcsóbb hitelt kapsz, hozzáférés közösségi platformokhoz, jobb oktatási, munkahelyi lehetőségek, jog távolsági utazáshoz, ...
Érdekes adalék; mindenre van kínai appjuk. Nemcsak hogy jobbak, és a Ny-nak kell az ötleteiket lopni, hanem sokkal egyszerűbb velük az élet, lényegesen alkalmasabbak a modern világ kihívásaihoz.
Úgy mesélték a szuper appok az igazi sikertörténetek Ázsiában. Mindent egy alkalmazásból elintézhetsz. Szolgáltatások rendelése, vásárlások, bankolás, közösségi oldalak.
Példa a praktikusságra; új közösségbe kerülsz, ahol cserélnétek elérhetőségeket. A szuper appból egy mozdulattal beolvassátok egymás telóján az appot. Az mindent behúz. Nem kell ráírni, megcsörgetni, ...
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
totron
addikt
Sehogy, ez olyan érv, mint hogy azért jobb a linux, mert a Windows szar, izzadtság szagú érv a mókolásra. Ami egy príma folyamat és fennkölt állapot, de kezeljük a helyén, jobban veszi az ki magát úgy.
#29andrisbandi, tényleg van appból rendelés, de a többit ki mondta? Miért esel hasra? Tudod te mit dicsőítesz? Az integra pont rossz, mert ez ilyen esetben lefixált információkkal egyenlő, amikkel vagy egyetértesz vagy nem. Tudniillik a többi aszerint lát téged, korrekcióra lehetőséged nincsen. Mindaddig addig csodálható a rendszer amíg jó irányból fúj a szél, ellenkező esetben nem tudsz érdekérvényesíteni. Nem akarsz hibaszázalék lenni, már csak annál is inkább nem, mert onnantól tényleg nem leszel több annál. De szólj rám ha túl borúsan látnám a szitut. -
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Ezzel a setuppal az a baj, hogy így nem lesznek push értesítések.
A Signal-nál még igen, de a legtöbb app néma marad. De gyanítom úgyis csak F-Droidból telepítesz mindent, igaz?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Apollyon
Korrektor
-
Mondjuk ha Fb. van fent, akkor már ugyanott vagy, mint gyárival
@Apollyon : Ha nem akarsz bankolni, akkor jó dolog a Lineage, de leginkább az official ágnak van értelme. Működik rajta szépen minden, ami nem ellenőrzi, hogy min fut (EESZT, Telekom app, meg banki cuccok nem mentek nekem, de ezeket vagy meg tudtam oldani, vagy sosem kellettek). De pl. egy Simple megy, buszjegyhez, meg parkolni elég.
Én azért váltottam iPhone-ra, mert már csak drága telefonokra van official Lineage (ami ugye frissül is OTA). Illetve : Idén is az volt, hogy a Google azt mondta, hogy kell eBPF támogatás, azt meg megint csomó telefonon nem lehet megcsinálni, szóval official Lineage bukta az év elején még használt A5 2017-emre (ami tök jól ment azzal az OS-el). Csak ezt meg nem tudom, hogy mikor lépi meg a gugli legközelebb, ha veszek másik hardvert. Szerintem nem lesz már olyan, mint a Samsung S4/S5 esetén, hogy 10 évvel a megjelenése után még volt rá up to date oprendszer, havi updatekkel
Szóval Apple, és akkor tudom, hogy meddig lesz support.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Ahh, nálam bármilyen apple termék már elvből kizárt , ok, "biztonságban vagy", de lemondtál a magánéletedről vele. Bár nem tudom dzsélbrékelted-e, de ha nem, távolról megnyomják a gombot, és már nem is tudod használni a telót / bármi. Persze nem valószínű hogy ez lesz, de a lehetőség adott. Plusz amit fényképeztél, garantáltan megy a felhőbe, de úgy kompletten takarni kell a kamerát, ha nem használod.
Igen, én is ezt az A5 2017 - LOS setupot toltam, majd két éve lecseréltem Pixel 7-re GrapheneOS miatt.
Elviekben 2027-ig támogatott, szóval addig jó leszek. A Pixel 4-5-öket is csak most dobta a GOS csapat, holott a gúgel már réges-rég, GOS-ék addig próbálták fenntartani, de Android 15 óta már csak Pixel 6-tól nyomják a frissítéseket. Szóval számítanék arra, hogy a 7-essel is kihúzom kicsit tovább. Bár '27-től elvileg jön a kánaán, és már csak cserélhető akkus teló lesz.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
" Plusz amit fényképeztél, garantáltan megy a felhőbe, de úgy kompletten takarni kell a kamerát, ha nem használod. "
Ha erre gondolsz, nincs beállítva semminek a szinkronja Saját felhőm van. Apple mail nincs, stb. Nem nagyon fényképezek telefonnal, a vízóraállásaimat meg... egészségére
Sajnos az van, hogy ha normálisan akarsz használni ilyesmi szolgáltatást, akkor valamilyen kompromisszum muszáj, és inkáb az ismeretlen fenyegetésektől tartottam, ami egy nem patchelt OS-el jön inkább. Az Apple meg ismert.
Megnyomják a gombot : Google készülékkereső ugyanígy... Amúgy én nem nagyon bízok abban, hogy [bármilyen] cloud szolgáltató ne lássa az adatokat, amiket tárol. A Google szolgáltatásai is nézegetik a leveleidet (pl. a hangasszisztens, másképpen nem is működne).Pixellel az volt a bajom, hogy a 6-os is baromi drága, harmadából kb. megvolt egy SE2020.
Az A5-ön is voltak Google szolgáltatásaim, szóval... nagyon sokkal hátrébb nem vagyok, csak másnak is szolgáltatok adatot.
Nem tudom, hogy a 7-esben mennyire nehéz akkut cserélni, de a 6-osban legalábbis nem lehetetlen, ha nem is egyszerű. Pl. a 2017 óta általános Samsung dizálynban egyáltalán nem nehéz, akkor sem, ha ragasztott.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest