Új hozzászólás Aktív témák

• devil-k

nagyúr

Kérdések, elmélkedések a Ragyogás c. film kapcsán:

Most, hogy így elolvastam pár dolgot erről a témáról, nagyon sok minden nekem is feltűnt aminek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de mégis piszkálta a gondolataimat.

1. Jack Nicholson jól játszotta a szerepét, de valóban látszik rajta már a film legelején, hogy nem százas, van valami baja. Még ha nem is egyértelműen, de érezni lehet rajta, hogy valami nem okés.

2. Kissé visszatetsző volt az is, amikor labdával dobálja a falat Torrance. Egy gondnok aki nem foglalkozik az épület állagának megóvásával?

3. Iszonyatosan hiányzott, hogy nem volt kifejtve ez az indián temetős téma jobban. Bár állítólag a liftből ömlő vér a legyilkolt indiánokat szimbolizálta, erre azért nem tenném le a nagy esküt, de elképzelhető.

4. A padlószőnyegek furcsasága. Elgondolkoztam rajta, hogy miért ilyet választottak, mi a jelentősége? Vagy egyszerűen ez volt a divat azokban az időkben?

5. Shelley Duvall szerepe szerintem is tévedés volt. Ez a nő abszolút nem illett ebbe a filmbe. Egyszerűen nem tudtam hinni neki. A másik, hogy annyira védte, óvta a fiát mindentől, de azért simán a képébe bagózott amikor a srác evett (vagy bejezte az evést).

6. Egyetértek, hogy a filmben volt egy jó erős szexuális utalás.

7. Hallorann halála valóban túl rövid és "gyenge" volt.

8. A befejezés
    Amikor megláttam a fali fotón Torrance-t, akkor felmerült bennem az, hogy ő talán ott sem volt a szállodában, mint Wendy Torrance férje (lehet nem is ő volt), hanem a nő képzelgése volt az egész. Az alkoholista múlt és a gyerek bántalmazása miatt elválhatott és elvállalta ezt a munkát és a magánytól becsavarodott és "megelevenedett" a fali képen látható gondnok, akit a férjének "hitt". Érdekes téma...

Kubrick egy állat volt...

- mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák