Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Zsolt961 #39294 üzenetére

    Sokkal megbízhatóbb a Samsung. Nem véletlenül drágább, nem csak a márkanevet fizeted meg. Eleve a NAND sokkal gyorsabb rajta, az egész meghajtó kvázi egy nagy 3D MLC cache-ként viselkedik. Mondom, ne tévesszen meg, hogy az Aorusnak nagyobb szekvenciális végsebesség van megadva, ez csak azt jelenti, hogy mikor elindítasz egy nagy fájlírást/olvasást, akkor az Aorus az első perc körülig lehet nagyobb ideiglenes tempót nyom le, de aztán elkezd szép fokozatosan belassulni, a cache elfogyásával kijön a NAND gyengesége, meg a vezérlő is tűz forró lesz addigra, és lecsavarja a sebességet, míg a 970 Pro igaz, hogy kicsit alacsonyabb ideiglenes sebességen nyit (-1 vagy -2 GB/sec), de azt végig tartja kb.-re és összességében előbb fog végezni az óriási adattömeggel, ergo az átlagsebessége jobb.

    Abban meg ne is reménykedj, hogy majd olyat találsz, ami 1) gyors, de 2) nem melegszik. Ilyen csak a mesében van, a fizika meghazuttolásával. Amelyik NVMe valóban gyors, az mind melegedik is, mint a fészkes fene.

    Persze tőlem veheted az Aourust, biztosan nem egy rossz SSD különben, ezt nem is állítom, de ilyen 4K-8K vágására inkább való a 970 Pro, sokkal optimálisabb, szinte ilyenre tervezték.

Új hozzászólás Aktív témák