Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Vasinger! #11615 üzenetére

    Samsung esetén a Samsung Magician is alkalmas a feladatra, már ami a Secure Erase-t illeti(most a lassú formázástól eltekintve, mert azt szinte minden OS támogatja, pl Linux stb...)
    Fontos, hogy OS alól nem elvégezhető(magunk alól a fát nem lehet kivágni) ezért csak egy másik eszközről indított Magician-al végezhető el. Sajnos a boot-os eszközről való Secure Erase-t elcseszte a Samsung, mert igen körülményesen(vagy inkább sehogy) nem lehet ilyen boot-os eszközt létrehozni(én tudom persze, de tovább tart leírni, mint a következő megoldás)
    Szóval Parted Magic-el törlód vagy simán LASSÚ formázással formázd le a meghajtót. Korábban linkeltem a megfelelő Parted Magic-t, neten meg találsz leírást a módjáról. Például.
    (A Secure Erase egy magas impulzussal törli végérvényesen a NAND cellákat(nem kell minden sector-t nullával felülírni), másodpercekben mérhető, ellentétben a lassú formattálással(ami kapacitás mennyiségű írással terheli a meghajtót))

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák