Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz honda130 #15971 üzenetére

    Egyetértek, hogy egyszerűen túl sok kapcsolódó cikk van az összefoglalóban, és a kezdő nem tudja eldönteni, hogy most akkor mi is kell neki. Kéne egy párlépéses összefoglaló doksi, és kész, a többi már csak érdekességnek lenne belinkelve.
    A lényeg: állítsd be az AHCI-t a BIOS-ban, azt pedig saját magad döntsd el, szeretnéd-e particionálni az SSD-t vagy sem (se rosszat, se jót nem tesz, csak akkor érdekes, ha vannak például hordozható programjaid, amiket nem szeretnél megint felrakni egy újratelepítéskor), aztán telepítsd az oprendszeredet, majd azokat a drivereket, amelyeket feltétlenül hiányol a Windows, és kész. Lehetőleg ne használj komplett drivertelepítő csomagokat, amik ki tudja, miket pakolnak még fel, amikre nincs is szükséged. Az SSD-hez tartozó alapértelmezett driver teljesen jó.

    A többi lépés opcionális, mert egy korszerű operációs rendszernél túl sok mindent nem kell beállítani. A lapozófájl méretét szokás még a defaultnál kicsit lejjebb venni. Illetve az egyéni döntés, hogy szükséged van-e a hibernálás lehetőségére (amikor áramtalanítod a gépet, de úgy, hogy vissza tudd állítani a korábbi állapotot, ahol épp tartottál), ha nincs, akkor pusztán helyspórolás miatt érdemes lehet kikapcsolni.

    Egyáltalán nem kell foglalkoznod ilyesmivel, mint a böngésző gyorsítótárának áthelyezése másik háttértárra, mert hasonló baromságok, mert semmi értelme, csak arra jó, hogy apró lépésenként lassítsd az épp gyors rendszeredet. Ha van egyéb kérdés, nyugodtan tedd fel.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák