Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz Piftuka #22253 üzenetére

    Hali!

    Nekem intel 530 van, és igaz nem windowst, hanem Debian linuxot használok. Kb 17 nap működési idő alatt (vagy több, mert ugye a beépített rossz számláló kevesebb időt mutat) 77GB-ot írt. Ez az írás gondolom az is hogy amikor felteszek egy-egy terminálos programot akkor minimálisan ír (1-2 MB-okról van szó) + csak ott kallódik rajta az adat és helyezgeti át, az is írásnak számít.

    Én a kondícióval annyira nem foglalkoznék, egyrészt ha gari időn belül használódik el, akkor úgyis ki fogják cserélni. Az 5 év, az 5 év.

    Másrészt nem a kondíciót kell nézni, hanem a teljesítményt, és azt sem feltétlenül a hdsentinelben. Ha érzésre jó a teljesítmény, akkor nincs gond. Valóban sokat írt a windows a meghajtóra, de ugye a win nem is egy hellyel spóroló rendszer... hát még az időtlen ideig tartó, nagy mennyiségű frissítés.

    Ez a kondíció romlás amúgy egy átlagból vonja le a dolgot, tehát rövid idő alatt viszonylag sok adatot írtál. Átlagban ez azt jelenti hogy ha ilyen sokáig folytatnád ezt a pár nap alatt TB írást, akkor igen, viszonylag hamar kinyiffanhatna. De ez is csak feltételes mód. Elvileg több mint egy petabyte írást elviselnek a meghajtók.
    De ez extrém terhelés, ha normálisan használod, nincs miért aggódnod.

    Szóval szerintem ne ess pánikba, hanem használd.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák