Új hozzászólás Aktív témák

  • A gépbe nem most lett beletéve az SSD, ezeket a gépeket amikor megjelentek, (a netbookok hajnalán), ezekkel az SSD-kel szerelték, és XP-vel árulták.
    Régi SSD-kben még nem volt TRIM, szóval ne beszéljünk el egymás mellett, h "kapcsold be a trimet; meg h XP alatt ne csodálkozzak, h nem jó a gép".
    A kérdésem nem erre irányult.

    Tudom mi az a trim, nem az a kérdés, h be kellene-e kapcsolni.
    Az SSD nem ad SMART információkat, mert olyan régi, h nem szolgáltat ilyeneket, ezért nem tudom a cellák esetleges elhasználódását ellenőrizni.

    Csak egy kérdés volt, h ez a hibajelenség ez régi típusú SSD-k esetében arra utalhat-e, h az SSD-nek valami baja van? (Mármint én arra gondoltam, h az SSD-ben valami elromlott, vagy a vezérlőchip, vagy a cellák elhasználódtak, vagy szalagkábel, és ez okozhat ilyen hibajelenséget?)

    Azt gondoltam, h ha beírom ide, h korai netbookoba szerelt ZIF csatlakozós SSD, akkor itt majd a szakik kapásból tudni fogják, h "igen, az egy olyan fajta SSD, ami egy idő után belassulhat, ez egy ismert hibajelenség".

    Vagy ha nem ez a baja, akkor mi lehet.

    Mert ugye most az van, h veszek egy másik ilyen kis SSD-t bele, ebayről mondjuk 10zerért, aztán azzal se lesz jobb a gép, akkor kiderül, h nem is az SSD a rossz, hanem valami más, mittudomén az a pár centis szalagkábel, ami az alaplapot az SSD-vel összeköti?

    Normális esetben ugye az ember kipróbálja egy másik gépben az SSD-t, de ez itt nem megy, mivel ZIF csatlakozós.

    Mérek olvasási/írási sebességtesztet, de már negyed órája fut, és még csak a legelső olvasás tesztet csinálta meg. :/ (hát ennyire lassú - ha lefut, belinkelem.)

    Ja, az SSD félig van, és nem is nagyon volt rajta több minden, csak nezetek vele, semmi mást nem tároltak rajta, még képeket sem.

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák