Új hozzászólás Aktív témák

  • callmeakos

    veterán

    LOGOUT blog

    Logan

    Hol is kezdjem..... nem vagyok egy X-Men fan. Habár a First Classt nagyon is szerettem, az Days of Future Past már nem annyira ütött akkorát, mint az előbbi, az Apokalipszist pedig még nem is láttam, és ahogy az értékeléseket nézem, nem is fogom. A régieket eléggé régen láttam, szóval azoknál kelleni fog egy újranézést, az önálló Rozsomák filmeket pedig szintén nem láttam (nem is fogom).

    De ezektől függetlenül meghajlok Hugh Jackman előtt. Lassan 20 éve játssza ezt a karaktert, ami nem semmi (mások már 5-6 év után sipákolnak hogy kiégtek), ahogyan ugyanez igaz Ian McKellenre is, és rettenetesen kíváncsi voltam hogy az utolsó Rozsomák film milyen lesz. Erre tett rá a számomra döbbenetesen jó trailerek is (a Way Down We Go-t szinte rongyosra hallgatom), és nem utolsó sorban, hogy erős párhuzamot lehet húzni a film és az abszolút kedvenc játékom: a Last of Us között. A film előtt kíváncsi is voltam hogy ez a párhuzam mennyire fog kitartani, vagy csak az előzetes képe adott ilyen árnyalatot.

    Nos, lehet, nem is kicsit, de nem annyira mint számítottam. A Last of Us legerősebb pontja a karakterek, és azok interakciója (főleg Joel és Ellie - a főszereplő és a kislány- között), és ez itt is megvan, bár nem olyan erősen. de a végére ugyanúgy révbe ér az egész. A poszt apokaliptikus világ itt nincs meg (maximum poszt-mutáns korszak), de ezzel nincs baj, így is van egy mindennek vége íze a történetnek, főleg mikor meglátjuk Xavier prof-ot. Rajta keresztül látjuk mennyire is eltelt az idő, és Logan sem az a sebezhetetlen valaki, mint aki volt.

    A film lassú, de nagyon. 3-4 akciójelenet van a filmben össz-vissz, úgyhogy aki akcióorgiát akar, az be se próbálkozzon ezzel a filmmel, mert az a 2 óra kínszenvedés lesz. De számomra pont ezt tetszett. Hogy megismerjük a kislányt (akit Laurának hívnak), megismerjük a múltját, megismerjük ki is ő. És itt jegyezném meg, hogy aki az ő szövegkönyvét alkotta meg az nagy tréfamester, mert ilyet nem sok helyen látni :D
    De maga Laura elképesztően brutális. Aki látta a trailereket az tudja mi fából faragták, és meg kell mondjam, ilyet én még nem pipáltam. Az egy dolog hogy áll helyt a harcjelenetekben (Logannel ők ketten az igazi bruteforce), de annak ellenére hogy kevés szövege van vagyis inkább szinte semmi... höhö ;] az első pillanattól megvan a kémia Logannal is Xavierrel, úgyhogy az őt prezentáló Dafne Keen-re érdemes lesz odafigyelni a későbbiekben. Tehetséges leányzó.

    És maga Mr.Rozsomák.... öreg lett. Szerintem tudjuk Hugh Jackmenről hogy nem botszínész, de általában azért erről a szerepéről ismerjük meg, és elég sok oldalát mutatta meg a karakterének, és a mostani is kiváló. Szinte rossz nézni ahogy Logan teljesen kifáradt, liheg, ahogy vonszolja magát harc közben. Persze még itt-ott megmutatja a foga fehérjét, de látni hogy már nem ő a király a grundon.

    De mindent leszámítva azt kell mondjam, ez a film feltörölte velem a padlót. Nem úgy mint mondjuk egy Polgárháború tavaly, hanem szép lassan fogja az agyamat (meg a szívemet) és szép szeletekre vagdossa. A film után, mikor vártam a stáblistát percekig nem fogtam fel mi volt ez, annyira brutális volt. (amúgy srácok nincs bónuszjelenet, de talán most jobb is. Főleg nem hiányzott volna ide egy Deadpool cameo, pedig minden más esetben király lett volna). Nem akarok spoilezezni, de vannak jelenetek a filmben aminél azt hittem ez valami álom, ez nem történhet meg, és de. Bár bevallom az egyik ilyennel volt is egy gondom. Nem ami történt, hanem ahogy. Majd tudni fogjátok.

    Ezt pedig muszáj vagyok leírni, de szigorúan csak spoilerben: Szóval hogy én nem vagyok egy sírós alkat, nem kenyerem filmeken sírni, inkább csendben megdöbbenni. De amikor leesett, hogy Xavier prof tényleg meghalt az volt az első, de a kaput az tette be, amikor Logan is meghalt. A kivégzés pedig az volt, amikor Laura elfordítja a sírkeresztet, és egy X lesz belőle, amivel véget is ér a film. Na akkor végem volt, folytak is a könnyeim, de szerintem nem csak nekem. Elképesztően hatásos volt, és emiatt nem tudtam magamhoz térni a stáblista alatt.

    Összességében: ez lenne a legjobb film valaha? Na nem. A legjobb képregényfilm? Nálam igen. Még a Kapitányékat is megelőzte, és innen szeretnék üzenni a Marvelnek hogy így kell befejezni valamit.

    9,5/10

    [ Szerkesztve ]

    All→M8

Új hozzászólás Aktív témák