Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz Tibiajax #78500 üzenetére

    Ja, volt abban a bekezdésben némi irónia. Nem biztos, hogy minőségben egy lapon említhetők az akkori és mostani top filmek. Ez elég soktényezős. Egyrészt talán némi nosztalgiafaktor is szerepet játszik a megítélésükben.
    Aztán a filmkészítés olyan irányba ment, hogy már csak és kizárólag a minél nagyobb profit a cél. Mint ahogy minden tömegcikknél, itt is igyekeznek a lehető legkisebb ráfordítással a lehető legtöbb pénzt bezsebelni. Na ebből jönnek a gagyi cgi-s borzalmak, amiknél max. a látvány lehet említésre méltó (már ha nem spóroltak a cgi-n is). Sokan azzal igazolják magukat, miért is néznek ilyet, hogy csak valami kis kikapcsolódásra vágytak, hogy kikapcsolhassák az agyukat, csak legyen egy kis csihi-puhi, repkedés, robbanás, csöcsök, izmok, nem is kell semmi több egy hosszú munkanap után. Részben jogos. De egy kicsit mélyebb sztori, kicsit jobban kidolgozott karakterek, kevesebb lens flare is lehet egy könnyed szórakozás alapja. Biztos régen is fontos volt, hogy pénzt keressenek egy mozival, de a régi kisiparosok is megkapták a minőségi munkájukért járó fizetséget.
    Régen tizedennyi film készült, ez is lehet a probléma forrása. Ráadásul - bár ezt csak gondolom, de talán - több idő állt a rendelkezésükre az alkotáshoz. Most a sok idő a cgi-re megy el (nyilván ez is alkotó folyamat).
    Felgyorsult világ, internet, közösségi média...
    Na mindegy, változik a világ, változunk vele mi is, vagy fordítva. #régenmindenjobbvolt #vannakazértmégértékesfilmekmostis

    Szerk.: lehet, hogy csak arányaiban van kevesebb, abszolút értékben ugyanannyi minőségi film készül, mint régen?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák