Aktív témák

  • AirBooms

    addikt

    válasz kapcs-ford #10993 üzenetére

    Rettenetesen rosszul gondolkodsz... De ne csináljunk ebből flame-et...
    Nálam még egyetlen vinyó sem halt be a garija után. Öt-hat évet biztosan használtam mindegyiket valamire, s a legtöbbjük azóta is valahol dolgozik - bőven meghaladva a tízéves kort.
    Nem csak azt kell néznie egy gyártónak, hogy mennyivel növekszenek az eladásai, ha növeli a garanciát (egy idő után ez vásárlási növekedés egyenlő lenne a nullával - ami nem érdek), hanem azt is, hogy hány év az, amire még biztonsággal bevállalhatja úgy a garanciát, hogy az előre kalkulált nyereségessége megmaradjon. Tehát soha nem arról van szó, hogy ha valaki 2 évet vállal, akkor 2 évig működik biztonsággal a cucc. Ez akár a 2 év többszöröse is lehet, de gyártó ezt kalkulálta ki magának. Másrészt - főleg a számítástechnikában - értelmetlen 5-10 éves garanciákkal ostromolni a legtöbb felhasználót, mivel a legtöbb termék ennyi idő alatt nem, hogy elvalul, hanem el is értéktelenedik. Hány GB-s vinyók voltak 10 éve? 10-20? Tudsz velük most kezdeni valamit? Többe kerül az eltüntetésük... 5 év múlva mit fog érni egy 40-80 GB-s SSD? Amikor már felhetetőleg az 1-2 GB-sek lesznek a termékpaletta alján? Te még mindig erről fogsz oprendszert indítani? Ugyanez vonatkozik a procikra, VGA-kra. Pont a PH legnagyobb közönsége az, akik szinte sosem várják mág a rájuk kapott 3-5 éve, ne adj isten, 10 év garit. Ha már itt tartunk a gyártói gari ér a legtöbbet, s ennek valóban komoly marketingértéke van.
    A gördszekát pedig hagyd ki ebből, mert ettől még nevetségesebb lesz az érvelésed.
    A vita szerintem abból indult, hogy azért adnak csak ilyen rövid garit adnak a gyártók, mert hamar elromlanak, s nem abból, amivé most próbálod alakítani: vicces, hogy csak ennyit adnak, holott bőven 30 év feletti az élettartamuk...

Aktív témák