Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Piftuka #22011 üzenetére

    Ígértem, hogy leírom az Intel 535 SSD-vel eddig szerzett tapasztalataimat...

    A Windows az ötödik telepítést követően lett teljesértékű, és tökéletesen működőképes. Nagyon meglepett az öt telepítés mennyi adatot írt az SSD-re:

    (Ez is mutatja, hogy a Windows7 telepítés és frissítés milyen baromi sok adatot ír a meghajtóra.)

    Utána szinte folyamatos üzemben ment a gép teszt jelleggel, és nagyon soknak találtam egységnyi időtartamra az adatmennyiséget:

    Gondoltam, ha ez így folytatódik, akkor 1 év alatt eléri a TBW korlátot, ami nagyon nem jó.

    Az elmúlt időszakban aztán viszonylag realizálódott. Ahogyan telt az idő, arányaiban úgy tűnt egyre kevesebbnek a TBW érték. Mondjuk még mindig sokallom, de ha ilyen arányban növekedik az írt adatmennyiség, akkor 5 év alatt ~40-45 TBW értéket ér el, ami szerencsére a korlát alatt van bőven.

    De...

    A SMART tábla hibátlansága ellenére decembe 29-én 100%-ról 99%-ra esett a kondíció:

    majd alig két hét elteltével, tegnapelőtt már 98%-ra csökkent:

    Ez mindenképpen kiábrándító! :( Egyszerűen zavar, hogy látom, nem 100% az SSD kondíciója. (Különösen, ha összevetem az immár 5 évnél öregebb WD merevlemezemmel, ami kifogástalan állapotban van még mindig.)

    Nem tartom normálisnak ezt a gyors ütemű romlást. Az ismerőseim között kérdezve kiderült, hogy nekik 1-2-3 éve megy Corsair, vagy éppen ADATA SP900 SSD-k 100%-os kondícióval.

    Akkor meg mi ez, hogy az Intel 535 három hónapig bírja? :U

    Persze felmerül az is, hogy milyen ütemben romlik tovább a minősége!? Ha két hetente 1%-ot, akkor nem fogja kibírni a jótállási időtartamot.

    De egyébként is... már a 98% is zavar, hát még, ha 90, 80 lesz... az alatti kondícióval bíró rendszerlemezt pedig már nem is szívesen használnék.

    Gondolom, jótálláson belüli cserére nem jogosít ez a probléma... Szóval mindent összevetve ez így k*rva nagy szívás! És még annál is nagyobb csalódás. :(

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák