Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Graphics #43103 üzenetére

    Végül is nem elképzelhetetlen, hogy raktak rá DRAM cache-t, de míg a gyártó a termék oldalán nem ír róla semmit, úgy kell venni, hogy nincs benne. Már a NAND típusát se írják, régen ott volt, hogy (planár) TLC. Most, hogy semmi sincs említve, akár a QLC NAND-ot is lehet feltételezni, esetleg TLC módban használja, de akkor is rakhattak rá lassabb NAND-ot.

    Elég gáz, hogy semmit nem írnak róla, azt bezzeg igen, hogy Vibration operating: 2.17G Peak (7–800Hz), meg hogy a 240-480 gigás az 41 grammot nyom, és nem 39-et, mint a 120-as. Szerintem minden vásárló erre kíváncsi elsősorban, a vibrációra. Az lényegtelen, hogy milyen vezérlő, milyen NAND, van-e DRAM cache, csak túlterhelődnének az emberek a túl sok lényegtelen adattól.

    Én egyébként azon röhögök, hogy ezt az 1 millió óra MTBF élettartamot minden szutyokhoz odaírják, azokra is, amik 2 órát nem bírnak. Még ha elosztják 40-nel, és csak 25 ezer órát írnának, akkor is túl optimisták voltak, de akkor még megérteném, hogy úgy számoltak, hogy azért a 3 éves gariidőt kibírja.

    Ha meg közbeszerzés, akkor ne vedd magadra. Hullanak és kész, majd beszereznek helyette valami jobbat legközelebb. Ledokumentálod a hibastatisztikát, meg megjegyzésben feltünteted, hogy fw-es újraélesztés is meg lett próbálva, és nem segített.

Új hozzászólás Aktív témák